Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Vaš najstnik in mobilnik

Vaš najstnik in mobilnik

Moja dva najstnika imata oba mobilnik na kartico, torej brez naročnine, ker je tako poraba bolj pod kontrolo. Ker pa sem slišala, da se da pri operatrerju v primeru naročnine dogovoriti za nek limit, kolikor lahko otrok porabi na mesec, sem razmišljala, da bi hčerki to naredila – torej jo dala na naročnino, kjer so impulzi cenejši kot na kartici, in obenem določila tisti limit. Glede na to, da pa rada izgublja mobilce in je potem kakšne pol leta brez (ker ji seveda ne grem takoj kupiti novega), se malo bojim, da ji bom plačevala naročnino tudi v prazno, ko bo brez telefona.

Kako imate vi to urejeno z vašimi sončkoti? So vsi tako pridni, da ne izgubljajo telefonov in ne potrošijo preveč impulzov za klice in sms, ali imate kake varnostne ukrepe? Rabim kako dobro idejo. 🙂

Imajo Tuš na kartice, ker je nekaj cenejši od drugih, telefone si pa sami kupujejo.

Debitel naročnina, družinski paket. Samo hčerki blokira pri porabi 4 EUR mesečno. Lahko jo kličejo, ven ona ne more.

Moja najstnica (13 let) ima Tušmobil 10. Če gre čez (3-5 € včasih), plača iz žepnine. Več ne gre nikoli čez, ker sva tako dogovorjeni in ve, da bi drugače ostala brez mobija.

najstniki so od 11 – 19 let.
je razlika, ane….

moja hči (16) ima SIMOBIL ORTO, 10 eur plačam jaz, ostalo sama. kliče samo na simobile, ostalo pusti, da jo drugi kličejo :-))))) pa sej so skoraj vsi na simobilu……

Bog ne daj, da bi mogla kdaj sončka rodit;))

Sine je star 14 let in ima mobitel na kartico. Čakamo, da bo star 15 let in bo šel na naročnino. Kliče kar veliko, tudi njega drugi. Kartice si kupuje iz žepnine. Pa dobi kakšno kdaj, če kaj več pomaga pri delu.

Hči je stara 8 let in rokuje z mobijem cca 2 meseca. Kliče malo, sošolci pa njo več. Je pa res, da sta zaenkrat samo 2 deklici iz razreda, ki imata telefon. Fantje so bolj aktivni. Ga pa ne sme vzeti v šolo. Nikoli.

Lepo se imejte vsi.

Moja 17-letnica pa žepnine nima – si jo je zapravila, ker ni naredila letnika in moramo zato vračati njeno štipendijo. 🙁

Sem se pa odločila, da bo še naprej na kartici, ker je še vedno preveč neodgovorna in bi mi bilo too much plačevati naročnino, če spet ostane brez telefona.

Tudi mi smo na simobilu zaradi brezplačnih minut na naročnini, tako da če me kdo od otrok kliče s kartice, ga pokličem nazaj. 😉

Telefon na kartice, 12 let-5 €, 17 let -iz žepnine (20€)porabi za kartco po svoji presoji. Če kličejo mene, pokličem nazaj.Da bi pa telefone izgubljali, takih pa nimamo. Aja, mogoče zato, ker nimamo sončkov.

Saj tudi mi jih nimamo, samo telefone pa vseeno zgubljajo. 🙁

(Sonček = monizem za otroka)

Pozdravljena!

Za popolni nadzor nad porabo priporočamo SIMPL na kartice oz. Simpl z računom. Na slednjem lahko porabo spremljate z vklopom brezplačne storitve SIMPL stanje, ki omogoča uporabniku dnevno prejemanje SMS sporočila z informacijo o stanju. Če je otrok starejši od 12 let lahko postane uporabnik ORTO paketov (odvisno od porabe, ampak npr. ORTO U NULO + opcijo 201) starš, ki pa je naročnik pa lahko spremlja porabo v Mojem Si.mobilu.
Druga možnost je preverjanje porabe s ključno besedoSTANJE na 9443, kjer lahko starši ali otrok kadarkoli preverijo stanje na otrokovem telefonu.
Vsekakor pa predlagamo pogovor z otrokom in skupno določitev pravil uporabe telefona. Za pomoč pa tudi priporočamo, da si pogledajo brošuro ORTO odgovorni starši.

Verjamem, da ste skupaj z našim odgovorom dobili dovolj informacij za rešitev vašega izziva.

Damijan Kohne
Naročniški sektor

Si.mobil d.d. www.simobil.si I info@simobil.si I 040 40 40 40

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close