Najdi forum

Zanima me kakšna je varnost pri downloadaju zadev s Kazaaja oz. kako se zaščititi prek virusi? Je Norton dovolj?

Kako pa se zaščititi pred vdori v računalnik prek ADSLja?

Hvala!

Po moje bo najbolje da si še kakšen požarni zid dol snameš, ZoneAlarm je kar v redu:

--- pa lep dan še naprej!

Poleg požarnega zidu potrebuješ še en antivirusni in antispyware program pa bo za začetek že kar. Pa seveda tudi malo pameti v galvo pa bo še bolje.
Kar se tiče kazaa in podobnih zadev in pa tudi stvari, ki jih dobiš preko pošte pa je tudi že znano pravilo, da ne vleci vseh mogočih stvari in ne odpiraj in zaganjaj izvršnih datotek (exe, bat, pif, scr, com, vbs ipd), če 100% nisi sigurna da so OK. Pri slikah, filmih in muziki(jpg, avi, mpg, mp3,…) pa se ne moreš okužiti.

Mi lahko predlagaš kak antispyware program. Saj antivirus je pa Norton dober,ne?

Spybot 1.3,
http://www.safer-networking.org/en/index.html

Lp

Tukaj je še najnovejša različica ad-aware SE.

--- pa lep dan še naprej!

Za spyware je SpyBot med boljšimi(tule govorim za vse programe, ki jih lahko dobiš brezplačno), SS ti je sicer že dal link, tule pa imaš še direkt aktiven link
Zadnja verzija AdWare je menda tudi huda, pohvalil in priporočil jo je sam šefe klemenxx, ima tudi nekaj drugih z varnostjo povezanih zadevic, vendar sem pri testiranju ugotovil, da ti kot spy ponudi tudi stvari, ki to v bistvu niso, npr cookie od NLB Klika in še neke zadeve. V podrobnosti se sicer nisem spuščal, vendar ob prvem vtisu ostane nek dvom in prav lahko se zgodi, da kaka zadevica po kompletnem čiščenju ne bo delovala. SpyBot ti na XPjih pred brisanjem naredi tudi Restore Point, ne spomnim se, kako je to pri ta novem Adware SE Personal. Skratka, če ga želiš sprobati ga najdeš tulele

Norton…hmmm…kaj naj rečem, verjetno ni slab, vendar je zadnje čase precej negativnih stvari o njemu napisanih. Če si plačala mastne denarce zanj, potem ga boš verjetno imela, če ne si omisli Antivir Personal ki je zastonj in ne zaostaja dosti za Nortonom, nekateri tule na forumu bojo rekli, da je še celo boljši. Dobiš ga tule .
Sam sicer prisegam na eneo izmed TrendMicrovih zadev ampak ni zastonj ampak za $$$.

Pa še o požarnem zidu. Zone Alarm je tudi med bolj uporabljenimi produkti, vendar je meni pri privzetih nastavitvah nekako tečen, verjetno zato ker vseeno želim malo vedeti, kaj se z mojo povezavo dogaja. Sam uporabljam Sygate Personal Firewall Pro, ima nekako boljši nadzor in nekaj fajnih bonbončkov. Navadno(ne Pro) verzijo pa dobiš tule .

Še enkrat, to so čisto moje osebne izkušnje, kdo drug ti lahko svetuje čisto drugače, morda ti tudi jaz čez pol leta napišem čisto druge zadevšne.

Pa varno surfanje 🙂

Hvala vsem za pomoč:o)

A bi lahko prosil administratorja, da tale hmmmjev prispevek nekam prilepi. Mogoče namesto tistih žužkov, ki se pojavljajo zgoraj v bannerju.
Plačilo bo pa tako ali tako runda v Kamnu (oziroma alternativnem dobavitelju)

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

iz kazze lite k++ je bolj varneje downlovdat saj ma manj spyware programov k ostale kazze

če pa že downlovdaš kšne programe s kazze pa downlovdi vsaj tiste k majo končnico .zip

drugač pa ti priporočam pando platinum internet security

em Zone alarm pa kaki p2p programi ne pašejo glih skup 😉
kak drugfajrwal priporočen!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close