Varanje,zakaj toliko besed,pluvanja???
Mal sem preletela forum in se najbolj ustavila na temah varanje in potem vase odgovore, no bolj pluvanje…
Nikogar ne bom obsojala, tega nikoli ne pocnem, če ne morem pomagat tudi grajam ne, saj nism bog in zavedam se da res ne ves kaj vse te caka v zivljenju, kdaj si ti lahko na enakem.
Kaj sploh je varanje???Ne podpiram ga, da ne bo pomote, a kljub temu me moti ta napad na take ljudi, ko sploh ne poznamo osnove, zakaj je do tega prislo, okej so izjeme, ki varajo za zabavo al ne vem kaj…ampak ma preberte in mogoce boste razumeli kaj sem zelela povedati.
Kaj če se za ta korak odlocis, ker te partner sploh ne uposteva vec, ker ne pomaga ne vec tvoj jok, pogovori, prosnje, besede, ker enostavno ne mores vec dajati samo se ti in nc dobiti nazaj…ja po tolikih letih zakona nastajajo vse mogoce luknje, vedno sem se trudila jih flikati, vedno jaz, lahko bi varala nestetokrat pa nism mogla, ker bi imela obcutek da varam otroka in sebe..ne njega… ampak pride dan, ko imas vsega vrh glave in si odkrito reces:”Vse sem naredila da bi resila svoj zakon, moja vest je cista”, a on me ne poslusa in ne verjame, da me z svojimi dejanji tera v tako dejanje.In zakaj ne bi mal uzivala in imela lep dan ob misli da je tam nekdo, ki me cuti in mi vse to vraca.Ceprav to se nisem naredila..a ne vem koliko časa bom se lahko zdrzala.Nekoc bo prisel nekdo, ki mi bo znal vracat vse tisto kar dajem in to bo to.In kaj bom potem prasica, kurba, vse najslabse, ceprav sem se trudila da do tega nikoli ne bi prislo.
Verjemite, da mi bo takrat vseeno, ker vec kot truditi, se ne da in tudi jaz imam pravico do zivljenja, ne zivotarjenja in kaj ce bo tudi on porocen z podobnim primerom, saj ponavadi tisti, ki varajo, ne varajo zato, ker bi bilo doma vse lepo in prav, ponavadi vedno nekaj fali in to jih poganja drugam..zato ne vem forum moj, jaz bi bila tiho o tem kaksni so ti ljudje ki varajo, ne morm jih obsojat, ker vem da je danes v tem svetu vse mogoce, in razumem vse tiste, ki varajo in imajo zato opravicljiv razlog, kot ga bom imela jaz nekega dne..pa me pljuvajte kolikor zelite…jaz sem naredila vse in dovolj imam zivotarjenja in dajati nekomu najlepsa leta svojega zivljenja!Nekdo bo rekel, loči se, ne ne bom se, to se bom sele potem, ko bom videla, da mi bo nekje res lepo.In zaradi tega bom sedaj zopet vse najslabse ane…
Mimogrede zate: Motis se, poroceni so zavoljo otrok,sebe,njega,ker kljub vsemu mislis da bo le bolje nekega dne, upas, si zatiskas oci, zavoljo tega, ziherastvo je pri meni zadnja stvar, bolj drzi un rek:”Upanje umre zadnje” in upas, do dne ko se dejansko locis, ko zberes toliko moci in gres zivet zivljenje in ukusat vse tisto kar ti pripada, kar si jemljejo vsi okoli tebe, le ti si nisi in sedaj ko si, si vse najslabse.Ne ni umazan uni, ki te je v to porinil, umazan si ti, ker tega ne prenasas vec.Narobe svet,ali pa sem jaz nezemljanka, da smo res tako vzgojeni, da moramo nenehno nekaj trpeti, prenasat, skratka, da okoli tebe vsi lahko pocnejo kar jim pase, ko to pocnes se ti,je pa cel hudic tukaj…
Jest te sigurno ne bom opljuvala…tako kot nisem še nikogar, razen ..če je bil do mene in ostalih žaljiv…
….moje razmišljanje je zelo podobno tvojemu….človeka ob sebi imaš rad, trudiš se , vse narediš….nazaj ne dobiš nič, razen žaljenja ali , praznih besed….
In kaj lahko stori v takem primeru ženska..spakira in gre…in kaj naredi ?…otroke loči od očeta,sama se poda na nesigurno pot, polno finančnih negotovosti, boj ob ločitvi…eeh, ni vse tako preprosto, kot lahkotno odzvenijo besede: loči se …to je najlažje reči…
..OBSTAJA PA DRUGA VARIANTA…najti nekoga, kamor se lahko zateče vsake toliko časa, nekam, kjer je nihče ne žali, kjer čuti …da je ženska, ne le predmet za pospravljanje, za vzgojo ..skratka suženj otrokom in partnerju….nekam, kjer vsaj za trenutek pozabi vso enoličnost svojega življenja….
Poznam moške , ki polovico svojega življenja preživijo za šankom..briga jih, kaj se dogaja doma…saj je vse pošlihtano…saj imajo doma “čistilno kuharski ” servis….s to prednostjo , da je zvečer ustrežljiv….
Ja, najlažje je potem žensko ozmerjat s kurbo, prasico…ampak…..vsak zakaj ima svoj zato, vsako življenje napiše svojo zgodbo….
In vsak od nas naj nikoli ne reče……meni se kaj takega ne more zgoditi..
In ne sedaj ozmerjat mene…ne zagovarjam varanja, mislim pa …da je včasih izhod v sili…
LP
Verjetno si ti že starejša,takrat je res težje pustit človeka in se kasneje spustit v novo vezo,verjetno pri tebi resnično pride le varanje v poštev,ne vem sicer kako imajo to kaj drugi pošlihtano,ki so tvoja generacija,amak mogoče imaš prav.Jaz recimo sem zdaj stara 24,sem v resni zvezi,če kdaj ne bi šlo tako kot bi moglo,pa bi rajši prej pustila njega kot pa ga varala z nekom.
Rosa
Ti že sedaj varaš…zelo grdo varaš…najprej sebe, pa moža, sploh pa otroke. Namesto, da bi se odgovorno, odraslo, lotila sebe in svojega življenja, se oklepaš iluzij kot pijanec plota, in se utapljaš v samopomilovanju. Najbrž še nisi dovolj na podnu, da bi se zavedala, da si zase, za svoje ravnanje, življenje, odgovorna sama…in prelagaš krivdo na moža, okolico, ki kao ne razume itd…
Varanje je beg…beg pred problemi, pred seboj, pred odgovornostjo.
Mavrični ne govorit, če še nisi bil v taki situaciji… Nekateri pač preprosto nimajo dovolj samozavesti, da bi naredili tako. Je pa res najbolj pošteno. Pošteno tud do samega sebe, ker se rešiš slabe veze… Men se je enkrat zgodilo, da sem bivšega fanta prevarala, vlekla sem dve vezi hkrati, po enis trani, ker nsiem vedela kaj hočem, po drugi pa, ker on ni bil pošten do mene (tud on me je prevaral), nisem pa znala bit sama. No na konc sem se obeh znebila in s ta drugim sva prijatelja. Če bi mi eden dal vse, kar iščem, tega nebi naredila.
Petelin,vidis ljudje kot ti, se meni smilijo.Ko kar neki brez veze napadajo, berejo in ne vedo kaj preberejo.Jaz ne varam in cetudi kdaj bom, bom sla zavestno v to s cisto vestjo.Prevarala bom takrat ko bom vedela da bo to to in z njim na novo zazivela.Naredila sem vse, verjemi in ne obsojaj nekaj kar ne poznas, to je najlazje, se ti vidi da si moski. In nekaj je razmisljanje takle klepet tukaj na chatu, ki marsikomu da se kaksno idejo kaj narediti, da bi mogoce se zazivelo, se prizgala una iskrica ljubezni.In ce se jaz odgovorno ne obnasam ja madona ali se potem moski ki visi za sankom namesto doma ob zeni in otrocih obnasa po tvojem odgovorno???Aja, on je lahko tam, saj ima doma tazga zmaja,jao,jao moski.
In nikjer nism trdila da je kriv on, da ne znam sprejet odgovornosti, vse tole tu je zgolj chat, ne pozabi tega Petelin.
Speedy,ja tvoje razmisljanje mi je blizu
Ampak vseeno ne razumem, zakaj boš tratila moči z dvojnim življenjem, namesto, da bi napela vse sile, da bi se najprej otresla moškega, s katerim očitno nimaš prihodnosti. Pe ne reči, da je to zaradi otroka, to je le izgovor. Otroci vedno vedo, kdaj se starši ne razumejo in to zelo zelo močno občutijo.
DZ,ne ne bom trosila svoje energije za dvojno zivljenje, le zacela bom uzivat, zivet, kar pomeni naredila bom konec temu zivotarjenju, če bo umes varanje pac bo, ampak to ni moja vizija, varanje sem omenila pac če se zgodi, mene je tu vse bolj motilo le vase obsojanje in navedla sem pac primer kako lahko clovek zacne varat.Svoje moci bom rabila bolj pametno.
Derseto, tudi jaz bi se pred 20 leti.Danes ne več, zal.
Vsem skupaj hvala za besede, kakrsnekoli ze so bile.Jaz s tem pisanjem koncujem tule ni bil moj namen neki pametovat , le omenila sem en razlog, ki človeka navaja k varanju, vse pa je stvar posameznika ali to stori ali ne in prav je tako, sam zase najbolje ves kako in kaj.Lep dan zelim vsem! Cao.
Draga Rosa
Očitno prebereš kar bi rada prebrala, ne kot je napisano.
Varati…sebe..pomeni, da delaš proti sebi, da živiš v iluzijah. Ne bom ti dajal nasvetov, ker je tvoje življenje tvoja stvar. Ti bom pa napisal svoje mnenje, ker sklepam, da si s tem, ko si objavila delček svojega doživljanja tukaj, najbrž želela prebrati kakšno mnenje imajo bralci /ali pa si želela dobiti potrditev in odobravanje za svoje nameravanje, kar je v nekem smislu prelaganje odgovornosti za svoja dejanja, na druge/.
In moje mnenje je, da je za svoje življenje odgovoren vsak sam, za uspešnost ali neuspešnost partnerske zveze pa oba. Moje mnenje je tudi, da je temelj pristne partnerske zveze ljubezen, njeno vzdrževanje pa komunikacija in delovanje v smislu, da delaj partnerju, kar želiš, da on dela tebi. Vsak odklon v zvezi začutijo otroci prvi in na žalost prevzemajo krivdo nase. Partnerska zveza je živ organizem, ki potrebuje nego ves čas, sicer trpijo vsi udeleženi. Če ne zmoreta več komunicirati kot odrasla človeka, če trpi temelj odnosa, je čas za odhod…zavoljo lastnega zdravja, tako telesnega kot duševnega, zavoljo zdravja otrok in konec koncev zavoljo zdravja partnerja. Da ne bi zopet prebrala preveč dobesedno…zdravje je širok pojem…pomeni kar sem že napisal, pomeni tudi biti vesel, nasmejan, brezskrben, samozavesten, nežen do sebe in drugih, pomeni tudi imeti se rad, biti zadovoljen s seboj…in še in še.
Z varanjem ne boš rešila ničesar…samo ustvarila si boš še dodatno krvavečo rano…sebi…in otrokom, ter se še bolj zavrtela v vrtincu samouničitve. Pogum je soočiti se z resnico in s problemi…varanje je beg od vsega tega
Mah, ti samo samo sebe opravicujes, da bos pac lahko kao varala. Ker si pomilovanja vredna, da se vedno vztrajas v taki zvezi, ki ne vodi nikamor. Najprej se resi take veze, najdi si boljsega cloveka, ce mislis, da si ga zasluzis, a prej se resi tega. In ne isci razlogov in opravicil, da bi ga varala…
Za polom sta vedno kriva dva, torej pometi tudi pred svojim pragom, draga Rosa!
Rosa!
Zelo te razumem in podpiram. Tudi jaz sem v mladih letih imela polna usta obsojanja tistih, ki varajo. Potem se mi je v zakonu dogajalo enako, kot se tebi in razmišljala sem enako kot ti. In zgodilo se je…Nikoli več nikogar ne obsojam. Vsak živi svoje življenje in vsak je odgovoren za svoja dejanja.
Meni se zdi najbolj pomembno, da zaradi mene ni nihče trpel.
Bodi močna!!
Tole ni replika na tvojo zgodbo, ampak samo odgovor na vprašanje, ki si ga zastavila.
Zakaj jaz obsojam varanje? Zato, ker gledam iz sebe navzven. Zato, ker se ob misli, da bi se to zgodilo meni, zgrozim. Občutki, ki jih gojim do svojega moža so vsi povezani z ljubeznijo, ki se v vseh letih ni ohladila, pač pa se je še poglobila. In ob misli, da mi on teh občutkov ne vrača, pač pa le igra pred menoj partnerja, ki me ljubi, potem pa gre z drugo, so grozljivi. Pričakujem, da bi mi v primeru, ko ne bi delil mojega mnenja, da imava krasen zakon, to povedal ter mi razložil, kaj ga v najini zvezi moti. Samo sebe dovolj dobro poznam, da bi skušala najti kompromis, da bi svoj zakon ohranila, saj me na moža vežejo takšna čustva, da se želim z njim tudi postarati. Če pa mi tega ne bi povedal, pač pa bi me pustil v lažnem prepričanju, da je med nama vse v najlepšem redu, potem pa bi me celo fizično prevaral z drugo žensko, bi bilo izdajstvo dvakratno.
Imam kolegico, ki je nekoč, ko je bila sama v tej situaciji rekla, da je za njo huje, da jo je partner prevaral, kot če bi umrl. Izgubiš ga v vsakem primeru, bolečina je v vsakem primeru neizmerljiva, vendar ….. če bi umrl bi lahko za njim javno žalovala in je nihče ne bi obsojal, tako pa je morala skrivati svojo bolečino, saj so za njenih hrbtom govorili, da je sigurno sama kriva, da si je poiskal ljubico.
Seveda ne varajo vsi iz istega razloga. Nikakor ne moremo obsojati nekoga, kot si ti Rosa, ki si se, kot praviš za svoj zakon maksimalno potrudila in boš morda v naročju drugega poiskala le tolažbo, ki ti je tvoj partner že dolgo noče več dati. Veš, zame to ni klasično varanje. Če ti partner čustev ne vrača, potem je logično, da boš poiskal drugega človeka, ki ti jih bo, saj smo ljudje socialna bitja. Če pa te partner ljubi, ti pa greš z drugim, to pa je varanje in to jaz osebno res obsojam iz razlogov, ki sem jih navedla zgoraj.
Rosa, da ti še jaz razložim, zakaj pljuvam, kadar pljuvam. Res je, v nekaterih zakonih ni rožnato, ljudje živijo drug mimo drugega itd.itd. Ampak! Zakaj pa potem vztrajati v takem zakonu? Če ostajaš, to pomeni, da že imaš neko korist. In če imaš korist, ima le-ta tudi neko ceno, če se ne motim.
Če pa se res ne da nič več popraviti, je pa za moje pojme edini normalen in moralen način, da gresta vsak na svojo stran. Da imata oba enako možnost najti nekoga bolj ustreznega. Ne pa, da tisti, ki vara, poskrbi za svojo r#t, partnerja pa drži v nekem zgrešenem zakonu z nekimi lažnimi upi.
jaz pa rečem le to stvar je v odločitvi, najbolj mi gre na živce ko ljudje ne spoštujejo posameznikovo odločitev, lahko jo komentiraš, svetuješ,..ne jo pa popljuvati, če sem se jaz odločil, da bom tole napisal, mi noben nič ne more, lahko pa seveda katera komentira, oziroma me napade :::::), šalo na stran, skratka samo enkrat se živi, treba je živeti in okusiti tudi tiste majhne radosti in trenutke v življenju, ne pa hodit okol kot neki brezčutni MRTVECI
pa še ena stvar, ki sem se jo naučil; skoraj NIKOLI NISO STVARI TAKŠNE KOT SE ZDIJO DA NA PRVI POGLED SO
mnogo je žensk, ki bi se rade ločile in šle vstran, vendar ali nima kam, si ne upa, so otroci, …. in potem se vdajo v usodo, kar je zelo zelo žalostno
tak, da dekleta oziroma mlade mamice, ki nimate kam in bi rade šle na zelo napredne in kultivirane kmetije, poznam veliko mojih bivših sosedov (fantov), ki bi z veseljem sprejeli kakšno…….ne mi zamert, mal se hecam, mal pa je tudi res
Forum je zaprt za komentiranje.