Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev vabilo na nek program zavoda za zaposlovanje… če ne moreš iti?

vabilo na nek program zavoda za zaposlovanje… če ne moreš iti?

Piše, da jim moraš sporočiti, ja, ampak me sedaj zanima, ali jim moram tudi prinesti potrdilo zdravnika? Toliko, da vem za jutri, da rečem.

načeloma morš prnest potrdilo zdravnika, če je pa dolgotrajna zadeva prek zavoda, boš pa najbrž morala še naprej obiskovat po tem k ozdraviš.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Ja glej, v ponedeljek naj bi imela tale sestanek… Samo ne morem iti, ker imam zdravnika in potem v sredo operacijo…

pol jih pa poklič, pa povej, da maš zdravstvene težave, pa da nej ti dajo nov datum, to k boš pa zdej manjkala boš pa prnesla potrdilo od zdravnika al pa izvid. k drugač znajo bit težki.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Hvala, Gunnar.
A mi lahko dajo nov datum? Ker bom lahko potem šele enkrat januarja, nič prej… Saj bom dobila potrdilo zdravnika (kot recimo neke vrste bolniška, če bi pač bila zaposlena).

Prehitro sem poslala…
Tu piše… “Vabimo vas, da se zglasite… …. zaradi javljanja v klubu za iskanje zaposlitve.”
Nimam pojma, kaj je to???
Opis: predstavitev programa, podpis pogodb o vključitvi ter dogovor o pričetku izvajanja programa.

če takrat k maš sestank, ne morš bit tam al pa če je svetovalka takrat odsotna ti dajo nov datum, če je svetovalka odsotna pošiljajo po pošti, če pa ti manjkaš, pa poveš prbližn kdaj si spet na voljo, ti pa pol oni določjo en datum najbližje temu času, recimo če boš lahk šele januarja, pa če bo frej boš pač tist mesec na vrst al pa šele recimo marca itn. k bo prosto mesto za sestanek.

aja, to pa poklič, pa povej da maš zdle decembra operacijo, pa do kdaj boš na bolniški, pa pol pač takrat k ti bodo zaključl bolniško, (pač jim omen da rabiš za zavod) prideš s tistim potrdilom na zavod oz. v prostore tega kluba za iskalce zaposlitve, pol boš pa še vseen ene 2 mesca mogla to obiskovat.

Aha.
Ja, ma kak klub je to, jaz nimam pojma? Ok, brala sem napisano tu zraven, samo vseeno ne štekam, zakaj sem to dobila. (by the way, sem prvič na zavodu, 2 meseca)

ta klub traja 3 mesce prbližno, in v tem klubu pač intenzivno iščete zaposlitev, mate treninege za razgovore, pisanje prijav itn. pol mate na voljo klice na stroške izvajalca v firme za namen povpraševanja po delavcih, kuverte, znamke, papir, uporabo računalnikov itn. skratka ena zanimiva izkušnja, k ti da tud znanje za delo v timu, če še nimaš teh znanj itn. pa plačan dobiš obisk.

Ma sem klicala na navedeno cifro, pa so mi rekli, naj pošljem mail svetovalki…

Ta klub je brez veze…sem se ga udeležila pred skoraj 2 leti, upam, da se je medtem kaj spremenilo in je zdaj program boljši, takrat pa:
14 dni smo se sestali vsaki dan od 8h – 13h, pisali smo, kakšne so naše vrednote, kakšne potrebe imamo (mislim!!!), + in – tega, da si brezposelni, sestavljali prošnjo, sestavljali življenjepis, igrali v dvojicah zaposlitveni razgovor in si pogledali dve videokaseti o iskanju zaposlitve, najbolj zanimivo je še bilo, ko smo polemizirali in bentili čez trg dela ….zame popolna izguba časa, bi država ta denar namenila v kaj drugega, bolj pametnega, ker če pogledaš resnici v oči, kako nekdo, ki je končal faks, naredil 35 težkih izpitov, par seminarskih in diplomo, ne bi bil sposoben napisati prošnje, pa jih je malo morje na netu
potem smo imeli nalogo napisati in poslati 2 prošnji na teden, vsaki torek naslednje 4 tedne smo se dobili in predložili prošnje

sestanek imaš najbrž s svetovalko na ZRS, kjer boš podpisala predlog v vključitev v iskalni klub in pogodbo. Ker se ta klub začne kar hitro po podpisu pogodbe, se ga gotovo v tem terminu ne boš mogla udeležiti. Če imaš opravičljivi razlog, sploh to ni problem, vendar jutri pokliči svetovalko ali ji pošlji mail in ji razloži situacijo. Dali ti bo drugi termin. Tej klubi-skupine se itak vrstijo kar po tekočem traku.
Lp

Ne, piše prav, da se zglasim na tem klubu oziroma pri izvajalcu… Nič pri svetovalki. Ja, bi bilo fajn, da dobim nov termin, saj sem svetovalki poslala mail.

Verjetno si se o udeležbi v tem klubu prej dogovorila s svetovalko. Meni se zdi, da je to kr neki. Meni je moja svetovalka lani to predlagala, pa sem ji rekla, da ne bom šla. Pa mi ni bilo potrebno hodit. Sem šla raje delat ZUP in na tečaj angleščine.

če maš še šanso it pejd, škoduje ti glih ne, spoznaš nov folk itn. pa še plačajo ti udeležbo na mesec je tam nekje 150 eur al pa še več odvisno od prevoza k ga dobiš tud plačanga pa od udeležbe, mal te še na računalnik naučijo delat če kej ne znaš itn.

Prisežem, da nisem govorila! Sem šla prav iskat tale zaposlitveni načrt, ker verjetno bi moralo kaj not pisati, pa nič…

Sem šla prej brat o tem klubu po netu, pa vidim, da so mnenja deljena… Enim je pač kul, drugim ni… Bom videla. Samo bi pa res rada, da mi tole vsaj prestavi za kak mesec.

Pa dobr no, koliko si stara? Sori, samo eni ste res čisto ko nedonošenci. Pač, imaš zdravnika, pokličeš, poveš in ti že tam povedo, kako in kaj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close