Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika vakumsko pakiranje

vakumsko pakiranje

Ali ima kdo kaj izkušenj s kakšnim strojčkom za vakumsko pakiranje. Jaz bi si rada kupila, predvsem zdajle za zelenjavo, pa tudi za meso, pa me je strah, da ne bi dovolj vakumiral, ampak bi le zvaril vrečko. Ker je med varilnimi in vakumskimi velika razlika v ceni.

Imate mogoče kakšnega, ga dobro uporabljate in kje ste ga kupili?

Hvala za pomoč, lep dan, V

Mi imamo dva, tistega od Statusa (darilo mami ob upokojitvi) in še navaden varilni aparat z izsesavanjem zraka. Pro Statusovega (dobiš jih tudi v Merkurju) je v tem, da resnično izsesa zrak, šibka točka pa so njihove drage vrečke (ki so sicer lahko za večkratno uporabo), z navadnim (firma Clatronic, kupljen v Sparu za okoli 4 jurje) sem pa tudi zadovoljna, uporabljaš lahko vse vrečke za zamrzovanje kot tudi folijo (Severinov je že zahteval folijo posebnih dolžin). Zrak izsesa ven, sicer ne do zadnjega atoma (so vrečke pretanke zato), ampak dela. Odvisno, za kaj ga rabiš. za suhe salame, klobase… je Statusov superca, kremenatlov zaradi kosti ne moreš zapakirati, se vrečka strže. Zvakumira pa res do fula. V času kolin je bil moj precej bolj uporaben kot mamin.

Zepter ima Vacsy. Super zadeva- podobno kot je napisala LoniM za Statusov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close