vaša plača, je vredu ali ne??
Imam vprašanje za zaposlene in sicer kolikšna je vaša plača, delovna doba in izobrazba, ker ravno razmišljam, da imam precej nizko plačo v bistvu sem malo nad najnižjo, namesto, da bi bila bližje povprečni!
Delovne dobe 14 let, peta stopnja, dokaj zahtevno del. mesto, plača pa je 7oo evrov , recimo tisti brez izobrazbe imajo tam nekje 100 evrov nižjo, recimo tisti s faksom pa kakšne 300- 400 višjo.
Hočem povedat, da plače so itak prenizke, ampak problem je tudi z razmerjem v razlikah, če me razumete!
Včasih se mi zdi, da je kar vseeno ali imaš samo oš, ali poklicno ali srednjo, vse je v istem košu!
Samo fax nekaj velja, le takrat imaš dostojno plačo, potrebno se je zavedat, da vsi pač nimamo možnosti za študij iz takšnih ali drugačnih razlogov!
Lp
7 let delovne dobe, končana srednja ekonomska šola (nekaj izpitov do diplome, ki mi nič ne koristi), plače 1100 € + potni stroški, letna nagrada. Delo v gospodarstvu – računovodstvo.
S plačo sem zadovoljna, letno napredujem po lestvici navzgor.
Srednja šola danes res ni vredna čisto nič, je neka osnova,… tako kot je bila pred leti osnovna šola. Danes itak skoraj ni človeka, ki bi se po osnovni šoli kar zaposlil. Je samoumevno, da je potrebno še srednjo šolo naredit.
Glede študija je pa danes tako, da imamo vsi možnost se še dodatno izobraževati, šolnino lahko plačaš na obroke, stisneš malo tisti dve leti ali tri, pa je. Redni študiji so pa v večini primerov itak brezplačni.
Delam v tujini za čas 6 let (še 4,5 let), univ. izobrazba s specializacijo, plača 9.300 € v neto znesku + kritje stroškov najema + 2 povratni letalski karti na mesec. Po izteku 6 let nameravam ostati v tujini, na podobnem delovnem mestu s podobno plačo, se že dogovarjam.
Pred odhodom v tujino plača v Sloveniji 1.700 € + potni stroški in malica + regres.
Delam v enem večjih in uspešnejših slo podjetij, komercialno področje in zaslužim 1.000 € neto. Imam 5 let delovnih izkušenj in to je moja prva služba, končano pa imam V. stopnjo izobrazbe. V tem času sem si enkrat že izborila napredovanje po plačilni lestvici, ampak izobrazba nima veze s tem, tudi če zdaj magistriram (in še prej diplomiram, seveda, haha), ne bom zaradi tega dobila nič višje plače. Štej samo znanje in to, kako se izkažeš, kar se mi zdi prav.
jaz sem premalo plačana. Delam preveč. OK. sem pri privatniku in nimam kaj . Če hočem sprejmem, če nočem grem, ne ?
Naš delodajalec ovrednoti delavca po tem, kar zna in ne po papirju (diplomi).
Tako delamo vsi vse, vsi govorimo ITA ANG DE CRO jezike, zunanja trgovina.
Plačani pa smo
V. stopnja 1.300 bruto cca 800 neto
VII. stopnja 1.400 bruto cca 900 neto
ni velikih razlik, kot pravim, vsi znamo delati vse, to je bila prva zahteva, ko nas je zaposlil. Tako ni problemov z nadomeščanjem in z izgovori, da nekaj ne obvladaš ali da to ni tvoje področje…..
je pa res delodajalec skop, lahko bi vsakemu dal še 200 €, pa firma ne bi propadla, to vem, ker so finance podjetja v mojih rokah
Izplačilo (z malico in potnimi) je 4500 €. Ja, s plačo sem zadovoljna, še bolj pa s urejenim delovnim okoljem, korektnimi odnosi in prepoznavnjem truda in primernim nagajevanjem.
Imam pa magisterij in 16 let delovne dobe.
Mož ima še višjo plačo od mene, vendar dela za tujo firmo. Tudi on je zadovoljen, vendar se počasi že ozira po napredovanju oziroma po novih izzivih, mogoče tudi v drugi firmi… Tudi on ima končan magisterij in 21 let delovne dobe.
Delam v gospodarstvu, 3 let delovne dobe, pri tem delodajalcu delam 8 mesecev, poslovni sekretar, 6. stopnja izobrazbe, 860 eur neto plače + 2.000 eur neto nagrade na koncu leta + regres, ni božičnice, ni13. plače. Zaenkrat je super, vem, da v roku petih let, če bom delala še naprej tako dobro, bom prišla na 1.200 eur neto plače. Razmere urejene, majhen kolektiv, podjetje dobro stoječe, upam, da tako ostane!
po 15 letih delovne dobe (5. stopnja) je moja plača zadnje mesece padla na 580, 540…
(prej 700-800)
evo, danes me je v nabiralniku čakala plačilna lista – sploh nisem pričakovala, da je plača za oktober že nakazana. Tretja plača pri novem delodajalcu – 1.050€
/res je, da malece in potnih stroškov ne dobimo – za malico si vzamemo kar nam paše, potni stroški pa grejo v A že v obračun za dohodnino.
Forum je zaprt za komentiranje.