Varčevanje – stanovanje, avto, drugi večji stroški
Tako pa to le ne gre. Ne more nekdo zahtevati deleža, če ni nič prispeval in je vso plačo zapravil zase. Zahteva sicer lahko, kaj pa dobi, je pa druga stvar. 🙂
To se potem dokazuje na pravdi.
Prav tako pa ta verzija, da bi Bučkica najprej vložila svoje prihranke in še sama vzela kredit, da bi kupila stanovanje, potem pa k sebi vzela nekega tipa, niti ne pride v poštev. Ker bi morala res biti neumna, da bi kaj takega naredila.
Tako pa to le ne gre. Ne more nekdo zahtevati deleža, če ni nič prispeval in je vso plačo zapravil zase. Zahteva sicer lahko, kaj pa dobi, je pa druga stvar. 🙂
Prav tako pa ta verzija, da bi Bučkica najprej vložila svoje prihranke in še sama vzela kredit, da bi kupila stanovanje, potem pa k sebi vzela nekega tipa, niti ne pride v poštev. Ker bi morala res biti neumna, da bi kaj takega naredila.[/quote]
Kako gre, je odvisno od tega, kako dobrega odvetnika imaš. Vsekakor ti pa lahko nekdo s takimi zahtevami zamori kar nekaj let življenja in ti osuši denarnico. In tako kot mora on dokazati, da je nekaj prispeval, moraš tudi ti dokazovati, da ni … Kako je že upodobljena pravica? S prevezo čez oči, če se ne motim.
Pa bom hkrati odgovorila še na varianto s starši – se mi zdi na prvi pogled kar pametna, če si edinec.
@ferbčna:
“Kolikokrat si se ti že ločil, da to tako dobro veš? Niti slučajno ni tako enostavno in premočrtno, kot si napisal. Za nekatere žal, za druge na srečo. Kako bi se ti počutil, če bi posredno ali neposredno odplačeval posojilo, pa na koncu od tega ne bi imel nič?”
nekaj pa vem 😉 Ja, je bilo zelo poenostavljeno, poanto sem hotel podati. V RL vemo, kakšna sranja so lahko celo iz črno-na-belem stvari. Zato pa sem ji predlagal naj kupi vse sama ali pa zamenja model za sebi enakega! Ne bi se tako počutil, ker v to šel ne bi :D.
“Saj ravno iz tega razloga se logično šteje, da posojilo odplačujeta oba. Saj nekako v zvezi ni naravno, da eden gaga zaradi stroškov, drugi gre pa sam na dopust, si kupi nov avto, je oblečen po najnovejši modi in se masti s samimi delikatesami, drugi pa mora živeti od suhega kruha.”
Seveda je tako, kot si napisala! Ravno zato pa sem rekel, da siljenje njega v 50.000 € kredita brez prihrankov nima smisla, njej pa se tudi ne splača izpostavljati s kreditom. Naj enostavno zamenja model.
Se strinjam, da je 50.000 € težko privarčevati. Enim manj enim toliko bolj težko. In glede na podpovprečno plačo jih je @bučkica* toliko težje privarčevala. Vsak, ki je kdaj varčeval za velike stvari, to ve. Ravno zaradi tega se mi ne zdi vredno jih zapraviti za nekaj, kar v podanih okoliščinah nima smisla. Ampak tukaj smo pa že na tankem ledu, vsak naj dela po svoji presoji.
50 000 / 12 / 700 =~ 6 let
podpovprečna plača ??? =~ 700
torej je ženska vsaj 6 let šparala, na šiht peš, brez avta itaq, brez tankanja bencina, v službo hodila gola in bosa, jedla nič, položmic nič
yeah right.
50 000 / 12 / 600 =~ 7 let
not likely
50 000 / 12 / 500 =~ 8,3 leta
predvidoma stara vsaj 32+, njen predvidevam tudi, brez € —> nogirat deca
Glej, doba, jaz virov sploh nisem naštevala. NIsem napisala starosti, nisem napisala svoje plače (razen to, da je podpovprečna). Vidim pa, da imaš bolj malo pojma, če računaš, da ima oseba s 700€ plače lahko 500€ prihrankov. Veš sploh koliko znašajo življenjski stroški? Verjetno ne, ker drugače ne bi takih neumnosti pisal, da lahko pri 700€ na mesec prihraniš 500€.
Manipulator, daleč od tega, da sem požrtvovalna revica. Požrtvovalna revica bi bila, če bi poslušala nasvete nekaterih tu gor.
Jaz pa trezno razmislim o stvari. Se pravč nič ne žrtvujem in če bi vsaj malce prebral, bi videl, da sem jasno zavrnila vse ideje o tem, da bi se kaj žrtvovala.
Raje preračunljiva kot požrtvovalna revica.
Ja pa še požrtvovalna bi morala biti, kar pa nisem.
Prav tako pa ta verzija, da bi Bučkica najprej vložila svoje prihranke in še sama vzela kredit, da bi kupila stanovanje, potem pa k sebi vzela nekega tipa, niti ne pride v poštev. Ker bi morala res biti neumna, da bi kaj takega naredila.[/quote]
Manipulator, ja, eni nasveti so čisto ok.
Tvoja fovšija pa škodi samo tebi, ne nam drugim. Jaz nisem nobena revica in niti se nikoli ne delam revice. Jaz sem čisto fajn, ti pa bodi fovš meni.
Človek, ki računa tako kot ti, res ima kaj biti fovš. Samo ti lahko prideš do take računice, da nekdo od 700€ plače privarčuje 500€. Jaz takih neumnih računov nisem nikjer pisala.
Če bi fovšija gorela, bi bil ti pepel.
Kaj veš, mogoče sem ga pa dobial od sponzorjev? BOš sedaj še bolj fovš? Te bode ta denar, a ne? Glej, če si ti do sedaj še nisi nič ustvaril, je to tvoj problem, nemoj. Zaradi mene imaš lahko tri hiše pa ti nisem jaz nič fovš.
On ni manipulator, le malo nejasno se izraža. Ampak, če vaju že berem, lahko povem, kar je želel povedat. To, da si ti tisti, ki je manipulator in da si ti tista, ki manipulira z nami z napačnimi oziroma prirejenimi informacijami (glede podpovrečne plače).
Jaz sicer ne bom o tem sodil, povem le, kar je želel doba povedat, pa ne vem, če si ga razumela.
Forum je zaprt za komentiranje.