vaš najljubši slovenski pisatelj?
Odvisno od žanra in sloga pisanja.
Če pustimo šolsko domače branje s standardnim naborom Linhart-Cankar-Prežihov Voranc-mogoče še V.Zupan, sem v otroštvu požirala knjige Vitana Mala. Zanimivo, že takrat me je znotilo pretirano poudarjanje žgečkljivih občutij protagonistov in opisovanje deških teles. Danes vsi vemo, da je obsojen pedofil, zato je tako oboževal napete deške ritnice…
Ko sem bila najstnica, sem uživala v pisanju Slavka Pregla. On je bil dolgo moj idol, res. Kakšen humor!
Kot odrasla pravzaprav malo berem slovenske avtorje – F. Lainšček je zame preveč melanholičen (Prekmurec pač), Irena Svetek bi bila rada Camilla Läckberg, a je preveč vzvišena v pisanju, plezalec Tadej Golob je zadel zlato žilo z Birso – meni ne ugaja zelo, dohtarjev (Pokorn, Zupančič, Ahčan) ne morem šteti med resne pisatelje, rada berem potopise Slovencev (čeprav je bil weirdo, mi je ugajal Šterk, pa tudi M. Tepeš je znal dovolj zanimivo opisovati jadranja in Jasna Tuta tudi), Ivan Sivec je delavec za trakom – štepa zelo preprosto in poljudno napisane “biografije znanih Slovencev” kot jaz pečem toaste. Aleš Čander je pogojno sprejemljiv.
Všeč mi je recimo pisanje Polone Glavan in patra Geržana, Andrej Skubic štanca knjige po istem principu že več kot dve desetletji, če hočeš brat potopise, jih ni boljših opisov od Željka Kozinca, prijetno pa me je presenetila Liu Zakrajšek z Zajtrkom prvakinj. Sally Rooney se skrije pred njo!
Zartrose, 05.01.2025 ob 13:50
všeč mi je bil anton ingolič, njegovo potopljeno galejo sem naravnost oboževala..
Gospodična Zartrose …
… pričakoval bi, da ste prej uživala v pisani besedi Branka Kastelica …
… sicer pa bolj kot vas prebiram …
… bolj ste tiste vrste ženska, ki s, skozarec rdeče vina v rokah, zavzdihuje ob misli na jekleno Anastasio v objemu sivega gospoda …
… bič, lisice in črn usnjen kavč je gotovo nekaj, kar ne sme manjkati v knjigi, ki jo prebirate ?
Zartrose, 05.01.2025 ob 15:23
bom kar ostala pri ingoličevi potopljeni galeji.. napisani predlogi me ne zanimajo, nikoli niso.. alkohola ne pijem.
Ne pijem, ne pušim, ne psujem … jedan jedini …
… to je komad od Jelene, ne pa opis zrele forumašice, kakršna bi rada bila, Zartrose.
Vidim, da sanjaš o ljubezni …
… ljubezni, kakršno med vrstice ujame le sam Nicholas Sparks. A to so le knjige … ?
Forum je zaprt za komentiranje.