Najdi forum

V življenje obudit ga

Enga mojega PC-ja bi rad spet operativnega naredil pa mi ne uspeva.
Mlin se zažene v varnem načinu, V Device managerju ne opozarja na nobeno napako.Ko hočem pa WIN 95(ta je naložen) zagonsko disketo v floppy disk mlin vreč, pa po dolgem razmisleku napiše ,da ta ni dosegljiv.Prav tako se nič ne zgodi,ko hočem dat CD noter.)pri butanju računala ga pa lepo izpiše pod secondarY mastra).
A imam kaj zašuštrano v Biosu al je kaj narobe na matični plošči?
Hvala za pomoč.

Ne eno ne drugo.. V prvem priemru je slab disketnih / disketa, v drugem pa CD -enota ali medij. Če se ne motim pa win95 niso še poznale zaganjanja iz CD-ja.

lp

Tadej_
Zamenjal sem disketnik z drugim…pa je ista slika.Lučka zasveti,prebrati pa ne more.
Pri CD enoti me pa čudi,da se v Mojem računalniku ne prikaže črka njegovega pogona,čeprav tudi na njem lučka zasveti in kot sem že rekel je na seznamu v Device managerju označen poimensko.
Kje je lahko še fora?

Potem zamenjaj še disketo..
Nikjer drugje ne more bit fora.. drugače pa CD-enota pri win95, v varnem načinu ni vidna, ker se pri zaganjanju izpustijo njeni gonilniki.

Glede CD enote si me potolažil do neke mere…bo to res držalo nemara.
Glede Floppya pa sem skeptičen,ker sem poskušal tudi z drugo disketo pa ni šlo.Poskušal sem tudi v Biosu omogočit zagon iz floppya pa je bil poskus neuspešen: Boot from floppy failed(40) – to se je napisalo.
Še kaka ideja?

> Poskušal sem tudi v Biosu omogočit zagon iz floppya pa je bil poskus neuspešen: Boot from floppy failed(40) – to se je napisalo.
Si poskušal omogočiti ali si omogočil in ni bil zagon uspešen?
Poglej, da imaš: kjer je disketa A (tista, ki je aktivna) mora zraven pisat 1,44 – 3 1/2″ da nimaš nastavljeno na 5 1/4″, če imaš majhno disketno enoto.

Zamenjaj še kable, drugače nimam nobene ideje več, brez da bi stvar videl. Kontroler ni šel, ker če bi ti disketene enote ne bi niti zaznalo. Tudi na plošči ter v biosu ni nobenih dodatnih pomembnih nastavitev za disketno enoto.

Tadej_
Hvala,da se mi trudiš pomagat,vendar še vedno ni rezultata.
Omogočil sem zagon iz floppya…in je napisalo tisto(…failed((40))
V sistemu je le 3,5 enota.
Kable sem tudi zamenjal z drugimi….in isti rezultat:lučka zagori…ob vstavitvi diskete celo ne ugasne….branja pa ni.
A obupava?

Čudno se sliši, to so zelo enostavne stvari in če si vse naredil tako kot sem ti napisal bi morala stvar delat, ker tukaj ni nobene hude umetnosti:)

Jutri je nov dan ja.

Preveri,če je kabel na matični pravilno vtaknjen v podnožje(da ni zamaknjen ali kakšen kontakt zvit).

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Hvala.Podnožje je čvrsto in na otip ni kakega klecanja ali premikanja konektorjev.
Še kaka ideja,ker me stvar zdaj že pošteno jezi….

Čakaj – praviš, da lučka gori preden vtakneš disketo not? PPotem pa je mogoče kabel narobe obrnjen?

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Bom napisal celo štorijo,ker zgleda,da sem kako pomembno zadevo za rešitev problema izpustil.
Na tem računalu,ki je imelo naložen WIN 98 je crknil trdi disk.Sposodil sem si drugega(za test) in ta ima WIN 95.A je v tem ves catch problema?manjkajo kaki driverji al kaj?Če manjkajo,kako naj jih naložim,če disketnik ne mrdne?
Wega,tudi kable sem poskušal obrnit v vse možne položaje…pa ni rezultata.
A je še kakas ideja pod kaščo?

DB: povej lepo še 1x vse počasi in razločno kaj se dogaja z disketnim pogonom:

1. Takoj ko računalnik vključiš kaj se zgodi? Začne takoj svetito lučka? Začne disketni brnet?
2. Ko se naložijo win95? Lučka disketnika še vedno sveti? Dsiketnik še vedno brni?
Glede kabla: na disketnem pogonu: rdeča iznačba na kablu mora vodit od pina 1 na matični do pina 1 na disketnem pogonu

Kaj pa je z napajanjem? Si poskušal priključiti disketni pogon na napajanje iz drugega računala?

Ojoj.Ne sam,da že jaz potrpljenje izgubljam…še vam je začelo it to moje jamranje na živce…
Skratka:
1.Ko se kišta vklopi lučka zasveti in se sliši značilen klik ob vklopu enote.
Kakega posebnega zvoka mislim,da ni slišat.
2. Win 95 se naloži(po potrjevanju) v varnem načinu(v normalnem pač ne!) in v tej poziciji lučka sveti konstantno(ob vstavljeni disketi).Zvoka nobenega.Zadeva pa zelo upočasni ves sistem,saj čakam npr.: samo na to,da vidim lastnosti floppy enote par minut.Ko pa disketo izvržem…se sistem takoj vrne v prvotno hitrost.
Poudarjam,da je stvar enaka v obeh primerih…tako,ko je v sistemu stara disketna enota…kot tudi,ko dam noter drugo.
jaz ne vem več,kaj naj naredim.

DB, nobenemu ne gre nič na živce, samo res se čudno sliši..

Zdaj pa naredi takole: izdelaj zagonsko disketo za DOS, vse enote odključi iz računalnika, naj ostane samo graf. kartica, ter disketnik, resetiraj bios na defaults, v bljižino te kište pripelji še eno drugo, ter na njen napajalnik priključi to disketno enoto. Malo dosti dela, ma verejtno bos edino tako najlaže našel napako. Če ni to, je slo vezje na plošči v 99,9%.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close