Najdi forum

Zanima me predvsem, katere varnostne programe uporabljati, da je stvar še smiselna oz. ne pretirana in seveda kompatibilna med seboj. Verjetno bodo poznavalci kaj bolj vedeli o tem.

Jaz imam trenutno:
– NOD32
– Ad-Aware SE Personal

A bi bilo dobro mogoče kakšen Spybot ali Microsoft Antispyware ali oboje…?

Verjetno se kakšni programi tudi ne marajo med sabo…. po moje…ne vem… ugibam za prejšna dva ker sta oba neki spywera…

Predvsem bi imel rad računalo čimbolj smiselno zaščiten.

Hvala.

Ponavadi je nekako tako, da naj na mašini teče 1 antivirus, 1 ali več antispy in 1 požarni zid (če nimaš hardwarskega).

Pri antivirusih je nesmiselno imeti več kot enega, ker lahko precej upočasnijo delovanje mašine. Nekateri se tudi ne zastopijo med seboj in lahko nastane še večja zmeda. Nod je kar OK izbira.

Pri antispyjih to pravilo ne velja toliko in imaš načeloma lahko nameščenih več antispy programov(morda je to celo zaželjeno), saj jih ponavadi poganjaš ročno. Torej komot vržeš gor še SpyBot in MS AntiSpyware, le pazi, da ne boš pri vseh imel vklopljene real time zaščite, če jo uporabljaš.

Požarni zid je tudi nujna stvar in če nimaš kakega hardwarskega fwja (router,…) potem si namesti 1. softwarskega. Oba ali več sw fwjev pa je spet brezveze.

Hvala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close