Vam najlepše evropsko mesto?
Kokoši ???????, 22.12.2021 ob 18:32
Rim jasno!!!
Lahko vse ulice in ceste po mestu zasujejo z smetmi a ne bo padel na drugo mesto.
Je kot bi zgodovina zaživela pred tvojimi očmi. Esenca strasti, čutnosti, tople atmosfere in magije.
Samo še kašno drugo Italjansko mesto bi mu blizu prišlo.
Zame Napoli…????????????????
nina676, 22.12.2021 ob 19:15
Zame Napoli…????????????????
Super izbira. Sem imel Napoli v mislih, ko sem pisal odgovor v to temo.
Želim ti lep večer in, da bomo imeli naslednje leto več sreče s korono, in da si boš lahko privoščila en zabaven in sproščujoč dopust v Napoliju.
Sem bila že v skoraj vseh evropskih prestolnicah, poleg tega pa še v Barceloni, Gottenburgu, Bordeauxu, Strasbourgu, Münchenu, Salzburgu, Milanu in še bi lahko naštevala, a lepšega mesta od Pariza enostavno ni. Ima svoj čar, svojo dušo, posebno energijo, da me tja vleče znova in znova in da se ga nikoli ne naveličam. Da o jeziku sploh ne govorim. Se kar stopim, ko ga poslušam.
Evo super. 3 smo za rim. Pariz pa zmaga s 4 glasovi.
Sem prijetno presenečen, glede na to, da smo bili slovenci vedno hladnokrvne švabske kurbe in čistuni nagnjeni k sterilnosti, ki smo hoteli iz Slovenije narediti drugo Švico(hahaha DRUGORAZREDNEŽI!!!) bi pričakoval, da se bojo tu hvalila kakšna čista, brezbarvna sterilna švabska in severnjaška mesta. Meni se naprimer Amstrdam arhitekturno zdi na smrt dolgočasen.
Lepo da je slovencem bolj všeč jug. Vsaj večini slovencem. Pomoje pa toga suhoparna tesla od SDS-ovcev imajo raje brezvezna urejena in resna švabska in severnjaška mesta. No oni verjetno mest sploh ne marajo, vrjetno bi raje vriskali pa jodlali po kakšnih avstrijskih vaseh pa poslušali njihovo govejo muzko, ki je tako slovencem kot avstricem skupna.
Tudi kako drugo obmorsko mestece mi je pri srcu. Ne smemo pozabiti na Dubrovnik, pa potem Monte Carlo, tudi Cannes ima svoj čar. Pa Andorra Vella mi je pri srcu (morda ne toliko kot samo mesto, kakor ožja regija). Izredno simpatično mrstece mi je Cinque Terre. Na severu Timmendorf. Tudi Cuxhaven. Na nek način sta mi vsak po svoje simpatična tudi Ohrid in Mostar. Čeprav se v slednjem nazadnje nisem tako dobro počutil. Potsdam je naravnost čudovit. Tudi Lüneburg, ki velja za edino nemško mesto na severu, ki so mu zavezniki 1945 prizanesli in ga niso zravnali z zemljo. Izredno me je pritegnil tudi Chester, ki velja za najstarejše mesto na otoku. Fascinantna mi je tudi dolina Lorne s svojimi nešteto gradovi in Samostani, čeprav tu ne gre za mesto. Z veseljem bi se preselil v kak Brest. 🙂
Italija ima že dolga leta čisto poseben prostor v mojem srcu, zato seveda kakšno od italijanskih mest, npr. Rim, Firenze, tudi Verona je lepa. Potem me je tudi Budimpešta prav na rit vrgla, kakšno lepo in mogočno mesto je to! Pariz je tudi lep, seveda ne vsa okrožja, ožji del. V naši neposredni bližini je pa Dunaj mesto, kjer bi se dalo tudi živeti, ne samo sprehajati kot turist.
Kokoši, 22.12.2021 ob 21:44
Evo super. 3 smo za rim. Pariz pa zmaga s 4 glasovi.
Sem prijetno presenečen, glede na to, da smo bili slovenci vedno hladnokrvne švabske kurbe in čistuni nagnjeni k sterilnosti, ki smo hoteli iz Slovenije narediti drugo Švico(hahaha DRUGORAZREDNEŽI!!!) bi pričakoval, da se bojo tu hvalila kakšna čista, brezbarvna sterilna švabska in severnjaška mesta. Meni se naprimer Amstrdam arhitekturno zdi na smrt dolgočasen.
Lepo da je slovencem bolj všeč jug. Vsaj večini slovencem. Pomoje pa toga suhoparna tesla od SDS-ovcev imajo raje brezvezna urejena in resna švabska in severnjaška mesta. No oni verjetno mest sploh ne marajo, vrjetno bi raje vriskali pa jodlali po kakšnih avstrijskih vaseh pa poslušali njihovo govejo muzko, ki je tako slovencem kot avstricem skupna.
Tudi jaz sem presenečena nad tem. Morda pa je ravno naš karakter tisti razlog zaradi katerega hrepenimo po jugu? Kdo ve.
Forum je zaprt za komentiranje.