Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice VARNOST – TURČIJA

VARNOST – TURČIJA

Kaj naj sedaj po vseh teh napadih na turški rivieri? Rezervirano imamo za drugi teden, pa ne vem ali naj grem ali ne? Brezveze ne bi rada delala panike, ampak imam malega otroka in mi zaradi njega ni vseeno!

Hvala za odgovore in vaša razmišljanja!

No, jaz imam rezrvirano že čez dva dni,kar je še slabše, saj mislim, da se bo do drugega tedna stanje že nekako umirilo. Po pravici povedano sem zelo nervozna, panika gor ali dol, to so resne zadeve, najraje ne bi nikamor šla.
Prosim, ali bi še kdo kaj napisal, v spodbudo ali karkoli že.
Hvala.M.

Tam ne bodo več metali bombe. Mi smo bili lani v Sharmu ravno po bombnrm napadu. Res je bilo malo več policajev oziroma varnostnikov, drugače pa vse po starem Zato kar pojdite na to pot.

lej, vsako leto poč par bomb na turški rivieri. pa kwa? velik večja verjetnost je, da se otroku nardi kej v prometni nesreči, kot pa da ga bomba zadene.

razmere se pa ne bodo umirile, dokler ne bodo turki razrešili problemov s kurdi in tako dalje.

Jake, saj res, pa kwa!

Ja, drugega, kot pa kwa ne morš rečt. V Turčiji na vsake tolko časa poči. Na vsake tolko časa žal poči tudi v Londonu, Madridu, Sharm El Sheiku, Djerbi in še kje. Takšen je svet danes.

Lansko poletje je bilo v Turčiji par manjših bombnih napadov. Še vedno pa velja, da imaš precej večjo možnost, da v Turčiji umreš na cesti, ker res precej noro vozijo, kot pa da te zadene bomba.

In stvar ne bo minila od danes na jutri, čeprav najverjetneje zdaj nekaj časa ne bo napada, definitivno ga pa ne bo tam, kjer je zdaj pokalo.

Jaz grem v soboto. Na potovanje po zahodu Turčije, start v Carigradu. Pa tudi jaz mislim, da je večja možnost nesreče na cesti, ko ljudje tako neumno vozijo. Pa ne v Turčiji, pri nas!!!!

V Turčiji vozijo še hujše.

Ja, jaz sem bila v času bomb letos aprila v Dahabu. Po pravici povedano se ne mislim še dolgo vračati v Egipt, ker je občutek, ko nekaj eksplodira blizu tebe grozen, še hujše je potem, ko je že vse mimo.. Nikoli namreč ne veš kje bo spet treščilo in kje se bo spet komu “utrgalo”, da bo kaj v luft pognal. Od takrat naprej vedno preverjam stanje v državah kamor se namenjam…jaz ti odsvetujem. Sploh pa svojega otroka ne bi izpostavljala…no, odločitev je tvoja, jaz bi pač krepko premislila. Sama sem najprej nameravala tudi v Turčijo, a sem se že prej pozanimala na MZZ-jevi spletni strani in se premislila.
Ljudje žal ne vedo kako to zgleda, če si v tem obdobju tam!!!

jah kaj pa vem, v tistem mesecu, ko sem bil lani v turciji je pocila vsaj ena bomba.
najbrz res ni fajn, če slišiš eksplozijo, samo zarad tega se sekirat je pa tazadna.

za folk, ki pa ne prenese tega tveganja je pa res najbolje, da ostanejo doma, v stanovanju in sploh ne hodijo ven, ker lahko srečajo silva pluta

Pozdravljena!

Tudi jaz imam za naslednji teden rezervirane počitnice v Turčiji. In tudi mene malo stiska pri srčku – tako kot tebe zaradi malega otroka.

Potovanja ne mislim (zaenkrat) odpovedati, ker računam na to, da se bodo zadeve do drugega tedna umirile. Druga stvar, ki me tolaži, je ta, da gremo v Alanyo, ki je precej oddaljena od krajev napadov. Čeprav je tudi res, da pristanemo v Antaliyi – ta del potovanja me skrbi. Ampak računam na to, da naše turistične agencije in seveda tudi MZZ niso tako pohlepni in neodgovorni, da bi zavoljo zaslužka ogrožali naša življenja.

Nekdo je omenil, da se je pozanimal na spletni strani MZZ -ja. Tudi jaz sem tam gledala, pa sem ugotovila, da so blazno ažurni. Pišejo namreč o bombnih napadih še iz lanskega julija – adijo pamet.Verjetno imajo preveč dela s prepiranjem s Hrvati in promocijo Rupla kot da bi ažurirali svojo spletno stran 😉

Smem vprašati, kdaj in kam potujete? Mogoče se srečamo na letališču 😉 Mi gremo 5. septembra v Alanyo, v hotel Dinler (ki je menda celo malo ven iz same Alanye).

Kakorkoli že, upam, da se bo do drugega tedna stanje umirilo, da bodo vsaj nekaj teroristov še polovili (ampak itak se sproti pojavljajo novi) in da bomo vseeno lahko odšli na težko zasluženi dopust.

LP, Mateja

Gre samo zato, da se mi ne zdi potrebno izpostavljati se v kolikor to ni nujno…občutek nesigurnosti zaradi teroristov pa ni prijeten…odvisno od človek pač, če si adrenalinec potem greš lahko še kam drugam na takšne počitnice…destinacij ne manjka!

včeraj govorila s kolegico, ki je na dopustu v alanyi, na dan bombardiranja je bila v antalyi in je rekla da je že vse normalno, da ona uživa, tako da mislim da ni prevelike panike. Pa lep dopust vsem,

lp, katja

nism glih adrenalinc, sam statistika jasno pove, kaj je res nevarn. prej kokosov oreh na glavo, kot pa bomba.

aja še to: glih blo na radiu, da je dons v Mersinu počl

V Turčiji sem bil nekaj tednov po aretaciji kurdskega vodja Ocalana,

ko so zaradi groženj odpovedale obiske v Turčiji skoraj vse zahodne

agencije. Potoval sem en mesec, od tega dva tedna po Kurdistanu

in nikoli nisem bil v nevarnosti od ljudi ali od represivnih organov.

Za več info pokliči.

LP!

Š3tof

Živjo,

v Turčiji sem bila leta 2000; v tem času so bile precej zaostrene razmere v Kurdistanu in na ambasadi v Ankari so mi toplo odsvetovali pot proti vzhodu. Pa sem vseeno šla in se imela enkratno in brez kakršnihkoli zapletov.
Verjamem, da te skrbi, mene bi tudi. Samo pomisli drugače – Po bombnih napadih v neki državi se varnost tam ful zaostri in je tako zelo malo verjetno, da bi prišlo do ponovnih napadov v kratkem času. Mogoče bi svetovala samo to, da se izogibate zelo turističnih predelov in si raje greste ogledat kaj malo manj natrpanega s turisti. Turčija je ogromna in zelo lepa, Turki pa izredno prijazni ljudje!

Uživaj!

tudi jaz grem v turcijo, in sicer 1.septembra v Oludeniz resort. Malo se bojim zaradi teh bombnih napadov. Tudi razmisljam da bi odpovedala, ma bi res rada sla. Ne vem kaj naredit.

pejd

Paničarji.

Tocno tak. Ne vem kaj se pajtlate. Jaz grem naslednji teden v Beirut, pa se ne pajtlam. Ce kdo misli it v Turcijo, naj gre, ce pa ne, pa se naj ne pajtla tu.

l.p.

k.j.

p.s. za vse tiste, ki ne razumete besede “pajtlati se” – prevod pomeni: ne panicarite!

Modre besede. Sicer pa je v Bejrutu zdaj že varno.

LP!

Š3tof

a je kej počlo?kot točno pej?
viš,če v letu 2006 živiš brez tv-ja.nej nobenh skrbi in strahu.
kokr je nekdo nad mano reku,mislm,da Jake,doma na borjači ti lhk cegu na glavo pade.kdor ma strah,naj dopust prživla v “VARNI” evropi,kjer te vsako minuto lhk okradjo,bombe in streljanje je pa že v sloveniji ratalo nacionalni šport.
človk mora znat najprej pozabt da obstaja strah,k ga itk nej in pol nej se odloča za počitnice v muslimanskih državah.ker mislm da se predvsem tega bojite.so pa muslimani zlo prjazni in dost pošteni ljudje,večkrat rečem,da celo bolj kot naši vrli slovenci katoličani.je pa normalno da majo oni neke idiote k si bombo namest pasu na hlače obesjo,ma tud doma mamo leteče bombe v zanič avtih na še bolj zanič avtocestah,na ktere bi žihr dali omejitev 90/uro.pa vseeno se vsak dan nekateri še po kruh odpravjo z avtom.toliko o nevarnosti v turčiji in doma,oz.koderkoli.
kaj pa driska?a sje nben n boji?
tisti ki bote vseeno šli v turčijo ne glede na to kaj je blo(js resnično n vem,mi še nihče ni povedal),se mejte skrajno lepo,ampak,uživali boste le če boste brez skrbi in strahu.tako boste tudi domačinom všeč,(če boste sploh meli opravka z njimi),ker bodo vedeli da niso bavbav za vas,temveč da ste sproščeni in voljni novih znanstev in druženj,in vas bodo vzeli medse kokr jim koran veleva.
daj žejnemu piti,lačnemu jesti,trudnemu spati,oni to spoštujejo,pa če je edino kr majo kozarček čaji in hleb kruha,bo tud za toja usta.za krščane pa vemo kolk dajo,ane?
v turčiji smo mel konflikt že l.98,pa 2 let nazaj v keniji z masaji in mačetami,to pa je tud vse kar sm mela po svetu in vedno komaj čakam nove poti.pa letala mje tok strah in vedno moram z letalom,pa sam 2 trika iz joge uporabm pa smo že nad oblaki.hitro rešeno.
vsem želim lepo pot,počitnice in potovanja.
sm spet dolga,ne?

(s)mejte se,natasa

“….Sharm El Sheiku, Djerbi in še kje. Takšen je svet danes.”

A na Djerbi tudi?

mislim, da je tam počilo že nekaj let nazaj…
zakaj pa ne bi tam pokalo??
dejansko te države najbolj zaboli, če jih udariš po turistični industriji, zato je to najbolj logična tarča teroristov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close