Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vaše mnenje, zmerno … objektivno

Vaše mnenje, zmerno … objektivno

Pozdravljeni,

imam dobro znanko, ki počasi postaja prijateljica, imam pa velike dvome … kakor sem jih imela tudi pred leti, ko sva ‘prvič poskusili’ prijateljevati, pa je trajalo nekaj časa in se razvodenelo, ker sem že takrat imela zadržke. Pred časom sva se spet srečali, polni navdušenja, vendar so stvari spet zašle v nepreglednost in enostranskost, ki jo bom opisala.

Ženska je skoraj 40, ima hčerko, ločena, zdaj z novim partnerjem že tri leta. Je lepa, pametna, zabavna in ‘uspešna v poslu’. Tu pa se zalomi …

Ima firmo, v kateri izdeluje določene dekorativne elemente, katerih izdelava zahteva dosti enostavnega ročnega dela in materijala, ki ga uvaža. Za njo na črno delata dve dekleti, pa tudi ona vskoči pri montažah. Seveda pa ona skrbi za posel. Zelo je ponosna na ta biznis. Problem pa je v tem, da njen resnični zaslužek prihaja od njenega dela na črno, od pisanja diplomskih nalog, s čimer na nek način podpira firmo v tem smislu, da plačuje redne izdatke za firmo iz fonda denarja, zasluženega s pisanjem diplomskih. Nekaj, mogoče petino od celotnega zaslužka prinese dobiček od firme. V nekem smislu je to pranje denarja, ampak to je široka tema. Na vsak način se ne posveča firmi toliko, da bi lahko kadarkoli od tega zares živela. To počne z velikim pridom že cca 10 let, sama ima pa zgolj višjo izobrazbo, ironično. In s četom GPT se je dobro zverzirala, tako da zadnja leta res dobro zasluži. So pa začele prihajati zavrnitve diplomskih na faksu in posledično umanjka dokončno izplačilo stranke, logično. Skratka stvar je malce na trhlih tleh, ampak vseeno še zelo dobičkonosna, začuda. Mislila sem,pred leti, da bo s časom opustila pisanje diplomskih na črno in vložila vso energijo v firmo in vzgojo hčerke, ona pa v bistvu vso energijo vlaga v svoj videz in odnos s partnerjem, v katerem so vedno napetosti, vsaj ona jih občuti, saj ji za to ostane dosti časa, saj za malo dela pokasira še vedno dovolj denarja, da ni v stresu.

Vse okey, do neke mere vsaj. Težko postane, ko se ona v družbi, ki ne pozna dejanskega vira njenega zaslužka predstavlja kot uspešna podjetnica. Enostavno neskladno z realnostjo. V resnici mora neprestano nekaj prikrivati. Tudi staršen zdajšnjega partnerja in morebitnim prijateljicam svoje hčerke. In veliko napako dela tudi s tem, da hčerki plačuje nove in nove obšolske in drage dejavnosti, samo da se sama ne rabi truditi z njo, ljudje pa vidijo vseeno njeno skrbnost, ko hčerko vozi na razne termine in ona sama je zato prepričana, da je odlična mama.

Hčerka je po mojem mnenju zaznamovana s to razklanostjo, saj obiskuje šolo za otroke s posebnimi potrebami, čeprav je zelo inteligentna! Ima namreč čustvene blokade, ki ji preprečujejo šolski napredek. Tudi v tej šoli ne blesti! Temu se čudim brez konca. Ta znanka, mama torej, vlaga dosti denarja v svoj public image na internetu, zato dosti potuje in to objavlja na družbenih omrežjih in še kaj, kjer je v centru njena podoba. Očitno jo to izpolnjuje. Ampak morda bi lahko več denarja in energije vlagala v napredovanje hčerke zares, saj obstajajo terapevti in tudi sama bi se lahko vključila v neko terapijo, saj tudi sama priznava, da ima psihološke težave s samopodobo ipd. Zateka se k prikrivajočem alkoholizmu  ampak ga kma zaenkrat pod kontrolo.

Imam jo rada, blizu mi je, ampak najin odnos je reduciran … vedno potrebuje oporo in dolge ure opisovanja njenih problemov s partnerjem. To mi je itak odveč, saj na to psihološko seanso ona kar sama prinese alkohol in se sama tudi napije. Skratka je v svojem svetu. Jaz ji previdno želim povedati, da me tako prijateljevanje ne zanima. Pa tudi njeno postavljanje z uspešnostjo mi je odveč, saj pomislim na ljudi, ki se s podobnim poslom ukvarjajo zares in ki delajo pošteno in predvsem živijo odkrito in zato delajo zares in niso neke virtualne figure v poslu, kakor ona. Njena firma ima mestoma uspehe, saj se ukvarja s takim poslom, ki izstopa (dekoracije), ampak vse skupaj je v bistvu fejk. Tudi vikend ima postavljen brez vseh dovoljenj, pa za nek prizidek na črno jo je nekdo prijavil, pa še neke zadeve prodaja na črno … ne vem več, kaj naj si mislim in kako naj ji povem, da za moje pojme ni na pravi poti, če ne misli nič spremeniti. Pa celo njeno izpostavljanje njene seksualnosti skozi oblačenje, agresiven in manj agresiven ‘sexy look’, skoraj najstniški, me je začel motiti. Pred leti me ni, zdel se mi je drzen in zasluženo seksipolen, zdaj pa se mi zdi nevmesen, ko je mama najstnice.

Žalosti pa me najbolj to, da je njena hčerka v očitnem primankljaju njene pristne ljubezni, saj jo neprestano simbolično in dejansko odriva, ko si hčerka želi njene bližine. Težko je to gledati.

Kako naj ji sploh začnem govoriti o mojih pohledih na njo, brez da bi jo prizadela in jo tako odvrnila od napredka, saj bi ona prizadetost spremenila v še večji odpor do pristne življenjske poti in postala še bolj narcistična in strupena za hčerko.

Njen sedanji partner je mlajši in se rad zabava in se noče vezati zares, zato ne živita skupaj. Ona pa se ukvarja z njim, zabavami, tudi z diplomskimi, nekaj časa s firmo, večino časa pa s hotenjem, da jo novi partner poroči. Zaradi njegove distance je skoz v krizi. Ne vem… v bistvu zna biti dobra prijateljica včasih, je izjemno očarljiva, ampak vse te njene nevroze me motijo. Zato se ji izogibam. Želim pa biti iskrena z njo  ker ji moje mnenje dosti pomeni. No, ali pa tudi ne. Pri njej mi ni več dosti tega jasno in me v bistvu tudi ne zanima. Saj ne vem,kako naj postopam in kaj naj si mislim. Če odmislim vse moralne predsodke … me njene težave ob alkoholu, s katerim me po večerih obišče, res ne zamimajo več. Vsaj to ji moram jasno povedati. Ostalo pa, upam, s časom.

Je nekaj jamrala, da hčerka rabi pomoč pri nekaterih stvareh v šoli, ki so moja specislnost, pa ni bila zainteresirana, da bi hčerki jaz redno pomagala … ona si je mojo pomoč hčerki zamislila virtualno … to me pa ne zanima. Pripeljati hčerko k meni samo zaradi hčerke sáme se njej očitno ne izplača. To me čudi. Sem pa zato manj obremenjena z vsem skupaj.

O bog! Ženska, ko bi se ti pol toliko ukvarjala s sabo, kot analiziraš njo in njeno življenje….

Mislim, da ti ona ponuja le svoje prijateljstvo, nikakor pa ne mesta njene psihoterapevtke za polni delovni čas.

Lahko si njena prijateljica ali pa ne – odločitev je tvoja. Vsekakor pa pusti njeno življenje njej.

Kaj imaš ti od tega odnosa, da se ga tako zelo oklepaš?

Prijatelji… so ljudje s katerimi se rad družiš, ker se z njimi dobro počutiš. Prijateljstva … tudi niso nujno skoraj odvisniški odnosi, o katerih kar naprej razglabljaš in ti jemljejo energijo in voljo – pač pa nekaj prijetnih trenutkov, ko je čas za to.

Tole kar opisuješ… mi ne sodi v zgoraj opisano kategorijo. Pusti.

Tujih življenj ne moreš nadzorovat. Če ženski nisi zmožna po pravici povedati to kar si tu napisala, ni to prijateljstvo. Prijatelji so iskreni, tudi kadar to ni “lepo”. V bistvu ona futra tvojo potrebo po reševanju ljudi, ti pa njeno po pozornosti.

Vedno sem “obcudovala” osebe, ki so znale 3 bistvene stavke, spraviti na 3 A4 strani.

moderni časi interneta in mobitelov…..

moderni brezvezni prijatelji…..

Naredi ji uslugo in jo posti pri miru. Tisti, ki je tebe zgrešil, je zelo strečen.

Uf… stavim, da niti ona sama ne ve toliko o sebi, kot ti o njej…

Napiši še kaj o sebi. Me zanima, koliko bo tega.

Se mi ni ljubilo brat do konca. Vsi mi živimo svoje življenje z mislijo da je tako prav, trudimo se na vse načine, kakor lahko. Drugi pa vidijo naše napake. Mi pa mislimo, da nam gre tako fanj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close