Varanje
Me zanima, če tisti, ki varate in zagovarjate varanje, nimate nič proti, če vas partner/ka vara ?
Zdi se mi pošteno, da za določeno dejanje, ki ga dovoljujem ali opravičujem pri sebi, ista merila uporabim tudi za druge.[/quote]
Jst se pa sploh ne sprašujem tega. Zaradi mene, tudi, če me partnerka prevara, jaz je ne bom nazaj, samo skenslal jo bom, pa si poiskal drugo. Teh igric se je brezveze it, butasto bi se počutil ob tem.
Me zanima, če tisti, ki varate in zagovarjate varanje, nimate nič proti, če vas partner/ka vara ?
Zdi se mi pošteno, da za določeno dejanje, ki ga dovoljujem ali opravičujem pri sebi, ista merila uporabim tudi za druge.[/quote]
Jst se pa sploh ne sprašujem tega. Zaradi mene, tudi, če me partnerka prevara, jaz je ne bom nazaj, samo skenslal jo bom, pa si poiskal drugo. Teh igric se je brezveze it, butasto bi se počutil ob tem.[/quote]
Sam bi naredil isto, če bi me prevarala.
Naj mi pove direkt, če me več ne mara, pa konec.
Jst se pa sploh ne sprašujem tega. Zaradi mene, tudi, če me partnerka prevara, jaz je ne bom nazaj, samo skenslal jo bom, pa si poiskal drugo. Teh igric se je brezveze it, butasto bi se počutil ob tem.[/quote]
Sam bi naredil isto, če bi me prevarala.
Naj mi pove direkt, če me več ne mara, pa konec.[/quote]
Zase težko rečem kako in kaj, po svoje je izziv odpustiti bližnjemu prevaro, če bi se mi pa to zares zgodilo pa res ne vem, kako bi reagirala, možno je, da bi si celo zatiskala oči.
A je to sploh možno, da si z nekom srečen “v slabem”.
Tu, On_, ni pa nobene logike.
Lahko razjasniš to?[/quote]To je mišljeno, da so ti všeč tudi objektivne napake od tistega in da si rajši z njim v slabem kot z nekom drugim v dobrem. Nismo vsi popolni, ko nas je bog delal, je bil pri kom malo brez idej, pri drugem je malo preveč eksperimentiral, pri tretjem je pozabil kako sestavino, pri četrtem spet nekaj…kdo je že to napisal, ni to moje lastno pa se ne spomnim, kje sem že to prebrala…:) :)[/quote]
Pa je to možno, Katenjka.
Da bi bila rajši z nekom v slabem kot z drugim v dobrem…
Jaz mislim, da je to pesek v oči. Neko kvazi prepričevanje, da je potrebno “na silo” ostati z nekom v vezi, tudi če z njim v določenih trenutkih ni vzdržno. Enostavno ne verjamem v to.
Ljudje ne gojimo v sebi absolutne ljubezni. In sprejemanja. Lahko ljubimo, pa vendar ta občutek mine, in pridejo tudi drugi občutki. Tudi jeze. Tudi obsojanja. (Partnerja.) In res ne razumem, zakaj moramo nekaj poimenovati, da ga imamo radi tudi v slabem… če nam nekdo povzroča bolečino, jezo, … ga res nimamo takrat radi. V nas ni občutka ljubezni, ampak je občutek jeze ali bolečine….
Imeti rad v slabem… pa ja…
Predvsem to je imel On_ v mislih. Za nekatere je tudi to razlog, nekateri pa v takih situacijah še okrepijo svoj odnos.
V dobrem razmerju se zgodi, da pride tudi do slabših časov: partner zboli, izgubi zaposlitev, … Je to razlog, da se razideta?[/quote]
Jap….
jaz vem da če bi zgubo službo bi žensko natiral :ker bi jo mel preveč rad da bi ji privoščo trpljenje z brezposelnim 😉
Temu se reče pa višji nivo ki ga marsikdo nebi zmogel razumet kaj šele udejanjit 😉
A je to sploh možno, da si z nekom srečen “v slabem”.
Tu, On_, ni pa nobene logike.
Lahko razjasniš to?[/quote]Logika je v tem, da veš, razumeš…. da v vsakem odnosu pride tudi do “slabih časov” in da to ni nič nenavadnega, da včasih kdo malo bolj, drugi malo manj trmari okoli kakih zadev, ki so nam osebno nekako samoumevne in da je prav, da ga “počakamo”, da zadeva dozori, da se v takih trenutkih ne prepustimo sanjarjenju o nekom tretjem, ker ta bi nam pa ugodil v tem od prve in življenje z njim bi bilo lepše….. itd nesmisli.
S tem, ko nekoga “obsodimo”, da je z njim vse slabo (kar seveda ni res) nehamo vlagat v odnos in nekako naredimo prostor za nekoga tretjega.
Sigurno ni nihče srečen v slabem pa vendar nekateri ostanejo in nekako prebrodijo težave, drugi vrže puško v koruzo….in si poišče novega partnerja s katerim pa živijo v oblakih, brez “slabih časov”….. 🙂 A je tu kaka logika? 😉
V dobrem razmerju se zgodi, da pride tudi do slabših časov: partner zboli, izgubi zaposlitev, … Je to razlog, da se razideta?[/quote]
Verjetno bi ona tebe naterala, saj si nima s teboj kaj pametnega početi.
Jap….
jaz vem da če bi zgubo službo bi žensko natiral :ker bi jo mel preveč rad da bi ji privoščo trpljenje z brezposelnim 😉
Temu se reče pa višji nivo ki ga marsikdo nebi zmogel razumet kaj šele udejanjit ;)[/quote]
Poznam nekaj primerov, da so ženske zapustile partnerja, ker je izgubil svojo ekonomsko samostojnost (mu je podjetje šlo v stečaj) oz je na nek način izgubil službo. V povprečju ženske odreagiramo tako, da se takšnih “zgub” znebimo; toda na drugi strani pa je tudi precej delikatno in nenavadno, če ženska moškega vzdržuje – kakšen zgled imajo to otroci, če jih seveda imata.
V dobrem razmerju se zgodi, da pride tudi do slabših časov: partner zboli, izgubi zaposlitev, … Je to razlog, da se razideta?[/quote]Poznam nekaj primerov, da so ženske zapustile partnerja, ker je izgubil svojo ekonomsko samostojnost (mu je podjetje šlo v stečaj) oz je na nek način izgubil službo. V povprečju ženske odreagiramo tako, da se takšnih “zgub” znebimo; toda na drugi strani pa je tudi precej delikatno in nenavadno, če ženska moškega vzdržuje – kakšen zgled imajo to otroci, če jih seveda imata.[/quote]Kakšne ženske so to? Koliko in na kakšen način so ljubile/imele rade svojega partnerja, da so se razšle zaradi take “malenkosti”?
Mislim, da ravno ženske v kriznih situacijah nekako lažje prenesete vse skupaj.
K tem svojim navedbam si pripisala nekaj trditev:
Poznam nekaj primerov….
V povprečju ženske odreagiramo tako, da se takšnih “zgub” znebimo….
je tudi precej delikatno in nenavadno, če ženska moškega vzdržuje…..
Človek bi domneval, da lahko te svoje trditve podkrepiš še s čim, mogoče le s svojim razmišljanjem v smeri, ki si jo zastavila? Tebi to ne gre? 🙂
Poznam nekaj primerov….
Človek bi domneval, da lahko te svoje trditve podkrepiš še s čim, mogoče le s svojim razmišljanjem v smeri, ki si jo zastavila? Tebi to ne gre? :)[/quote]
Ne; sem že napisala, da nisem prava za podajanje sodb, navajam kar opažam in bo pri tem ostalo. Zase tudi ne vem, kam me bo še vse življenje pripeljalo.
Poznam nekaj primerov….
Človek bi domneval, da lahko te svoje trditve podkrepiš še s čim, mogoče le s svojim razmišljanjem v smeri, ki si jo zastavila? Tebi to ne gre? :)[/quote]
Ne; sem že napisala, da nisem prava za podajanje sodb, navajam kar opažam in bo pri tem ostalo. Zase tudi ne vem, kam me bo še vse življenje pripeljalo.[/quote]Dobra si, jaz zase ne vem, vsaj ne za gvišno 🙂
Saj nisem rekel, da ni prav napisala le želel sem, da zadevo argumentira še s čim pa se je ustrašila in pobegnila…… :/[/quote]
Kadar nekdo nečesa ne želi drobiti v nedogled, to ne pomeni, da je v ozadju strah, prej zavedanje, da je povedal dovolj, molk ni pobeg.[/quote]Se strinjam s tabo, a to naj bi bolj veljalo v tazaresnem življenju, v virtualnem si pa lahko privoščimo nekaj več. Saj zato smo to, mar ne? 😉 🙂
Kadar nekdo nečesa ne želi drobiti v nedogled, to ne pomeni, da je v ozadju strah, prej zavedanje, da je povedal dovolj, molk ni pobeg.[/quote]Se strinjam s tabo, a to naj bi bolj veljalo v tazaresnem življenju, v virtualnem si pa lahko privoščimo nekaj več. Saj zato smo to, mar ne? 😉 :)[/quote]
Hehe…, bistveno je, da se tu vedno najde material za naslanjanje nad tujo nesrečo, sprevrženim življenjem in priložnost za trženje (lastnih) moralnih pridig. Meni ni to v interesu.
Se strinjam s tabo, a to naj bi bolj veljalo v tazaresnem življenju, v virtualnem si pa lahko privoščimo nekaj več. Saj zato smo to, mar ne? 😉 :)[/quote]
Hehe…, bistveno je, da se tu vedno najde material za naslanjanje nad tujo nesrečo, sprevrženim življenjem in priložnost za trženje (lastnih) moralnih pridig. Meni ni to v interesu.[/quote]Tudi tako lahko vso to debato tu vidiš, če nosiš pesimistična očala…. 😉
Lahko pa gledaš malo bolj pozitivno na vse skupaj, samo za tako stvar bi ti moral nekdo vsaj šipce stolč, če ti že očal nihče ne bore snet…. :))))
Forum je zaprt za komentiranje.