Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev v vednost – s 1.1.08 gredo DSP in pravice starševskega varstva gor za 3,6%

v vednost – s 1.1.08 gredo DSP in pravice starševskega varstva gor za 3,6%

z Učinkom od 1.1.08 bo prišlo do uskladitev (dvig za 3,6%) naslednjih transferjev:
1. transferji, ki se izplačujejo iz državnega proračuna:
– otroški dodatek
– dodatek za nego otroka
– delno plačilo za izgubljeni dohodek
– dodatek za veliko družino
– pomoč ob rojstvu otroka
– starševski dodatek
– rejnine
– denarna socialna pomoč
– denarno nadomestilo brezposelnim
– starševska nadomestila
– sredstva za varstvo duševno in telesno prizadetih (nadomestilo za invalidnost, dodatek za tujo nego in pomoč)
– invalidnina
– dodatek za posebno invalidnost
– dodatek za pomoč in postrežbo
– oskrbnina
– invalidski dodatek
– družinska invalidnina
– družinski dodatek
– renta (žrtvam vojne za Slovenijo 1991)
– veteranski dodatek
– doživljenjska mesečna renta (žrtvam vojnega nasilja)
– denarna renta (žrtvam vojnega nasilja)

2. transferji, ki se izplačujejo iz proračunov občin:
– delno plačilo za izgubljeni dohodek družinskemu pomočniku

3. transferji, ki jih izplačuje ZPIZ:
– letni dodatek
– dodatek za pomoč in postrežbo
– invalidnine
– varstveni dodatki
– denarna nadomestila uživalcev pravic na podlagi preostale delovne zmožnosti,
– dodatki k pokojninam, (slovenskim državljanom, ki so upravičeni do pokojnin iz republik nekdanje SFRJ)
– preživnine kmetov.

Samo malo; kaj ni bilo danes ravno v Trenjih s strani vladnega ministra Zvera rečeno, da se otroški dodatek zviša za 8 ali 9% ?

Če temu ni tako, dotični minister spet laže, in prosim, Aeryn Sun, kako lahko demantiraš njegove izjave? Mislim, na kaj se lahko sklicujemo, ob očitnem zavajanju javnosti s strani ministra Zvera?

In samo pripomba; ja 3,6% je pa res ogromno ja…Blagor vsem, ki prejemajo navedene socialne transferje. SRAMOTA.

In če ob tem lahko povprašam samo še to; kaj še vedno velja diskriminatorni zakon bivšega velekapitalista Drobniča o nedodatku za otroke enostarševskih družin, kar se tiče preživnine?

Bolje da za 3,8% kot za 0. Nekaterim pa res ni čisto nič povšeči.

Tako je, slovenska klasika. Eni imajo raje nič, samo da lahko udrihajo. Pa sej vam bo Pahor zvišal drugo leto za 500 %.

Tudi jaz sem slišala da so povišali dvig otroških doklad z predvidenih 3,6 na 8.4%

Če je pa 7 eurov oz, 8 evrov dost, da je treba biti tiho, za celo leto vnaprej, pol bom pa čist tiho.Samo toliko mi je manjkalo za Maldive, hura pa še februarja dobim skup, odlično bo za avion, sem mislil plavat do tja, pa ne bo treba.

otroški dodatki so se 1.1.08 povišali za 3,6% iz naslova vsakoletnega usklajevanja.
Ob tem pa je vlada objavila da pošilja v parlamet spremembo zakona po katerem naj bi se otroški dodatki od 1.1.08 povišali za 8,4% in sicer ne glede na to, kdaj bo zakon sprejet.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close