V trgovinah nimajo za vračati drobiža
trgovine imajo določen znesek, ki ga dobijo kar blagajničarka pusti od prejšnjega dne, lahko, da je imela samo kovance. ni želela vrnit samo kovancev. blagajničarke morajo same skrbet za kovance. na tako mizerno plačo koj jo imajo z Dodatkom do minimalne plače ne bonobena si priskrbela drobiža in papirnatega denarja
Anonimno 3469, 21.07.2025 ob 13:19
Placujem z gotovino
ker je to politika. ker bi nas radi prisili v digitalni evro. da ne bo denarja. NAJ SE JEBEJO.
Tako je . Tudi jaz vztrajam pri plačevanju z gotovino.
Pa naj si priskrbijo dovolj drobiža.
Zakaj ga imajo pa v enih trgovinah vselej dovolj na zalogi in nikoli, prav nikoli ne fehtajo za drobiž!!
še za primer, 22.07.2025 ob 10:35
Res, 22.07.2025 ob 10:33
no comment798, 22.07.2025 ob 08:55
Pojdi malo na Dansko, tudi na odmaknjenem otočju ne rabiš niti centa, samo kartico. Celo na pohodnih poteh, daleč stan od ljudi, gibanje po privatnem zemljišču plačah s kartico. Vi pa paranoično štejete centke, ker mislite, da je vaš fizični denar v roki več vreden od digitalnega. To je samo navezanost, čas vas je povozil.
Tudi na Islandiji se vse plačuje brezgotovinsko.
Na Kitajskem pa večinoma niti kartic več ne sprejemajo…..
Hehhhe ! Dobra!
In eni res menijo, da je brezgotovinsko plačevanje korak naprej v razvoju ?!
Placujem z gotovino, 21.07.2025 ob 13:09
Zajaj v trgovinah nimajo drobiža za vračat?
Spar. Nima htre blagajne. Sem šla takoj po odprtju. Kupila za 62€.
Hotela plačati z bankovcem za 100…niso imeli za vrnit!!!
Šla trgovka v sosednji lokal po drobiž.
Isto Tuš. Znesek za okoli 20, hočem plačati z bankovcem za 50, ni imela za vrniti!
Ampak enako se mi je zgodilo malo po 13.uri.
Račun malo čez 200€, dam 5krat po 50, ni imela za vrnit????
Kako je to možno?
ZAKAJ pa vi nimate drobiza v denarnici kako je to mozno da ga mimate
Pozdravljena,
Sama sem delala v trgovini (živilski) drobiž smo dobili samo 1x na teden in to kar veliko.Problem je to da bankomati večinoma dajo velike bankovce pod 50 bankovca težko dobiš,tudi stranke večinoma, ko sem jih povprašala za kaj drobiža da bi jim čim lepše dala razliko nazaj nimajo pa čeprav jim denarnica zelo zveni od drobiža.Saj ne mečem vse v isti koš je pa večina takšnih. Tudi vodije v trgovini ne dajo drobiža če zmanka naprimer vsak dan in blagajničarka se mora sama nekako izvleči v slučaju da pride do takšnega problema kot si navedla ti.V večini primerov pač negre saj trgovke niso krive krive so vodje vsake trgovine tudi za slabo voljo delavcev ki pričakujejo da smo delavci v živilskih trgovinah dobesedno roboti..eni se pa hvala bogu postavijo zase.. pa lep dan še naprej
20 let sem delala v turistični agenciji. Menjalnine smo imeli vsak 50 eur. Ogromno krat se je zgodilo, da je stranka prišla dopoldan plačat naprimer nekaj čez 100 eur, dala je pa 500 ali 209 v kosu. Pol se pa jebi.
Ogromno ljudo se vedno plačuje z gotovino. Tudi jaz.
In niso zaposleni krivi. Lahko se na glavo postaviš, ampak če je taka politika trgovine, poslovalnice itd, nimaš kaj. Mi svojih nadrejenih nismo prestavili niti z milimeter…
V glavnem, jaz gledam, da imam v denarnici vedno nižje bankovce in vsaj nekaj kovancev.
takolele, 29.08.2025 ob 09:57
Tako je . Tudi jaz vztrajam pri plačevanju z gotovino.
Pa naj si priskrbijo dovolj drobiža.
Zakaj ga imajo pa v enih trgovinah vselej dovolj na zalogi in nikoli, prav nikoli ne fehtajo za drobiž!!
Pojdi delati v trgovino in boš kmalu drugačnega mnenja. Komaj čakam, da ukinejo gotovino.
Vse je potrebno plačevati z gotovino. Če nimajo drobiža, je njihov problem, lahko pa zaokrožijo v njihovo škodo. Ljudej plačujte z gotovino, uprite se vsem digitalizacijam, sicer boste v Velikem bratu še prej, kot si mislite. Ne uporabljajte hitrih blagajn. So trgovci kaj pocenili na račun hitrih blagajn, niso, torej naj me postežejo, kot so sedaj.
Enostavno raje plačujem z gotovino. Kartice običajno sploh ne nosim s sabo.
Na živec mi stopi prodajalka, ki reče, naj plačam s kartico, ker nima drobiža za vrniti!
A je pogoj, ko greš v trgovino, da imaš s sabo kartico?
Položnice in vse tekoče stroške plačujem s trajnikom, ostalo z gotovino.
Zaplete se pri večjih nakupih. Avto,…
spar špara, 21.07.2025 ob 13:22
Placujem z gotovino, 21.07.2025 ob 13:19
modrivrag, 21.07.2025 ob 13:13
Pojdi ti tja delat, boš videla kako je luštno s tem drobižem za vračanje, ki ga je vedno premalo.
Razumem in verjamem, da so trgovke zaradi ega pod stresom. A ne rszumem, zakaj to nimajo urejeno? Zakaj je takšna organizacija? Zakaj nimajo ob nastopu službe določeno količino “drobiža” na voljo?
Zakaj ne? V čem je stvar?
in zakaj se to nikoli ne zgodi v lidlu ali hofru? Zato ker tam reskirajo tisti denar in nabavijo dovolj drobiža v bankah, medtem ko mečkator in špar šparata in prodajalke silita, da morajo stranke fehtati za drobiž. kapitalistična pogoltnost brez meja.
Točno tako, nesposobno vodstvo trgovine ne naroča drobiž. V Hoferju in Lidlu (€urospin se je tudi popravil) teh problemov nikoli ni.
To pa to, ko blesavim slovenceljnom v balkanistanu prepustiš organizacijo.
Sončnica666, 29.08.2025 ob 11:24
20 let sem delala v turistični agenciji. Menjalnine smo imeli vsak 50 eur. Ogromno krat se je zgodilo, da je stranka prišla dopoldan plačat naprimer nekaj čez 100 eur, dala je pa 500 ali 209 v kosu. Pol se pa jebi.
Ogromno ljudo se vedno plačuje z gotovino. Tudi jaz.
In niso zaposleni krivi. Lahko se na glavo postaviš, ampak če je taka politika trgovine, poslovalnice itd, nimaš kaj. Mi svojih nadrejenih nismo prestavili niti z milimeter…
V glavnem, jaz gledam, da imam v denarnici vedno nižje bankovce in vsaj nekaj kovancev.
Bankovci za 500 eur so ukinjeni že od leta 2019. Sicer so veljavni, ampak nobena trgovina jih ni dolžna sprejemati. Menja se jih na banki.
Kar se pa tiče menjalnine (drobiž na blagajnah) pa imajo dovolj zaloge samo paletarji, to pa zato, ker želijo svojim strankam omogočiti čim lažje plačilo. Vračilo denarja je ena od njihovih “bonitet”, s katero obdržijo kupce ob vsem neužitnem dreku, ki ga prodajajo.
????, 29.08.2025 ob 18:33
A misliš, da imaš kaj več, če ti železje zvenketa v žepu? ?
Imam. Na razpolago mi je vsak trenutek. Placam kar zelim, kadar zelim in brez sledenja. Placila mi ne morejo samovoljno, a z zegnom vlade, preusmeriti na LGBT organizacije, kot se mi je zgodilo pri Pay Palu, ko sem doniral za kanadske tovornjakarje. Ti pa po tvoje, a ne? Vsi smo bili nekoc mladi in neumni, ko smo mislili, da je vsaka novotarija napredek, a se je kasneje izkazalo, da je dvorezen mec.
Forum je zaprt za komentiranje.