Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Varanje

Varanje

Varanje se res ne zgodi kar tako…Saj se nič ne zgodi kar tako. 🙂
Strinjam se, če imaš resnično rad svojo partnerko ali partnerja ter jo/ga spoštuješ, je/ga ne boš varal.

In ker hrepenimo po ljubezni ter pozornosti, je sama odsotnost ljubezni v zakonu dober razlog, da to zadovoljstvo poiščemo drugje. Zaradi tega pa še nismo slabi ljudje, ker imamo še vedno vest, ki nam govori, da to ni prav. In ker vemo, da varanje ni izraz ljubezni, samo varanje zaradi upora proti lastnemu glasu vesti doživljamo kot pogum. In zaradi tega razloga tisti, ki vara, sebe ne doživlja kot šibkega in nesamozavestnega, ampak močnega, saj je rabil kar nekaj poguma, da se je bil sposoben upreti glasu vesti in s tem prikrivanjem premaguje strah pred soočanjem s posledicami, ki bi jih prineslo priznanje pred partnerjem.

Kot nek otrok, ki počne nekaj naskrivaj pred starši, ker ve, da starši tistega ne tolerirajo.
S tem otrok sebe doživlja kot močnega in pogumnega, da si upa to početi, pa čeprav ve, da ni prav.[/quote]
Nisem povsem prepričan, kako je s tem glasom vesti pri različnih ljudeh/značajih. Eni je nimajo prav veliko in potem, se tudi temu glasu ne rabijo nič kaj pretirano upirat. Se jim zdi nekako normalno kar počnejo, ampak še vedno to skrivajo, ker vedo, da bi s tem izgubili nekaj, česar ne želijo. Ampak to je slabši način, da tisto ohraniš. Saj na koncu ni le pomembno nekaj samo ohraniti (govorim o partnerki, odnosu z njo), temveč tudi v kakšnem stanju to ohranjamo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

[/b]

Takole, ko to berem, se mi zdi, da imate nekateri res visoko mnenje o tem, da “razturate” v seksu in pišete o nekih spolnih fantazijah. Dejstvo je, da tudi z ljubimcem izvajate le osnovne poze. Če bi v Sloveniji res tako razturali, bi veljali za ekstra strasten narod, tako pa veljamo za zadržan narod. Tujci že vedo, ne vem, zakaj bi nam lagali. 🙂 Zakaj pa ne pustite partnerja, če se želite seksualno izživeti? Verjetno zato ne, ker se vam splača biti z njim? Samo sprašujem. Sorodni duši praviš – kar solzica mi je spolzela po licu :))). Varajoči imajo samo eno sorodno zadevo – pripravljenost za varanje in pomanjkanje vesti. Zanimiv pa je tudi termin win-win, tebi je mogoče že win, tvojemu partnerju pa ne, razen če sta dogovorjena, ampak potem ne gre za varanje. Adrenalin in libido – zanimivo. To bi pomenilo, da tiste, ki ne varajo, nimajo adrenalina ne libida? Skratka, mrtve ribe? Če povzamem je to takole: tiste ženske (ali moški), ki ne varajo, nimajo nobenih spolnih fantazij in so tudi s skromnim zadovoljni. Nihče ni njihova sorodna duša, ker v nasprotnem primeru, bi se z njo skrivali po hotelskih sobah. :)) Adrenalina sploh nimajo, zato jim je že vožnja s kolesom napor, da o libidu ne govorim, ker sploh ne vedo, kaj je to. :))) Malce karikirano sem napisala. Poanta je v tem, da so nevarajoči izpadli kot eni ubogi dolgočasneži, ki ne znajo uživati življenja.

Meni se sploh ne zdi, da je tako izpadlo. Razlogi, ki jih Katz naštela, pa se mi zdijo kar pravi. Če nekdo, ki vara, ima neizživete spolne fantazije in je to vzrok varanja, to niti približno ne pomeni, da tisti, ki ne vara, spolnih fantazij ni izživel. Zelo verjetno je celo, da jih je in to s svojo partnerko. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Meni se sploh ne zdi, da je tako izpadlo. Razlogi, ki jih Katz naštela, pa se mi zdijo kar pravi. Če nekdo, ki vara, ima neizživete spolne fantazije in je to vzrok varanja, to niti približno ne pomeni, da tisti, ki ne vara, spolnih fantazij ni izživel. Zelo verjetno je celo, da jih je in to s svojo partnerko. :))[/quote]

Saj, mogoče imajo ti spolne fantazije o tem, da seksajo z drugim kot s partnerjem. Te pa je težko uresničiti s partnerjem. :))))

Katz bi morala bolj napisati v smeri, da ve za te razloge varanja, tako pa je z uvodnim stavkom izpadlo kot da iz (lastnih) izkušenj ve, da so to razlogi za varanje. 🙂

od kod vam kao kronično zvestim tolk “znanja” oz. vedenja o varanju? A v resnici niste tako čistunski, ali samo malo teoretično bljuzite iz dolgčasa?

Vidiš, mi ne rabimo biti strokovnjaki, da ugotovimo, da se ti ne upaš registrirat, ali pa si eden/ena od tistih, ki se pojavljajo v novi obleki. :))) Simpl ko pasulj je, da je varajoča oseba neiskrena, najprej do same sebe, nato do partnerja. Ne bom rekla, da se v življenju ne zgodijo situacije, ko bi skoraj kaj takega storil, ampak takrat se vprašaš, če je smiselno biti še s tem partnerjem. Če pa je oseba še javno izpostavljena (npr. politik), pa si s tem v tujini pogosto uniči kariero. Zakaj pa misliš, da imajo ljudje razum? Samo zaradi novitet na področju telefonije, računalništva?

In tudi ni daleč od resnice. Seks z eno in isto osebo po več letih postane dolgočasen. Potem ti pa ostaneta samo dve možnosti, ok tri. Ena je, da vstrajaš v tem in samega sebe tolažiš, da si v sanjskem razmerju, druga je, da pustiš partnerko in si poiščeš drugo, tretja pa ta o kateri govorimo, da jo prevaraš. Tega očitno nekateri niste zmožni sprejet, rutina naredi svoje, na koncu po več letih sta partnerja skupaj samo še zaradi navezanosti, tu pa ni nobene ljubezni vmes. Vsega se enkrat naveličaš, tudi življenja samega.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Meni se sploh ne zdi, da je tako izpadlo. Razlogi, ki jih Katz naštela, pa se mi zdijo kar pravi. Če nekdo, ki vara, ima neizživete spolne fantazije in je to vzrok varanja, to niti približno ne pomeni, da tisti, ki ne vara, spolnih fantazij ni izživel. Zelo verjetno je celo, da jih je in to s svojo partnerko. :))[/quote]

Saj, mogoče imajo ti spolne fantazije o tem, da seksajo z drugim kot s partnerjem. Te pa je težko uresničiti s partnerjem. :))))

Katz bi morala bolj napisati v smeri, da ve za te razloge varanja, tako pa je z uvodnim stavkom izpadlo kot da iz (lastnih) izkušenj ve, da so to razlogi za varanje. :)[/quote]
Nisem je tako razumel. Izkušnje si lahko pridobiš tudi s pogovorom z ljudmi, ki imajo drugačne izkušnje, kot mi sami.

Vidiš, mi ne rabimo biti strokovnjaki, da ugotovimo, da se ti ne upaš registrirat, ali pa si eden/ena od tistih, ki se pojavljajo v novi obleki. :))) Simpl ko pasulj je, da je varajoča oseba neiskrena, najprej do same sebe, nato do partnerja. Ne bom rekla, da se v življenju ne zgodijo situacije, ko bi skoraj kaj takega storil, ampak takrat se vprašaš, če je smiselno biti še s tem partnerjem. Če pa je oseba še javno izpostavljena (npr. politik), pa si s tem v tujini pogosto uniči kariero. Zakaj pa misliš, da imajo ljudje razum? Samo zaradi novitet na področju telefonije, računalništva?[/quote]

ti pač ne razumeš iskrenosti, neiskren si, če si ne izpolniš želje…

Samo “teoretično bluzimo” na podlagi osebnih izkušenj in izkušenj, ki jih imajo drugi okrog nas. 🙂 Sam nikoli nisem imel potrebe po varanju, niti želje po tretji osebi v času odnosa. To pa še ne pomeni, da so moji odnosi bili vedno takšni, kot bi si jih želel, le težave sem skušal reševati znotraj odnosa. Bili so pač takšni, kakršnih sem bil v nekem obdobju sposoben oziroma sva jih bila skupaj s partnerko sposobna.

In tudi ni daleč od resnice. Seks z eno in isto osebo po več letih postane dolgočasen. Potem ti pa ostaneta samo dve možnosti, ok tri. Ena je, da vstrajaš v tem in samega sebe tolažiš, da si v sanjskem razmerju, druga je, da pustiš partnerko in si poiščeš drugo, tretja pa ta o kateri govorimo, da jo prevaraš. Tega očitno nekateri niste zmožni sprejet, rutina naredi svoje, na koncu po več letih sta partnerja skupaj samo še zaradi navezanosti, tu pa ni nobene ljubezni vmes. Vsega se enkrat naveličaš, tudi življenja samega.[/quote]
Madona, zdaj se te pa bere, kot izkušenega 120 letnega starčka, ki je že dal vse skozi. 🙂 Če seks postane dogločasen, je res, kar si napisal, nisem pa prepričan, da se to zgodi vsakemu paru. Bral sem že, ko so ljudje pisali/govorili nasprotno, da seks postane boljši. Verjetno pa to ne pride kar samo od sebe, “od boga poslano”.

Nikoli se ne gre samo za seks. Človek ni stroj, da bi lahko izklopil ostali del sebe. Sicer s samo trditvijo, da se je šlo samo za seks, poskušaš zanikati del sebe, a še vedno je potrebno veliko pogojev, da se spustiš v odnos s poročenim.
Tako kot sta moška lagala, da jima manjka samo seks, tako lažeš sebi, da se je šlo samo za seks.[/quote]

Robi, nisi bil zraven, torej ne pametuj.

S svojim načinom “komentiranja” pogosto spominjaš na TenAiBuda; enako kot on vsiljuješ nek svoj prav, svojo filozofijo, vero, pogled na življenje…ki zveni naučeno, z resničnim življenjem pa nima nobene povezave.

Tudi, če je kdo zraven, še to ne pomeni, da bo razumel okoliščine dogajanja. 🙂
Ljudje vemo v nekem trenutku le tisto, česar se v tistem trenutku zavedamo. Kar pa ne pomeni, da ni ničesar več onkraj našega zavedanja.

Če ne bi nečesa zanikala, sedaj ne bi občutila vsiljevanja.

Marko, če nimaš vesti, potem sploh ne bi varal, saj ne bi čutil, da počneš kaj narobe in s tem ne bi bilo nobene potrebe po skrivanju. Ženi bi preprosto povedal, da si poseksal sosedo in ne bi bilo nobene slabe volje. 🙂

In ravno zaradi vesti se pri tistih, ki so za odprte veze, pojavlja želja po ustvarjanju modernejših družbenih nazorov, kjer se varanje več ne bi obsojalo.

Tudi, če je kdo zraven, še to ne pomeni, da bo razumel okoliščine dogajanja. 🙂
Ljudje vemo v nekem trenutku le tisto, česar se v tistem trenutku zavedamo. Kar pa ne pomeni, da ni ničesar več onkraj našega zavedanja.

A to zate ne velja? Se ne zavedaš, da si s to izjavo kontradiktoren?

Če ne bi nečesa zanikala, sedaj ne bi občutila vsiljevanja.[/quote]

Kr neki….

Moderiranje foruma je eno, kar pa ti Robi počneš pa je beden poskus manipulacije nad drugimi.

Marko, če nimaš vesti, potem sploh ne bi varal, saj ne bi čutil, da počneš kaj narobe in s tem ne bi bilo nobene potrebe po skrivanju. Ženi bi preprosto povedal, da si poseksal sosedo in ne bi bilo nobene slabe volje. 🙂

In ravno zaradi vesti se pri tistih, ki so za odprte veze, pojavlja želja po ustvarjanju modernejših družbenih nazorov, kjer se varanje več ne bi obsojalo.[/quote]
S tem se ne morem strinjat. Če nekdo nima slabe vesti, to še ne pomeni, da ne ve, da bo njegovo varanje pri partnerju sprožilo obsojanje, saj je splošno znano, da so ni sprejemljivo v monogamni zvezi, razen, če se dva dogovorita drugače. Torej nekdo lahko varanje prikriva izključno zato, da ga partner ne bi obsojal ali celo zapustil. Zato on v njegovem svetu ne počne nič narobe, le svojega sveta (ali del njega) ne sprejema, zato mora to lastnost skrivati pred drugimi, namesto, da bi o njej odkrito govoril in morda tako našel sebi primernega partnerja. Pogosto je pa itak tako, da ljudje svojih resničnih potreb še ne poznajo dovolj jasno, da bi lahko odkrito o njih govorili s svojim partnerjem. Ni vsak, ki je prevaral, že prej vedel, da ne bo zmogel odnosa z eno osebo. Marsikdo je že prevaral, čeprav je pred tem varanje obsojal. To pa še ne pomeni, da se to zgodi, ki neko dejanje obsoja. :))

To pa še ne pomeni, da se to zgodi VSAKEMU, ki neko dejanje obsoja.

Ne “štekam dobro”, v čem ti je motiv potem, kaj te žene, da počneš, kar počneš, da se spuščaš v zveze s poročenimi moškimi, če je edina stvar, kar daješ oz. tudi dobivaš – seksualnost. Dobiti seks z moškimi za žensko ni bil nikoli problem, zato je izbira zelo pestra, če bi bil to tvoj edini namen. Da pa je moški poročeni, mora biti pri tebi to neke vrste “dražilni fetiš”, mogoče dodaten dril, da počneš nekaj “prepovedanega”, mogoče samodokazovanje in tekmovanje z ženskami (odraz nizke samozavesti), da si dokažeš, da si drugim sposobna speljati moške, mogoče zapolnjevanje nekih duševnih manjkov in praznine, žalosti, hrepenenja….

Da je ženska na razpolago moškemu samo za seks, da je to edini ženski motiv, da je v tem položaju popolnoma zadovoljna, da ne išče tudi neke čustvene izpolnjenosti in bližine, v to jaz ne verjamem.[/quote]

Ja, ne štekaš.

Kot prvo: kot me je prav razumela Nivea, je bil moj post mišljen zgolj kot odgovor avtorici teme. Verjetno si – Matjažko pozabil na izvorno vprašanje, pri vseh samoobračunih, ki ste jih naštrikali tule.

Drugič: v svojem prvem postu sem napisala, se sem se v razmerje z poročenima moškima spustila, ko sem bila jaz samska. Torej v razmerje z njima sem se spustila pri polni zavesti, brez prislile, brez usmiljenja ali nudenja kakršnekoli terapije in izključno zaradi lastne želje po sexu. In da ne boš zopet te moje izjave narobe razumel; tudi omenjena moška mi ni bilo treba prav nič siliti v razmerje in tudi pri njiju nisem čutila nobenega sledu o kakršnemkoli usmiljenju do mene.

Tretjič: poročeni/vezani moški mi niso fetiš, še manj mi je v neko zadovoljstvo ali samopotrditev “krasti” moške drugim ženskam. V primerih, ki jih opisujem jaz, sta oba moška iskala ženske izven svojega zakona. Torej; če ne ni bila z mano, bi bila takrat s katero drugo.

Četrtič: z poročenima moškima sem bila v razmerju, dokler nisem spoznala moškega, s katerim sem začela partnerstvo v pravem pomenu besede.
Torej, z poročenima sem določen čas zadovoljevala zgolj svoje potrebe po spolnosti in jaz vidim to tako, da sta bila onadva meni na razpolago za seks (in ne jaz njima, kot si razlagaš ti), saj sem s svojim postom želela povedati ravno to, da sta moška lagala sama sebi kako jima doma manjka samo sex, v resnici pa jima je manjkalo vse kaj drugega…[/quote]

Ja, pa zakaj pa si potem imela afere s samimi oddanimi moškimi, tega ne razumem? Namreč izbira za žensko je vedno velika, če išče seks, kakor si napisala, še preden tleskneš s prstom, imaš 100 kandidatov vseh mogočih profilov, da izbiraš. Da so bili vsi poročeni, te je moralo še nekaj drugega gnati.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Ravno zato, ker se gre za neko splošno znano dejstvo in prepričanje, da se varanje ne spodobi, dokazuje prisotnost tega prepričanja v večini ljudi. Ravnanje v nasprotju s temi prepričanji, pa sproži glas vesti, ki pravi, da počnemo nekaj narobe.

Zato težko verjamem v obstoj osebe, ki nima ob varanju slabe vesti, saj se že ob poistovetenju s prevarano osebo, počutimo nelagodno in izdane.
Seveda pa obstajajo različni nivoji in razmerja med tem kaj nam je bolj pomembno. Ali to, da zadovoljimo svoje potrebe ali pa glas vesti.

Če bi bil tako beden, potem to sploh ne bi doživljala kot manipulacijo. 🙂
Tudi v tej moji bedi je očitno nekaj resnice.

Matjažko, ne manipuliraj še ti. 🙂

Ravno zato, ker se gre za neko splošno znano dejstvo in prepričanje, da se varanje ne spodobi, dokazuje prisotnost tega prepričanja v večini ljudi. Ravnanje v nasprotju s temi prepričanji, pa sproži glas vesti, ki pravi, da počnemo nekaj narobe.

Zato težko verjamem v obstoj osebe, ki nima ob varanju slabe vesti, saj se že ob poistovetenju s prevarano osebo, počutimo nelagodno in izdane.
Seveda pa obstajajo različni nivoji in razmerja med tem kaj nam je bolj pomembno. Ali to, da zadovoljimo svoje potrebe ali pa glas vesti.

Če bi bil tako beden, potem to sploh ne bi doživljala kot manipulacijo. 🙂
Tudi v tej moji bedi je očitno nekaj resnice.[/quote]

Napisala sem, da je tvoje pisanje beden poskus manipulacije. Meni osebno si smešen 🙂

Lej, če ne moreš požret, da nekdo ne živi, niti mu ni do življenje kot ga propagiraš ti, je to tvoj problem. In če se za konec spustim še malo na tvojo nizko raven komuniciranja; če ti ne bil to problem, ne bi komentiral postov, na način kot jih.

Ja varajo samo tisti, ki nimajo dovolj jajc povedat partnerju / partnerki, da seksajo z drugo / drugim. Zakaj bi potem kdorkoli to podpiral, razen tistih, ki se tega tudi sami poslužujejo ? Meni se brezjajčniki ne dopadejo, takih ljudi ne bom nikoli spoštoval…

Misliš, da nimaš nobenega kolega, znanca, ki je “brezjajčnik”? Morda bi mu lahko pomagal. Najlažje je obsojati ljudi.

Nope, nimam prijateljev takšnega kova. Znanec je pa itak samo znanec, naj si pomaga sam. Saj smo še ne dolgo nazaj imeli debato, kako se vi ne vmešavate v življenja drugih. Torej …

To ti misliš, da jih nimaš. Saj folk tega ne razlaga okrog kot trofejo. Če ti je nekdo blizu, se z njim pogovarjaš. Človek je lahko v stiski. Ni vedno vse vmešavanje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close