varčevalni račun otroka
Bivši partner je odprl varčevalni račun na ime otroka. Skrbnik otroka sem jaz, problem pa je nastal, da s tem računom ne moreva upravljati ne jaz , in ne otrok. Višina zneska , ki je na računu pa se upošteva pri vlogi za štipendiranje otroka. Iz razloga višine zneska na računu otrok ni upravičen do štipendije in do otroškega dodatka v minimalnem znesku. Ne smem pozabiti, da otrok prejema preživnino od Jamstvenega sklada in da otrokov oče ne plačuje preživnine.
Kako je mogoče, da banka odpre račun otroku, in da zakoniti zastopnik nima možnosti ukinitve računa ali zahtevati, da se ta račun prenese na osebo , ki je odprla račun. Kaj nam sploh preostanerazen tožbe. Gre namreč za namerno povzročanje škode otroku.
Spoštovani!
Varčevalni račun lahko otroku odpre zakoniti zastopnik otroka. Do otrokove polnoletnosti ga zastopajo starši. Kolikor torej vašemu možu roditeljska pravica ni zadržana ali odvzeta, jo torej lahko izvršuje tudi on, vendar sporazumno z vami in v skladu z otrokovo koristjo.
Predlagamo, da se najprej obrnete na pristojni Center za socialno delo in jim pojasnite moževo ravnanje, ki vsekakor ni v skladu s koristmi otroka (omejuje mu pravico do štipendije in do otroškega dodatka), da bodo lahko ukrepali naprej.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.