Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek V trgovinah nimajo za vračati drobiža

V trgovinah nimajo za vračati drobiža

Zajaj v trgovinah nimajo drobiža za vračat?

Spar. Nima htre blagajne. Sem šla takoj po odprtju. Kupila za 62€.

Hotela plačati z bankovcem za 100…niso imeli za vrnit!!!

Šla trgovka v sosednji lokal po drobiž.

Isto Tuš. Znesek za okoli 20, hočem plačati z bankovcem za 50, ni imela za vrniti!

Ampak enako se mi je zgodilo malo po 13.uri.

Račun malo čez 200€, dam 5krat po 50, ni imela za vrnit????

Kako je to možno?

Odgovor na objavo uporabnika
Placujem z gotovino, 21.07.2025 ob 13:09

Zajaj v trgovinah nimajo drobiža za vračat?

Spar. Nima htre blagajne. Sem šla takoj po odprtju. Kupila za 62€.

Hotela plačati z bankovcem za 100…niso imeli za vrnit!!!

Šla trgovka v sosednji lokal po drobiž.

Isto Tuš. Znesek za okoli 20, hočem plačati z bankovcem za 50, ni imela za vrniti!

Ampak enako se mi je zgodilo malo po 13.uri.

Račun malo čez 200€, dam 5krat po 50, ni imela za vrnit????

Kako je to možno?

Pojdi ti tja delat, boš videla kako je luštno s tem drobižem za vračanje, ki ga je vedno premalo.

Placujem z gotovino

ker je to politika.  ker bi nas radi prisili v digitalni evro. da ne bo denarja.  NAJ SE JEBEJO.

modrivrag, 21.07.2025 ob 13:13

Pojdi ti tja delat, boš videla kako je luštno s tem drobižem za vračanje, ki ga je vedno premalo.

Razumem in verjamem, da so trgovke zaradi ega pod stresom. A ne rszumem, zakaj to nimajo urejeno? Zakaj je takšna organizacija? Zakaj nimajo ob nastopu službe določeno količino “drobiža” na voljo?

Zakaj ne? V čem je stvar?

Placujem z gotovino, 21.07.2025 ob 13:19

Razumem in verjamem, da so trgovke zaradi ega pod stresom. A ne rszumem, zakaj to nimajo urejeno? Zakaj je takšna organizacija? Zakaj nimajo ob nastopu službe določeno količino “drobiža” na voljo?

Zakaj ne? V čem je stvar?

in zakaj se to nikoli ne zgodi v lidlu ali hofru? Zato ker tam reskirajo tisti denar in nabavijo dovolj drobiža v bankah, medtem ko mečkator in špar šparata in prodajalke silita, da morajo stranke fehtati za drobiž. kapitalistična pogoltnost brez meja.

Saj imajo, ampak pride par strank s stotaki in petdesetaki, pa jim poberejo 80% drobiža. Dnevni saldo v blagajni je dokaj nizek. Ok, velike trgovine kot so hipermarketi Spar in Tuš naj bi vsekakor imele več gotovine na razpolago, ampak si morda ravno naletela na tak dan, da so že porabili ves drobiž. Vseeno se mi čudno zdi. Sploh to, da bi trgovka letela v sosednji lokal po drobiž. Redno hodim v en večji Spar že 20 let in še nisem opazila takih težav.

Vsekakor je problem v organizaciji trgovca.  Blagajničarka je še najmanj kriva za vse to. Ona pač dobi določeno količino drobiža in odvisno kako se odvija prodaja. Je pa tudi res da kupci vedno damo večji bankovec in se nam ne da brskati po drobižu…..

hvala bogu, da se počasi ukinja gotovina

kovance štejem, 21.07.2025 ob 13:25

Saj imajo, ampak pride par strank s stotaki in petdesetaki, pa jim poberejo 80% drobiža. Dnevni saldo v blagajni je dokaj nizek. Ok, velike trgovine kot so hipermarketi Spar in Tuš naj bi vsekakor imele več gotovine na razpolago, ampak si morda ravno naletela na tak dan, da so že porabili ves drobiž. Vseeno se mi čudno zdi. Sploh to, da bi trgovka letela v sosednji lokal po drobiž. Redno hodim v en večji Spar že 20 let in še nisem opazila takih težav.

Tudi, ko sem bila prva na blagajni, ni imela za vrniti.

Ni se to zgodilo samo 2 ali 3krat. Pravzaprav zjutraj se to redno dogaja, čez dan pa res redkeje.

Glasuj z denarnico in ne javkaj.

PRIVAJAJO VAS NA BREZGOTOVINSKO DRUŽBO SAMO, DA TEGA ŠE NE RAZUMETE!

No, to ne verjamem, ker se zjutraj takoj da menjalnina notr….

delal po štacunah, no ja, če je manjša, privat vaška, ok, pol je možno..

Drobiž stane, ko ga štacune naročijo, to banke zaračunajo…

Men tudi moti, da nimajo za vrniti.

Lidl, Hofer vračata.

Anonimno 9206, 21.07.2025 ob 14:00

PRIVAJAJO VAS NA BREZGOTOVINSKO DRUŽBO SAMO, DA TEGA ŠE NE RAZUMETE!

enemu folku jim še ni kapnilo

Anonimno 4551, 21.07.2025 ob 18:50

enemu folku jim še ni kapnilo

Mislim, da je bolj politika trhogovin, ker nočejo imeti na zalogo v vsaki trgovini par 100€.

Anonimno 3469, 21.07.2025 ob 13:19

Placujem z gotovino

ker je to politika.  ker bi nas radi prisili v digitalni evro. da ne bo denarja.  NAJ SE JEBEJO.

Mene je bolj šokiral včer ko sem šla na šalter v Nlb za gotovinsko plačevanje in me nadere četrto v nizu, da ne bo šlo..ne morem položit keša, ne morem dvignit keša…ker imajo samo določene ure (znotraj že sicer bizarnega del.časa) za poslovanje z gotovino. E naj se jebejo res, banka ne posluje z gotovino? Potem bom pa kamne prinesla.. . Budale prvorazredne. Pa tako gradijo na obali..iz našega keša oz %. Golazen požrešna brezsramna!!!

saj gre počasi, 21.07.2025 ob 13:42

hvala bogu, da se počasi ukinja gotovina

A je to možno, da so med nami taki ZABITEŽI, da ploskajo ukinitvi gotovine??!!

Katastrofa, 22.07.2025 ob 07:54

Mene je bolj šokiral včer ko sem šla na šalter v Nlb za gotovinsko plačevanje in me nadere četrto v nizu, da ne bo šlo..ne morem položit keša, ne morem dvignit keša…ker imajo samo določene ure (znotraj že sicer bizarnega del.časa) za poslovanje z gotovino. E naj se jebejo res, banka ne posluje z gotovino? Potem bom pa kamne prinesla.. . Budale prvorazredne. Pa tako gradijo na obali..iz našega keša oz %. Golazen požrešna brezsramna!!!

OMg, a res? Ne morem verjeti?!

Komot so. Najhuje je v DM-u. Pri polni blagajni drobiža me maltretirajo z vprašanji “a nimate nič manjšega” (ne, če bi imela, bi dala), “a imate 70 centov” itd. V restavracijo Spar sem šla na malico ob 10h dopoldan in mi je kar ukazala, naj plaċam s kartico.

Pojdi malo na Dansko, tudi na odmaknjenem otočju ne rabiš niti centa, samo kartico. Celo na pohodnih poteh, daleč stan od ljudi, gibanje po privatnem zemljišču plačah s kartico. Vi pa paranoično štejete centke, ker mislite, da je vaš fizični denar v roki več vreden od digitalnega. To je samo navezanost, čas vas je povozil.

pikimepiki, 22.07.2025 ob 07:58

A je to možno, da so med nami taki ZABITEŽI, da ploskajo ukinitvi gotovine??!!

O tem kdo je zabitež bi se dalo razpravljati. Žaljenje drugih zavitih v anonimnost je pa tako ali tako vsakodnevna zabava na mon.

naloga trgovine je, da ima dovolj menjalnega drobiža. zakaj hofer in lidl s tem nimata problema?

ne, ni naloga trgovk. ampak nabava menjalnega drobiža pač stane in trgovine šparajo pri tem, ker računajo na to, da bodo kupci plačevali ali s kartico, ali pa imeli dovolj drobiža

Res, Taki ki pridejo z bankovci za 20 ali 50eur, sigurno niso utajevalci…

Da pa prišel s kufrom po stanovanje….to pa je vprasljivo

no comment798, 22.07.2025 ob 08:55

Pojdi malo na Dansko, tudi na odmaknjenem otočju ne rabiš niti centa, samo kartico. Celo na pohodnih poteh, daleč stan od ljudi, gibanje po privatnem zemljišču plačah s kartico. Vi pa paranoično štejete centke, ker mislite, da je vaš fizični denar v roki več vreden od digitalnega. To je samo navezanost, čas vas je povozil.

Tudi na Islandiji se vse plačuje brezgotovinsko.

Res, 22.07.2025 ob 10:33

Tudi na Islandiji se vse plačuje brezgotovinsko.

Na Kitajskem pa večinoma niti kartic več ne sprejemajo…..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close