Najdi forum

VARNOST emailov

Zanima me kako se vam zdijo slovenski ponudniki brezplacnih email predalov.

Kaj menite glede zasebnosti, stabilnosti streznika ipd.
med najvecjimi domacimi ponudniki? Katerega bi predlagali?

Dol z email.si !!!!!!!!!!!!!!!!!

baje je bil pred kratkim ful nestabilen?
al so se tud maili izgubili?

Sem že par let na email.si, pa nisem mel nikoli problemov.

naj ti namignem:
kjerkoli, na kateremkoli popštnem ponudniku je tvoj e mail varen ravno toliko, kot razglednica poslana iz enega autokampa v Istri v drugega. Potem se pa zamisli.

kaj pa pinkponk in nek varen dostop??

varen dostop ali https preprečuje nepooblaščenim prestrezanje podatkov med tvojim računalnikom in strežnikom (v tem primeru pinkponk). Ampak kot je rekel wega, to je tako kot da bi imel poštar namesto torbe trezor. Da bi mail prišel do svojega naslovnika, ga je pa treba iz tega trezorja nekajkrat ven vzeti. In vsakdo ki ima čez to proceduro mail lahko bere. Edini način zaščite bi verjetno bila 128 bitna kriptografija z javnim in zasebnim ključem, kar se pa v vsakdanji praksi pri mailih ne uporablja. Je pa mogoče.

Pred nekaj dnevi sem imel preko 60 spamov na email.si…. Brisal, prav tako iz koša, pa so v inboxu še vedno ostali. Ponovil večkrat in skoraj obupaj, potem je uspelo.

Sem pa na istem že dobil mail namenjen nekomu drugemu, sporočil administratorjem, pa nič niso naredili, še sem jih dobil. Sledi logično vprašanje – kdo potem bere moje maile….?

Poglej, že sam se včasih komaj prebiješ med vsemi spami, zato je nemogoče, da bi nek admin nekje nadzoroval in bral maile vsakega uporabnika. Vsaj dokler igraš igro v okviru pravil.

baje slednje velja tudi pri siolu!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close