Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Vaše mnenje

Vaše mnenje

Pozdravljeni,

zanima me vaše mnenje o moji zgodbi. Začela se je približno deset let nazaj, oba sva bila poročena, sodelavca, vsak po svoje sva bila v zakonu nesrečna in sva se zapletla. Razmerje se je vleklo kar nekaj let, vmes sva bila narazen, pa spet malo skupaj, pa spet narazen. Oba sva se ločila v času, ko nisva bila skupaj, obadva sva potem imela še druga razmerja. On je bil do lani v triletni zvezi, v kateri je zadnje leto precej škripalo. Še ko je bil skupaj z njo, sva se midva spet zapletla, jaz sem bila v tem času sama. Spet sva se nekajkrat dobila, nakar se je par dni po tem, ko sva midva skupaj preživela noč, zgodilo, da smo šli sodelavci na nek koncert, kjer je skoraj pred mojimi očmi otipaval sodelavko. Potem sva se seveda razšla, v tem času se je tudi on razšel s tisto, s katero je bil v vezi, spet sva si začela dopisovati in zatrjeval mi je, da je bil tisti dogodek na koncertu popolnoma zgrešen, obžaloval, da je do tega prišlo, da mu je žal, da si je uničil vse, da me ima rad… verjela sem in nekaj mesecev je bilo res lepo, končno sva bila po vseh letih skupaj, skoraj ves čas sva preživela skupaj in res sem imela občutek, da bo pa zdaj to za zmeraj. No, potem pa je tisti sodelavki na neko službeno zadevo odgovoril tako, da ji je zraven “pripel” še neke osladne sentiše z YT. Češ, da naj se malo sprosti. Ta mail sem odkrila čisto po naključju, nič nisem brskala. Glede na to, da sem verjela, da je od tistega dogodka vsa komunikacija med njima samo strogo službena in da mi je večkrat v pogovoru nekako namignil, da to sodelavko celo prezira, me je ta mail čisto sesul. Počutim se izdano in prevarano. On trdi, da je to samo prijazen mail, da nima nobenega namena imeti nič z njo, da ima rad samo mene in da vidim strahove tam, kjer jih ni. Zanima me vaše mnenje.

Tip vara partnerice že celo življenje. Res misliš, da si (bi bila) izjema? Vklopi razum!

Kdor je varal s tabo, bo varal tudi tebe.

Razen, če slučajno spada med tiste izjeme, ki so enkrat samkrat prevarali, občutili hud občutek krivde, priznali, nato pa sprejeli odločitev (pri sebi in zaradi sebe), da tega nikoli več ne bodo storili.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Mislim, da je pri njem to kronično, tebe to očitno moti, tako da verjetno ne bo dobra ideja.

jejhata jejhata … a to si ti že malo “ofucana” in ni več povpraševanja/ponudb — pa te daje maloposestništvo, da boš sčasoma sama ostala.
Pa ne bodi no taka — pusti še drugim, da so “občudovane” od tipa, ki to zmore ženskam pričarati ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Zapletaš se v zelo “kaotične” zveze z nestalnimi moškimi, ki niso resni oz. “ustaljeni tip” moškega za “kaj resnega” – česar si ti želiš. Tvoj pristop, da se petljaš in vedno znova ko Sizif poskušaš z istom kamnom (moškim), čeprav je takšna zveza že v naprej usojena na uspeh. je zelo škodljiv odnos, ker v tebi samo poveča nemoč, te čustveno bremeni ter psihično nažira, utruja.

Upoštevaj tudi “razumske funkcije”, tako da te čustva ne “odnesejo” kot 13-letnico. Namreč da spričo tebe otipava druge ženske, da je že izmenjal kup partnerk, ločen, govori o čem? O njem to, da ni moški za dolgoročno zvezo, neko predanost in zvezstobo eni partnerki, da te ne spoštuje in ne ceni, da se požvižga na tvoja čustva – o tebi pa, da si pripravljena požreti tako rekoč vse, da brezupno siliš v brezplodne zveze, ki so usojene na propad, kjer izgubljaš ogromno časa in energije vnemar, ker imaš slabo samopodobo, ker ne premoreš osnovnega samospoštovanja. Želiš videti eno plat (ustvariš si samo scenarij v smeri lastnih pričakovanj), zato ne presojaš, “kakšen material” je moški, če se ujemata v osebnih življenjskih principih, kako se obnaša do tebe, kaj ti dejanko počne. Nauči se prekiniti, narediti oster rez, če te nekaj/nekdo izčrpuje.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Skrajno otročje početje.

To je bilo zelo jasno zapisano:

Če tega nisi jasno razumela, so ti še enkrat napisali:

Mene pa bolj presenečajo tvoja pričakovanja o zvestobi, glede na to, da si ti tudi svojega partnerja varala..Ali pa ti lahko svojega partnerja varaš, on tebe pa ne???

Glej, problem ni v tem, ali te vara/bi varal/bo varal …whatever. Če je drugo pred tabo otipaval, bi ti to moralo povedati veliko o njegovih načelih in o tem, koliko te spoštuje… kot osebo, ne kot partnerico.

Ti pa — tako se mi zdi … gledaš na zadevo skozi rožnata očala, kjer si varala svojega partnerja z ljubeznijo svojega življenja. In zdaj, končno po tolikih letih, se je pojavila priložnost, da bi s to ljubeznijo tudi zaživela… ZBUDI SE. Četudi je on ljubezen tvojega življenja, ti prav gotovo nisi ljubezen njegovega življenja.

Normalno, če pa sebe varaš, ker verjameš v iluzije.

Svoje neizživete sanje projiciraš v tega moškega in upaš, da se bo zgodil čudež, da se bo spremenil v poštenega in zvestega človeka, ter na tak način spremenil tvojo nezavedno podobo o takšnih ljudeh, ki nikoli niso čustveno dozoreli.

Dobiš to, kar daješ. Če premalo dobiš, se poglobi v tisto kar daješ. Če ne najdeš, poglej še enkrat, pa še enkrat, dokler ne najdeš.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Hvala vsem za mnenja, zgodba je zaključena.

Lep pozdrav.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close