vaše mnenje o prehrani…
medolino, grisolino, čokolino – SLADKOR IN KONZERVANSI
puding – SLADKOR IN KONZERVANSI
sadni jogurt – SLADKOR
rebrce kinder čokolade – SLADKOR
suho sadje oblito s čokolado – SLADKOR
sadni sok (kupljen seveda, 100% delež je večinoma samo napis na embalaži) – SLADKOR IN KONZERVANSI
hm….le kaj bi opustili od tega, hmmmm….bah…bu….kaj bi lahko opustili? hmmmm….na kraj pameti mi ne pride kaj bi lahko opustili…hmmmm….kaj ti misliš, bi sploh kaj opustili? hmmmm….
Če otrok je, kot si napisala, ga goveja župca enkrat na dan žal ne reši. Za zdaj je lahko zdrav in zadovoljen, dolgoročno pa mislim, da te bo to teplo po glavi. Žal.
Joj babe ja je švohcan, švohcan je verjetno tud od tega, ker hodi, ga en vozimo v vozičku, se vozi tud po tri ure na dan s kolesom, hodi v hribe, pred TV-jem ni nič. In tud če gre dež nas to en ustavi, škornje na nogo, palerino in na kolo.
A ve mislite da mu jaz ne bi raj skuhala kot pa da mu zmešam LINO, mislim, a ste ve prebrale, da mi vse ven popljuva in da skoraj bruha zraven. in ne mi rečt, da je bolje kruh z pašteto ali POLI salama kot pa mleko in LINO. In na zadnjem pregledu, ko sem jo vprašala če je predroben, da ne vem kaj še naj delam, da bo pojedel kaj drugega, je rekla: Joj gospa ne skrbite ni predroben, je kitast in se vidi, da je veliko zunaj, a bi vam bilo bolje, da bi ga imeli pri treh že na dieti, ker večina je predebelih. in potem se mamica tri leta stare punčke z 18 ali 19 kilami čudi, da njena pa že ni predebela, prej zdrava zalita, ker ji ni jasno da kar je več kot 15 – 16 kil na velikost tri letnika preveč. Mož je imel pri 15 letih 42 kil, pa ima danes pri svojih 38 lepo športno postavo, brez bauha. Tudi sama sem tehtala pri treh letih dobrih 14 kil. Da ima otrok pri dveh in pol 13,5 kil je verjetno tudi mal genetike.
Potrebno je pogledati več dejavnikov in se odločiti kako in kaj. V vrtcu definitivno nimajo domačih sirčkov in skutik, dobijo industrijsko prehrano. V šolah je enako. Bog pomagi, če poje pa sedaj za večerjo LINO in 3 deci mleka. Ojej, kriminal verjetno. Če bi pa napisala, da je POLI salamo, bi bilo pa verjetno Ok.:)
draga moja, ne ne bi bilo ok, če bi napisala, da ga filaš s Poli. Problem je celotna tvoja prehrana, pa če jo še tako poskušaš zavit v celofan in še tako omilit vse podrobnosti, ki kao sestavljajo tvojo celoto.
Ravno zato, ker otroci v vrtcih in šolah že na veliko dobivajo (žal žal žal) industrijsko hrano, ravno zato se je treba doma potrudit in mu ponujat zdravo hrano. Ja, je potrebno nekaj truda. Žal je do refleksa bruhanja najbrž prišlo ne zato, ker je otroku hrana slaba, pač pa zato, ker vas je natreniral – točno ve, da če bo “bruhnil”, da mu boste ponudili njemu ljubi Lino. Tako je, če praviš, da imaš čas in voljo mu kuhat, očitno nimaš časa in volje poslušat njegovega nerganja, če mu ponudiš umešan jajček, ki mu ni tako ljub kot presladek, precukran in vedno en in isti – Lino.
Meni se zdi, da danasnji otroci niso navajeni grist… zato vsa ta “bruhanja” ob hrani, ki jo je potrebno zvecit… vse zmiksat/spasirat.. cista potuha…
Pri nas je cokolino le sem in tja… za kaksen hitri zajtrk..raje ga zamenjam za navaden jogurt in koruzne kosmice… ali kaksen dober sendvic s sirom, kuhanim jajcem…
Forum je zaprt za komentiranje.