Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Varanje

Varanje

Aja razumem, zdaj smo pa s to debato prišli že tako daleč, da so tisti, ki varajo ubogi reveži, ki bi se nam morali smilit. Bognedaj takšne ljudi obsojat, dajmo raje obsojat tiste, ki so bili oz. še bodo ( ponovno ) prevarani. Ja buci buci no, pa saj ni hotel varat, alkohol je bil kriv, pa to, da ga je ženska prisilila v sex, mu je sama odprla hlače pa si njegov penis stlačla v usta. On se ji je še kar hotel izognit, ampak ni šlo, saj ga je v postelji z lahkoto obvladala. Potem mu pa naj še verjamemo, da tisto noč sploh ni užival z njo in da je v resnici ves čas mislil na svojo drago. Ubogi revež, ker je varal.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Super, če sem ti smešen. 🙂

Sicer pa ničesar ne propagiram, ampak le podajam svoja mnenja.
Možno je, da ob nekem mnenju čutimo posiljevanje ali poskus manipuliranja, saj se zaradi potrebe po zaščiti določene iluzije, ki smo si jo ustvarili s svojim umom, počutimo ogrožene, zato se pojavi potreba po zaščiti ali celo diskreditaciji tistega, ki nas hoče “zmanipulirati”.
V primeru zanikanja določenih čustev, oziroma v tem primeru trditve, da se gre le za seks, se zato gre le za zaščito pred ranljivostjo in za preprečevanje čustvene prizadetosti, ki nam pomaga, da se lažje soočamo z izzivi in okoliščinami v katerih se znajdemo.

Ne, jaz pravim, da obstaja nekaj več, ti pa, da ne obstaja nekaj več kot le seks, ko prakticiraš odnose z vezanimi.

Kdo to pravi? Samo zamisli si situacijo. Tvoj najboljši prijatelj se je znašel v trikotniku. Torej je nekje vzrok za varanje, se ti ne zdi? Kot prijatelj bi mu lahko rekel, naj pusti svojo ženo. Karkoli. Ne gre se za to, da bi odobraval njegovo početje. Lahko pa mu situacijo predstaviš na svoj način, iz svojega zornega kota. Saj prijatelji so zato, da si izmenjujejo poglede, mnenja in ob tem spoštujejo sogovornika, čeprav smo si različni. Prijatelj se ti ne bo opravičeval in iskal razloge, zakaj se je zapletel. Bučke bi prodajal svoji ženi. Pred pravim prijateljem si razgaljen, si takšne kot si, ker ni razloga za sprenevedanje.

Glej, moji prijatelji ne varajo, ne družim se s takšnimi ljudmi. Razumeš ti to ? Si pa marsikaj povemo medsabo, tako da ne vidim razloga zakaj si ne bi še tega.

A ti razumeš, da se živemu človeku lahko zgodi VSE? Torej daješ svojo roko v ogenj, da tvoji prijatelji ne bodo nikoli naredili kaj takšnega? In ko/če bodo…boš prekinil prijateljevanje? Tnx god, da si ti popoln…kje še rastejo takšni?:)))

Točno takšnim ženskam, kot je Goldfishova se je potrebno izogibat, trmaste v 100 mater. Izberi si drugo “žrtev” za take “debate”, cel dan se pa že ne bom dajal s tabo tu po forumu. Đizsfakinkrajst, človek res ne more verjet kaj vse se rodi na tem svetu…

Dolgo si rabil za takšno ugotovitev:). Zato nimaš prijateljev, ker si omejen v svoji majhnosti, ker imaš plahutnice in se lahko tolčeš po prsih. Veš, ni tebi enakega:). Ne kliči Jezusa, ker ne bo razprostrl svojih rok…

Aha, ker se ne razumem dovolj dobro s tabo, pa kar od enkrat nimam več prijateljev. No daj, še kaj novega si izmisli…

Šmrkavec šmrkavi…ti ne moreš biti moj prijatelj:)))).

Dej relax…spij en pir v mojem imenu…čin čin:):

Ne pijem, ker sem športnik. Čin čin sama s sabo.

:))))))

Saj res, športnik:). Potem pa energijski shake:)). Ole:).

Še vedno si zategnjen…relax:).

Jaz sem tudi šrmkljav okrog noseka, mi ga obrišeš? :)))
In če ne morem biti tvoj prijatelj, bi ti vsaj sedel v naročje? 😀

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

In če ne morem biti tvoj prijatelj, bi ti vsaj sedel v naročje? :D[/quote]

Ah zate vem, da bi marsikaj z mano:)). Sanje so dovoljene:)).

Izvoli robček…tak dišeč z mentolom, da ti razvname brbončiče:)).

In če ne morem biti tvoj prijatelj, bi ti vsaj sedel v naročje? :D[/quote]

Ah zate vem, da bi marsikaj z mano:)). Sanje so dovoljene:)).

Izvoli robček…tak dišeč z mentolom, da ti razvname brbončiče:)).[/quote]

A tako, vsi moški si te želijo, kje to, na ražnju? 😀
Je v vodi tudi vroče za znoreti, a ne?
Menda takšni vremenski pogoji (vročina in visoka vlažnost) imajo izreden vpliv na razdražljivost rib tudi pod vodo, da včasih kar same poskačejo na suho ali pa druge pogrizejo? 😀
Tako da previdnost pri krmljenju zlatih ribic iz roke, Sadni! 🙂

Ravno zato, ker se gre za neko splošno znano dejstvo in prepričanje, da se varanje ne spodobi, dokazuje prisotnost tega prepričanja v večini ljudi. Ravnanje v nasprotju s temi prepričanji, pa sproži glas vesti, ki pravi, da počnemo nekaj narobe.

Zato težko verjamem v obstoj osebe, ki nima ob varanju slabe vesti, saj se že ob poistovetenju s prevarano osebo, počutimo nelagodno in izdane.
Seveda pa obstajajo različni nivoji in razmerja med tem kaj nam je bolj pomembno. Ali to, da zadovoljimo svoje potrebe ali pa glas vesti.[/quote]Nimajo vsi enako mero vesti zato nekaterim dana beseda o zvestobi, spoštovanju…itd in vsem kar naj bi predstavljala monogamna veza, ne predstavlja neke vrednosti, se jim ne zdi vredno “žrtvovat priložnost”, ko lahko telesvajo še s kom drugim. Enostavno gredo s figo v žepu celo pred oltar/matičarja ali pa samo obljubijo zvestobo partnerju…. potem pa se “kar zgodi”… Oni nič krivi, nekaj jih je zavedlo, seks v zakonu je bil slab….. seveda je bil slab, ko pa so šli v razmerje le zaradi seksa, ki ga ni podžigalo nič drugega kot pa vizualna privlačnost. Potem se pa ona lišpa v ekstrem, da je že groteskna, on pa vseeno pase oči okoli, ker se z leti seks itak poslabša….. :/

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

On_ tako radi tukaj eni povedo da ljudje nimamo samo nagona kot živali da bi naskočili vse kar leze in gre.

Imet otroka danes ni nekaj za kar se odločajo ljudje (ali odločamo) na podlagi tega ali nam je to v osnovi dano (kot praviš nadaljevanje vrste) ali ne. Zato ker smo ljudje zmožni mislit in razumet vidimo (tisti ki smo pač ne-egoistični čeprav nas mate za egoiste) da produciranje otrok ŠKODI naši družbi ker vbistvu produciraš nezaposljive ljudi… 120 tisoč ljudi je brezposelnih uradno (neuradno verjetno 50% več!) po kateri logiki bi ti želel da jaz z 600 evri plače grem delat otroka če še za vse svoje potrebe nimam dovolj. Ni potrebnega nobenega napora in tukaj se motiš… A ti veš da je v naravi dokazano da nastane več homoseksualcev v neki vrsti ko je vrsta preveč razširjena, kot naravni proces zmanjšanja ljudi. Enako se dogaja pri ljudeh, imamo porast števila homoseksualcev zato ekr nas je preveč in moram znižat število… In tukaj ni Slovencev, Hrvatov in Kitajcev ampak smo samo ljudje. Ne smemo govorit naj prvo zmanjšajo kitajci pa Indijci ampak moramo zmanjšat mi vsak pri sebi

Če pa že govoriš o tej naravi pa zakaj ne zagovarjaš našega MOŠKEGA BIOSa ki nam je dan da si želimo VEČ spolnih partnerk… a tu pa zagovarjaš anti naravno monogamijo ki v človeški vrsti NI NARAVNA!

A ni to kontradiktorno da zagovarjaš to kar ti paše?[/quote]Imeti otroke ne škodi družbi, ravno nasprotno! Te pa nekateri “najvišji” prepričujejo v ta nesmisel, zaradi lasnih egoističnih interesov in nesposobnosti delat tisto za kar so tja postavljeni – da bi ljudem zagotovili delo in s tem boljše življenje 😉 Brezposelnost ni posledica tega, da je nekdo naredil 120.000 otrok preveč…. kaj pa pišeš? O_0
Res pa je da je za takšen potrošniški način življenja kot ga imamo sedaj, zemlja premajhna, načina življenja pa raje ne bi menjali a ne, ker potem bi se enim preveč zamajal stolček na katerem sedijo in držijo neke namišljene vzvode v rokah s katerim te prepričujejo v nesmisle, ki jih ti pišeš dalje…. :/

Monogamnost je naravna in celo smiselna pri vrstah, ki rabijo za to da vzgojijo mladež toliko časa in truda kot jo rabi malo dete. Pri tistih ki imajo pa potomcev “na zalogo” in malo skrbi za naraščaj pa monogamnosti ni.
Je pa škoda (iz vidika vrste ali pa neke sodobnejše/pravičnejše.. družbe), da nekateri ne zmorete prerast tega osnovnega programa po grabežljivosti in nenehnem dokazovanju/potrjevanju….nečesa, zato pa imamo takšno družbo, nič kaj drugačno kot je bila pred nekaj tisoč leti….. :/

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Še vedno čakam na odgovor uporabnika On_ iz 3. strani (zadnji prispevek na strani)

Hvala za odgovor 😛

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Hvala za odgovor :P[/quote]A nisem dovolj napisal? Ali sem samo nerazumljiv? 😛

Hvala za odgovor :P[/quote]A nisem dovolj napisal? Ali sem samo nerazumljiv? :P[/quote]

Ja napisal si dosti ampak nič konkretnega glede tega.

po eni strani trdiš da nam je v biosu dano da želimo otroke in da ko gremo proti temu zanikamo naše bistvo po drugi strani pa trdiš da monogamija odraz naše bolje nad moškim biosom, ker nenazadnje imamo možgane in lahko ”mislimo” in se odločimo drugač(ali se motim)

Se pravi na eni strani zagovarjaš naš naravni primitivni bios (pri potomstvu itd.) na drugi strani pa zagovarjaš družbeni konstrukt kvazi lastninske monogamne zveze ki je za 180 stopinj nasprotni moški naravi oz. moškemu biosu ki si ga izpostavil.

To dvoje mi pač ne gre skupaj. Eno izključuje drugo in ne more met moški v delovanju oboje ali bo sledil biosu ali pa možganom ker pride do konflikta in postane oseba nesrečna če sledi oz. proba zadovoljevat oboje.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

A nisem dovolj napisal? Ali sem samo nerazumljiv? :P[/quote]Ja napisal si dosti ampak nič konkretnega glede tega.

po eni strani trdiš da nam je v biosu dano da želimo otroke in da ko gremo proti temu zanikamo naše bistvo po drugi strani pa trdiš da monogamija odraz naše bolje nad moškim biosom, ker nenazadnje imamo možgane in lahko ”mislimo” in se odločimo drugač(ali se motim)

Se pravi na eni strani zagovarjaš naš naravni primitivni bios (pri potomstvu itd.) na drugi strani pa zagovarjaš družbeni konstrukt kvazi lastninske monogamne zveze ki je za 180 stopinj nasprotni moški naravi oz. moškemu biosu ki si ga izpostavil.

To dvoje mi pač ne gre skupaj. Eno izključuje drugo in ne more met moški v delovanju oboje ali bo sledil biosu ali pa možganom ker pride do konflikta in postane oseba nesrečna če sledi oz. proba zadovoljevat oboje.[/quote]Če gledaš na žensko zgolj kot na spolni objekt potem ti zadošča samo tisti del biosa, ki ti govori o oplojevanju čimveč samic, če pa gledaš na nasprotni spol kot na nekoga, ki te dopolnjuje, s komer si srečen (v dobrem in slabem), kot na nekoga, ki bo rodil tvoje otroke……. potem je pa slika nekoliko drugačna in lahko sprevidiš, da se za osnovnim biosom skriva še nekaj, kar je ravno tako naravno le da te družba ne seznanja z njim, ker ji ta del ne prinaša koristi/dobička in posledično se ga ne zavedaš dovolj.

Ja napisal si dosti ampak nič konkretnega glede tega.

To dvoje mi pač ne gre skupaj. Eno izključuje drugo in ne more met moški v delovanju oboje ali bo sledil biosu ali pa možganom ker pride do konflikta in postane oseba nesrečna če sledi oz. proba zadovoljevat oboje.[/quote]

Če gledaš na žensko zgolj kot na spolni objekt potem ti zadošča samo tisti del biosa, ki ti govori o oplojevanju čimveč samic, če pa gledaš na nasprotni spol kot na nekoga, ki te dopolnjuje, s komer si srečen (v dobrem in slabem), kot na nekoga, ki bo rodil tvoje otroke……. potem je pa slika nekoliko drugačna in lahko sprevidiš, da se za osnovnim biosom skriva še nekaj, kar je ravno tako naravno le da te družba ne seznanja z njim, ker ji ta del ne prinaša koristi/dobička in posledično se ga ne zavedaš dovolj.[/quote]

človek gleda na človeka kot gleda ne odloči se kako bo gledal na nekoga drugega … sploh dokler ga ne spozna je pač pri ženski običajno fizični vidik pri moškemu pa ne (razen če imaš homoseksualna nagnjenja)

Vsak moški z dovolj testosterona in visokim libidom pogleda novo žensko (nepoznano) prvo skozi oči spolnega objekta… kdorkoli to zanika zanika svojo moškost ali pa ima nizek libido in težave z spolnostjo. Zdrav moški sploh tja do 40tih pa vidi ženske kot spolni objekt.

Saj a ti nisi srečen in te ženska ne dopolnjuje če lahko vtakneš v njo svoj penis in zaradi drgnjenja dveh spolovil doživiš orgazem… to je dopolnjevanje.

On_ ni potreba in naloga družbe da te seznani s tem…. če bo (če sploh obstaja) tist drugi del biosa ki je naraven in ki praviš da te družba ne seznani z njim DOVOLJ močan se bo sam manifestiral v človeku oz. moškemu in prišel do izraza… to je temelj evolucije. Če ne pride do izraza pomeni da naravna želja ni dovolj močna da bi preglasila vse ostalo, in naša zavest ima zelo malo pri tej menifestaciji.

To je res. To ni stvar naše zavestne odločitve, ampak odsev naših nezavednih vzorcev. Naša izbira je bolj v tem, kako se bomo soočali s tem svojim pogledom.

Ja, ampak poligamija in poliandrija je tudi naravna, saj se pa vendarle pojavlja v različnih kulturah,a ne? 😉
V korist družini in monogamiji pa priča “sociološki naravni kompromis” (monogamija se bolje odnese pri človeški vrsti ravno zaradi dolgega odraščanja potomstva), ker kulturološko je to različno, pri muslimanih je poligamija legitimna, potem razna naravna plemena, ki skupno vzgajajo naraščaj in ženske niti ne vedo, kdo so očetje njihovih otrok. Potem je seveda tudi vprašanje ljubosumja med ženskami, ki tekmujejo za naklonjenost enemu moškemu itd.

Zvestoba kot taka je naravna, kakor tudi nezvestoba, namreč narava teži k razplojevanju in “mešanju genov”, za njo zvestoba nima nobene vrednosti, ona samo izbira načine, ki so najuspešnejši pri razplodu določene vrste pri povezovanju med samico in samcem – in pri ljudeh je to v pretežno monogamija.

Ampak ker ljudje nismo samo “nagonsko definirani”, ampak tudi družbeno-kulturološko, sociološko in čustveno, je zelo pomembno, da imajo ljudje precej podobne vrednote, pričakovanja in želje od partnerja, s katerim mislijo imeti družino. Namreč izraza “prizadeti čustva nekoga”, tega živali ne poznajo.

A je to sploh možno, da si z nekom srečen “v slabem”.

Tu, On_, ni pa nobene logike.

Lahko razjasniš to?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close