Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis vaje z rešitvami

vaje z rešitvami

Pozdravljeni!

Študiram za izpit slovenščine, pa me zanima, ali obstaja kakšna vadnica stavčne in besedne analize z rešitvami. Prav tako naj bi natrenirala onaglaševanje, pa tudi ne najdem ničesar, kar bi imelo poleg tudi rešitve. Če sem v zmoti, v zmoti tako tudi ostanem.

Hvala.

VČASIH SO BILE KNJIŽICE OZ. BROŠURICE PO TEMATIKI: SKLADNJA, OBLIKOSLOVJE, PRAVOPIS IN MISLIM, DA SO BILE ZRAVEN TUDI VAJE. KDO JIH JE IZDAL, SE NE MOREM ZDAJ SPOMNITI, LAHKO PA DOMA POGLEDAM IN TI JUTRI ODGOVORIM.

Metka, prosim lepo!

Tako sploh ne vem, če se kaj učim, ali samo po občutku delam

Ja, bom pogledala, ampak nisem čisto sigurna, ali so zraven tudi vaje z rešitvami. Jutri se javim tukaj gor.

Zdravo!

Obstaja Žagarjeva vadnica, naslova ne vem točno. Namenjena je sicer srednješolcem, a je dovolj dobra, da se naučiš osnov. Fonetika je bila vsaj meni sila težka.

žagarjeva vadnica nima rešitev

Priporočam Marto Pavlin Povodnik, ki je po mojih podatkih edina s takšnimi priročniki z vajami, in sicer Oblikoslovje in Skladnja. Za pravopis pa priporočam JOže Skaza Pravopis in Danica Cedilnik Cikcak po pravopisu. Če se ne motim, pa je tudi Povodnikova napisala priročnik z vajami z naslovom Pravopis.
Pa veliko sreče!

Sem skoraj pozabila: vaje so z rešitvami, jih je pa izdala založba Jutro (vprašanje, če sploh še obstaja) leta 1993. Upam, da ni prepozno, v knjižnicah se bi to pojem še dobilo.

Hvala, obema!

Sem našla, natrenirala in dobila 9! Še enkrat hvala.

New Report

Close