Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Varnost na potovanjih

Varnost na potovanjih

Pozdravljeni!

Že veste, na podlagi česa se odločate za potovanje na določeno destinacijo?

Prosila bi, da izpolnite kratek vprašalnik, ki bo temeljnega pomena pri moji magistrski nalogi. Izpolnjevanje vam bo vzelo približno pet minut.

Povezava do vprašalnika: https://www.1ka.si/a/20478

Iskrena hvala.
Lp, Janja

Zdravo Janja,

kot prvo odgovorila sem na anketo in dobro si jo pripravila. Je pa res, da sem človek, ki se ogromno pozanima o kraju kjer grem dopustovat; mogoče preveč. Sem pač človek, ki ne mara “presenečenj”. Mogoče je pa le to odvisno od karakterja človeka.
Potujem vedno preko agencij in glede hotelov pregledujem spletne strani na katerih so podatki o turistih, ki so že tam potovali.( trp advisor, Booking,…) Tako dobim neko sliko, ki pa ni zagotovo 100% vendar boljša kot nobena.
Sem pa imela primer pred leti, ko sem dopustovala v Malagi Španiji, da je v bližini hotela? 6 km eksplodirala avto bomba. Zvedeli smo šele naslednji dan, ker je bil naš hotel dobesedno napolnjen z policijo na vsakem nadstropju.

No jaz sem tudi izpolnila anketo.
Midva z možem se rada potepava okoli (po Evropi), v glavnem nikoli z agencijo (razen par last minute variant na grške otoke in Španijo pred leti), avto-šotor varianta ali pa letalo+hotel/apartma, v tem primeru vse sama rezervirava. Kraje, kamor se nameniva, seveda na netu prej prečekiram, ampak predvsem, kaj je tam za videt/počet, možnosti ogledov, lokalnih prevozov, kakšnih zanimivih prireditev… Še nikoli v cca 20 letih mi ni prišlo na misel, da bi kaj posebej razmišljala o varnosti, tako da so mi bila vprašanja o vojni, terorističnih napadih in podobnih zadevah ob misli na moja evropska potepanja kar malo smešna. No teroristični napad se danes lahko zgodi kjerkoli, mogoče tudi sredi Ljubljane, ampak da bi na počitnicah človek o tem razmišljal…?
Kar se varnosti tiče, je pri nama pomembna edino skrb za osebne stvari, predvsem denar in dokumente. Na to pa res paziva, ne puščava stvari v parkiranem avtu, če sva kje na plaži, gre plavat vsak posebej, avto puščava (pa ni kakšna posebna znamka) če se le da, na uradnih parkingih… Ampak to isto počneva tudi doma, tako da kakšnih posebnih varnostnih ukrepov na potovanjih nimava niti se nama ne zdijo potrebni. Zaenkrat sem se povsod po Evropi, od Skandinavije do Grčije in od Irske do Češke pa povsod vmes počutila varno kot doma.
Mogoče bi drugače razmišljala, če bi potovala kam dlje, izven Evrope, ampak poznam par ljudi, ki hodijo vsepovsod, pa razen kraje fotoaparata v Čilu od nikogar nisem slišala o kakšnih težavah v zvezi z varnostjo.
No vsekakor se pa ne bi šla potikat po krajih, kjer se ravno dogajajo kakšne vojne…

Lepo pozdravljeni,

rezultati ankete, drugi odgovori in priporočila so že v obdelavi. Za vajino pomoč in izčrpen dodaten opis pa se vama tudi iskreno zahvaljujem. Rezultati so vsekakor zanimivi, predvsem pa se mi zdi, da smo Slovenci res zelo ozaveščeni kar se tiče “samozaščitniškega” ravnanja in previdnosti.

Hvala še enkrat, in lep preostanek poletja ter srečno pot – kamorkoli 🙂

Lp

Janja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close