Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Varčevanje – stanovanje, avto, drugi večji stroški

Varčevanje – stanovanje, avto, drugi večji stroški

@krivokljun: če imaš stanovanje prosto kreditov in bremen, ne more zahtevati nič. Stvari se zakomplicirajo, če imaš kredit.

Dovolj je že, če na koruzi živita dve leti in ne pet.

Krivokljun, ferbčna ni tega napisala, kolikor se spomnim. Ona samo piše, da če imaš ti stanovanje, za katerega še plačuješ kredit. Takrat lahko drugi zahteva svoj delež, ki je pa odvisen od tega, koliko kredita si še imela za plačat, v trenutku, ko se je on k tebi vselil. To se meni zdi smiselno na nek način. On sicer uradno tvojega kredita ne bo odplačeval, bo pa s svojimi prihodki prispeval k plačevanju položnic in ti pomagal pri plačevanju počitnic in vseh ostalih stroškov, zaradi česar tebi ostane nekaj več. Predvidevam, da se kredit deli zaradi tega. Čeprav ne vem, če je povsem pošteno. Če sem jaz prej sam živel in plačeval svoje stroške, se potem stroški z dvema itak povečajo in na nek način vsak plačuje svoje, če oba enako prispevata.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Aha, čeprav nisem čist šur, da se potem stanovanje vseeno ne deli na pol, še posebaj, če se je kaj vlagalo v stanovanje, prenova, oprema ipd.

Ja, ni čist tako. Stroški se povečajo pri vodi in elektriki, ostalo ostaja enako (ogrevanje, rezervni sklad, hišniška dela, odvoz smeti in ostalo). Vseeno se bolje splača, če sta dva kot če je samo eden.

Ne, mislim, da se ne deli na pol, kajti to bi bil popoln nesmisel. Pomisli. Imaš stanovanje, ki si ga pravkar kupila in imaš še celega za odplačat s kreditom, ki si ga vzela sama. V istem trenutku ali pa rečmo 2 meseca kasneje se k tebi preseli partner. Potem imaš pa drugi primer, kjer se partner k tebi preseli v času, ko imaš za odplačat samo še en obrok kredita. Seveda se ne more v vsakem primeru delit stanovanje na pol/pol, ampak le na tisti delež kredita, ki je še ostal za odplačat.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

A to govoriš iz pravnih izkušenj al pač po svojih predvidevanjih? 😉

Zakaj se pol folk ne more izplačat in posledično tudi ločit ne? Jaz ne bi zdržala v takem položaju, se raje obesim. Da sem v istem stanovanju z partnerjem, ki ga tud videt ne morem (in on ne mene), životariva pa skupaj, ker “ne gre drugače”.

Ne, to ne govorim po izkušnjah, ampak resnično dvomim, da bi razumen človek (naša država) sprejel takšno nesmiselno pravilo, zakon, člen. Ni mogoče, nismo tako nerazumni no. Toliko pa že zaupam v naše “odvetnike”.

Kar je bilo tvoje pred zakonsko zvezo ali koruzništvom, ostane tvoje tudi potem.

Vlagati v stanovanje pa seveda ne smeš kaj preveč, ker potem gredo vsa vlaganja na pol. Oprema pa tako ni problem, ker je amortizacijska doba itak zelo kratka in je po par letih vredno vse skupaj nič. Če pa kaj peesdaka pa mu stvari itak lahko s pentljico postaviš pred vrata in greš po nove. Malo zlobno in za šalo: 56″ LCD TV, usnjene Natuzzi sedežne, mizice Rolf Benz naj kar on kupuje 🙂

To je res.
Zahtevki za povračilo so seveda sorazmerni z vlaganji. Je pa to treba dokazovati na sodišču. Na podlagi dokumentov, računov, višine plače….

Saj ni problem sam denar, ampak vrednote, ki jih človek goji v sebi.
Kdor precenjuje materijalizem, ponavadi zanemarja ostale človeške lastnosti ali pa kar samega partnerja.

wtf, to ni moje!!!! Nekdo je zlorabil moj nick! Robi, prosim če pobrišeš citiran post!!!! Torej kao krivokljun ob 9.15. Pizda, kva je folku?!?!

wtf, to ni moje!!!! Nekdo je zlorabil moj nick! Robi, prosim če pobrišeš citiran post!!!! Torej kao krivokljun ob 9.15. Pizda, kva je folku?!?![/quote]

Kako zlorabil, če sploh ni registriran. Pod drugo pa ni kazal namena, da ti nagaja .Neregistrirani niki niso last nikogar. 🙂

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Neregistrirani se ne zlorabijo, saj niso registrirani.

Seveda se zlorabijo, če uporabiš istega kot nekdo drug! Ne rečem, da se podvajajo nicki kot so mala, ona in podobna generična imena, ne pa čist osebni zvarek, kot je moj.

Moderatorji bi morali ščitit vse, ne samo privilegirane. Če se bo to pač ponavljalo, se bom morala umaknit. V citiranem postu res ni videt, da bi šlo za namerno uporabo, vseeno pa ne maram tega preigravanja. Saj tudi On_ piše kdaj neregistriran, kr neki, Robi …

Krivokljun, registriraj se in je en problem rešen. Seveda pa registracija prinaša nove razburkane vode, ampak to je že drugo poglavje:).

Ne bom se, ker potem ti (neznan!) folk skoz najeda po zsjih pa hoče neki razčiščevat al te pa pošilja v 3 pm. Sploh pa tud če bi bila registr., še ne pomeni da bi se lahko povsod prijavila, saj se tudi drugi ne vedno, kakorkoli, I rest my case!

Krivokljun, te popolnoma razumem. Tukaj smo pa itak vsi ena velika neznanka, uganka…whatever:). Vedno se sama odločaš, kako lahko drugi dostopajo do tebe.

Krivokljun od dveh izberi manjše zlo… Ali se registriraj in zaščiti svoj nik, prejemaj neželeno pošto, ali pa tvegaj da kdo kaj napiše v tvojem imenu….

Sicer pa a je problem zbrisat pošto ali jo poslat moderatorjem v “presojo” ?

krivokljun, tisti post sem objavil jaz. Se opravičujem… Šele sedaj videl.

Seveda se zlorabijo, če uporabiš istega kot nekdo drug! Ne rečem, da se podvajajo nicki kot so mala, ona in podobna generična imena, ne pa čist osebni zvarek, kot je moj.

Moderatorji bi morali ščitit vse, ne samo privilegirane. Če se bo to pač ponavljalo, se bom morala umaknit. V citiranem postu res ni videt, da bi šlo za namerno uporabo, vseeno pa ne maram tega preigravanja. Saj tudi On_ piše kdaj neregistriran, kr neki, Robi …[/quote]
Saj ni prepovedno pisati neregistriran.
Seveda pa bi bilo nepošteno, če registrirani ne bi imeli nekih prednosti.
Sistem je tako narejen, da onemogoča podvajanje registriranih nickov.

Zloraba je, če neko ime ali znamko zaščitiš oz. v tem primeru registriraš svoj nick in le-to potem nekdo uporabi.
Uporaba nezaščitenih znamk ali imen, pa ni zloraba.

Če sta oba razumna, ni treba nič dokazovat na sodišču, nobenih dokumentov in računov imet… se zmenita, razdelita in čao bao 🙂

Če sta oba razumna, ni treba nič dokazovat na sodišču, nobenih dokumentov in računov imet… se zmenita, razdelita in čao bao :)[/quote]
Pravijo, da se pri denarju vse konča…:)
Marsikatera družina se po zapuščinskih obravnavah skrega.

Bibita_Melita, če sta razumna… Ampak ponavadi ljudje takrat niso razumni oz. se pokažejo v najslabši luči.

@krivokljun
: še enkrat oprosti, ni bilo namerno. Vidim, da sem povzročil mnogo slabe volje. Častim virtualno kavo :), (lahko pa tudi pravo).

wtf, to ni moje!!!! Nekdo je zlorabil moj nick! Robi, prosim če pobrišeš citiran post!!!! Torej kao krivokljun ob 9.15. Pizda, kva je folku?!?![/quote]
Meni se pa zdi, da ti je nekdo nespretno samo odgovoril na tvoje vprašanje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close