vaša najmanj priljubljena domača opravila
Ma, nobenega ravno nimam rada, ampak počnem, ker pač moram. Trenutno sem v fazi, ko imam prav vsega tega gospodinjstva vrh glave.
Ok, recimo vržt cote v stroj ni noben problem, ajdi, tudi obesim jih še nekako. Ampak zlaganje, likanje nekaterih zadev, pospravljanje mi gre pa totalno na živce. Zdajle se prav trudim spregledati včerajšnjo žehto, ki se je lepo posušila na stojalu in jo moram pospraviti… Ne bo konec sveta, če to naredim jutri.
Sesanje mi ni problem, še najbolj na živce mi tu gre vleči sesalec iz omare, pa ga sestaviti, priključiti… Brisanje prahu- ok, gre.
Pomivanje posode pa itak sovražim že od nekdaj. Brrr… Ja, saj vem, da zato obstaja potem pomivalni stroj, ampak zaenkrat ga ne morem imeti tako, da pač samo potiho preklinjam…
za najhujšo sem že povedala (prenašanje odpadkov na kompost), k temu bi dodala še pomivanje po tleh (bljak, mokre roke in sklanjanje) zato lahko naredim še listo najljubših:
– vse povezano s perilom (pranje, obešanje, likanje, zlaganje),
– pospravljanje, še posebej pospravljanje in preurejanje omare,
– likanje si zasluži posebno alinejo, zame je to kot meditacija, resno. 🙂 Si vse pripravim, prižgem radio in uživam. Imam pač rada svoja oblačila, hehe.
Sovražim likanje, zato ne likam sploh, niti nimam likalnika.
Ostalo mi gre tudi na živce, še najbolj sesanje, brisanje prahu in čiščenje, zato vse to opravi mož. Še najraje kuham, pa tudi to bolj malo, ker je mož pred mano doma in to stori on. Še najbolj mi gre od rok zlaganje v pomivalca, ker potem itak samo gumb stisnem… Ko se bo mož naveličal teh brezveznih del, bom najela čistilko.
Meni so nekatere stvari bolj zoprne, njemu pa približno vse enako, tako da sva si jih razdelila po tem ključu in mi je takih ostalo malo res zoprnih. Saj ni težko, ampak ne maram menjati rjuh, no, ampak tega mi ni treba početi vsak dan, tako da ni kriza. Pa v trgovine ne maram hodit, zato grem zraven samo takrat, ko je treba nakupit več, torej ne tistega za sproti.
Zelo rada perem perilo in ga obešam, tudi zlagam ga rada. Pojma nimam zakaj, najbrž je z mano kaj narobe. Zanimivo je, da mi pri tem VEDNO dela družbo mačka – in to od prvega dne, ko je prišla k hiši. Niti ene žehte še ni izpustila 😉
Meni so nekatere stvari bolj zoprne, njemu pa približno vse enako, tako da sva si jih razdelila po tem ključu in mi je takih ostalo malo res zoprnih. Saj ni težko, ampak ne maram menjati rjuh, no, ampak tega mi ni treba početi vsak dan, tako da ni kriza. Pa v trgovine ne maram hodit, zato grem zraven samo takrat, ko je treba nakupit več, torej ne tistega za sproti.
Zelo rada perem perilo in ga obešam, tudi zlagam ga rada. Pojma nimam zakaj, najbrž je z mano kaj narobe. Zanimivo je, da mi pri tem VEDNO dela družbo mačka – in to od prvega dne, ko je prišla k hiši. Niti ene žehte še ni izpustila 😉
Forum je zaprt za komentiranje.