Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Vam je DaVincijeva šifra všeč?

Vam je DaVincijeva šifra všeč?

Pravkar sem prebrala knjigo do konca, pa me nekako ni preveč ogrela. Kot kriminalka se mi zdi pecej prozorna, precej hitro mi je bilo jasno, kdo je učitelj, prepoznala sem zrcalno pisavo, zadjo besedo jabolko….. in še marsikaj, tako, da se je knjiga do konca kar vlekla. Pa vam?

Ni tako temnega oblaka, da ne bi imel vsaj svetlega robu.

…..jabolko? Kaj je to že bilo?

Lp

jaz sem pred tem prebral Angele in Demone in mi je bla DaVincijeva sifra mogoce prevec predvidljiva. Kljub temu pa se mi zdi drobra. Sam najraje na letaliscu kupim poceni papirnate izdaje za $7 USD s katerimi si potem krajsam urice na letalu.

knjiga kot taka niti ni slaba,
glede na svetovni pomp okoli nje pa ga seveda ni vredna.

Najprej: Občudujem Dana Browna, da je znal napisati knjigo s katero je toliko zaslužil. :))) Mal heca

Sicer pa – predvidljiva zgodba, prelahke uganke, preveč akcijsko, neprepričljivi karakterji … Ampak vse to bi še šlo, če ne bi tistih zgodbic o gralu in Mariji Magdaleni, ki jih je polna že skoraj vsaka knjižica o teoriji zarote serviral na tako bombastičen način, kot nekaj o čemer še nihče nima pojma

Edina dobra lastnost te knjige je, da se je veliko ljudi spomnilo, da se da brati tudi knjigo ne samo Direkta…

jaz jo zdaj po daljšem premoru spet berem…moram rečt, da me zgodba vleče…sam konec… ni to to.

Meni je bila Angeli in demoni bolj všeč. Po moje pa za Browna velja kot npr. za Holtovo: prebereš eno, za druge pa že veš kako in kdaj se bo zapletlo in kako končalo.
Glede na pomp sem od Browna pričakovala več…

New Report

Close