Okusila sem, kako malo sem vredna za ljudi
ni pravih prijateljev, 11.10.2021 ob 12:18
kup nesreče, 11.10.2021 ob 09:41
ni pravih prijateljev, 11.10.2021 ob 09:34
Avtorica, žal mi je, da imaš od družine samo mamo. Ampak če je mama dobra, imaš zeeeeelo veliko. Večina mam ni dobrih. Imaš več kot večina ljudi.
Želim ti dobro okrevanje in sprijaznjenje, da je človek v glavnem sam, odvisen od sebe in nima kaj pričakovati od ljudi. Ni vredno.
Hvala za dobre želje.
Z mamo imam tako telefonske stike, je bolj daleč stran doma. Tako, da fizično mi ne more pomagat, niti njeno zdravje ni ok. Pa niti ji nočem povedat vsega v kakem slabem stanju sem. Tako, da kakega zaupnega odnosa nimava. Je pa edin človek, ki mu ni vseeno zame.
Nimam pa koga, da bi z njim kdaj počvekala, čisto tako neobvezujoče. Kaj šele, da bi imela koga s katerim bi lahko šla na kratek sprehod ali pa na čvek v živo.
Pa tudi praktično je vse zakomplicirano. Recimo moram v bolnico, dajo termin ob 7ih, prvi javni prevoz pa pride tja ob 8:30. Taxija za tako veliko razdaljo pa ne morem plačat.
Ali pa v bolnici vprašajo po kontaktu osebe, ki bi jo obvestili, če umrem, pa nimam koga navesti.
Žalostno, ko tole berem.
Če se nimaš s kom pogovarjati, prosim pokliči na telefon 116123 Zaupni telefon Samarijan. Je zastonj, so prostovoljci, delajo 24 ur. In vsakič dobiš drugega, ne rabiš se predstavit, samo pogovarjaš se. Res so super.
Kar se tiče kontakta, daj mamino telefonsko številko, njej je mar zate.
Ti pošiljam en velik objem.
Ja, pa hvala za nasvet in pa dobre želje :). Včasih bi res bilo lažje se z neznancem pogovoriti kot pa sedeti v gozdu in se z drevesi pogovarjat.
Berny, proti 50 grem. Ne, nimam otrok. Tisti bivši pa je en moški s katerim sem imela krajše razmerje, ne kak bivši s katerim bi bila resno skupaj.
Hjcg, jaz sem pa kar telefonsko zamenjala.
Brezvezna, ne ni isto. Če jih ne skenslam, bodo še naprej fehtarili za usluge, posledično me bodo spet obremenjevali. Če jih skenslam, mi ne bodo mogli težiti.
Hja, večina ljudi je res takih. Ampak so pa tudi ok ljudje. Koliko ljudi je dejansko tako samih kot sem jaz? Mislim, da jih ni veliko takih, da ne bi mogli v bolnici pred operacijo podati ene kontaktne osebe. Pa, da ni veliko takih, ki gredo recimo v gore pa nimajo komu zaupat kam gredo in kdaj pridejo nazaj. Pa, da ni veliko takih, ki gredo na dopust pa nihče ne ve kam so šli, ne v katero državo, ne kdaj pridejo nazaj…. Torej večina ljudi vendarle ima nekoga. Torej se le da najti kakšnega ok človeka.
Glej zivljenje je ena velika izkušnja. Osebno sem 5 let čist sam delam v tujini vem kaj hočem ali čista sam. Začel sem z čiste nule, oče kritičen alkoholik, babica invalid, mama delno nezmozna delat in po 27 letih trplenja sem si uredil zivljenje. Sem v stanovanju, diplomiral, prišparal sem za nakup stanovanja sam. Sedaj še si poiščem zeno ustvarim druzino pa bo.
Na tvojem mesto, če je ta fant dobrega srca in izkren bi mu dala priloznost, da neboš celo zivljenje sama, in bo nekdo ob strani v teških trenutkih. Nisi mu rekla, kaj se ti je zgodilo,ker te je strah kako bi odreagiral, zagotovo pa kaze interes do tebe. Če boš mu dala moznost bodi izkrena in vse se bo izteklo.
O ljudeh pa kaj naj rečem bolj si dober bolj te izkoristijo. Treba je dobro razviti svojo samopodobo, bit odločen, povedat kaj misliš in ne se strinjat z nekom, če imaš drugo mnenje. Osebno sem zmeraj izkren, povem kaj mislim, odločen, ne pustim se manipolirat ter me je to v zivljenju tudi zelo daleč pripeljalo ter ljudje imajo sedaj respekt a za to vse je potreben čas. Drzim se pravila imej respekt do ljudi, ki imajo respekt do tebe. Ostale na ignor.
Osebno sem ohranil stike z ljudmi, ki mi zelijo dobro. Ostale pa ignoriram. Podobno svetujem tebi.
enako497, 12.10.2021 ob 21:28
Glej zivljenje je ena velika izkušnja. Osebno sem 5 let čist sam delam v tujini vem kaj hočem ali čista sam. Začel sem z čiste nule, oče kritičen alkoholik, babica invalid, mama delno nezmozna delat in po 27 letih trplenja sem si uredil zivljenje. Sem v stanovanju, diplomiral, prišparal sem za nakup stanovanja sam. Sedaj še si poiščem zeno ustvarim druzino pa bo.
Na tvojem mesto, če je ta fant dobrega srca in izkren bi mu dala priloznost, da neboš celo zivljenje sama, in bo nekdo ob strani v teških trenutkih. Nisi mu rekla, kaj se ti je zgodilo,ker te je strah kako bi odreagiral, zagotovo pa kaze interes do tebe. Če boš mu dala moznost bodi izkrena in vse se bo izteklo.
O ljudeh pa kaj naj rečem bolj si dober bolj te izkoristijo. Treba je dobro razviti svojo samopodobo, bit odločen, povedat kaj misliš in ne se strinjat z nekom, če imaš drugo mnenje. Osebno sem zmeraj izkren, povem kaj mislim, odločen, ne pustim se manipolirat ter me je to v zivljenju tudi zelo daleč pripeljalo ter ljudje imajo sedaj respekt a za to vse je potreben čas. Drzim se pravila imej respekt do ljudi, ki imajo respekt do tebe. Ostale na ignor.
Osebno sem ohranil stike z ljudmi, ki mi zelijo dobro. Ostale pa ignoriram. Podobno svetujem tebi.
Pohvalno, da si se postavil na noge :).
Ne vem pa o kakšnem fantu govoriš?
Imam popolnoma enako situacijo. Hvala bogu spoznavam komu je res mar zame in kdo je bil z mano zaradi koristi oz. je izkoriščal mojo dobroto. Sedaj so se pokazali v pravi luči tako prvi kot drugi. To je boleče in osvobajajoče spoznanje. A zdaj vem kje sem. Priznam pa, da neizmerno boli in rabiš čas, da vse sprocesiraš. A verjamem, da ima palica 2 konca in bo vse prišlo na svoje mesto.
Anonimno 2223, 13.10.2021 ob 19:06
Imam popolnoma enako situacijo. Hvala bogu spoznavam komu je res mar zame in kdo je bil z mano zaradi koristi oz. je izkoriščal mojo dobroto. Sedaj so se pokazali v pravi luči tako prvi kot drugi. To je boleče in osvobajajoče spoznanje. A zdaj vem kje sem. Priznam pa, da neizmerno boli in rabiš čas, da vse sprocesiraš. A verjamem, da ima palica 2 konca in bo vse prišlo na svoje mesto.
Ja, točno tako.
Po eni strani boli, ko vidiš koliko si vreden za druge ljudi, ko si v težavah.
Gledam pa na svetlo plat tudi: zdaj vem kakšni so ti moji kolegi v resnici. In poskušam tu naprej graditi.
Podobno, 13.10.2021 ob 19:37
Sem v podobni situaciji, le da sem dobila nož v hrbet od nekaterih ljudi, ki naj bi bili moja družina. Po sistemu: izkoristi, dokler gre, nato zavrzi. Ne samo, da ne bi pomagali, še namerno dobivam polena pod noge. Pa naj karma opravi svoje.
Od sorodnikov nož v hrbet sem pa večkrat dobila že kot otrok. Žlahta raztrgana plahta.
kup nesreče, 13.10.2021 ob 19:49
Od sorodnikov nož v hrbet sem pa večkrat dobila že kot otrok. Žlahta raztrgana plahta.
Res je. Žalostno, da lahko bolj zaupaš popolnim tujcem in da so celo neznanci bolj srčni. Dejanja povedo več o človeku kot puhle besede. Kljub pretresljivem razočaranju pa nisem izgubila vere v dobroto ljudi, le precej bolj pazim, komu odpiram srce.
kup nesreče, 11.10.2021 ob 08:33
Je kdo od vas imel kako nezgodo, operacije, da je daljši čas okreval, tako 2 leti in več?
Kako so se ljudje do vas obnašali?
Jaz sem okusila kako malo sem vredna za ljudi. Ljudje, ki so se prej predstavljali za moje prijatelje, me niso niti poklicali in vprašali kako mi gre. Ali pa vsaj en sms z dobrimi željami poslali.
V času okrevanja je bilo kar nekaj klicev v stilu, da rabijo pomoč za to in to, ko sem povedala situacijo, da pač ne gre, ker sem v bolnici.. niso niti vprašali kaj se je zgodilo.
Nikogar ne zanima kako sem. Nikomur ne pade na pamet, da bi me povprašal kako mi gre. Samo tu pa tam še kak mail z vprašanji, ko rabijo mojo pomoč, nasvet. Ne pa tudi vprašanje kako mi gre, če sem že zdrava. Nič.
No en se pa res večkrat javi, da mi pošlje fotke kako je v gorah, kako mu fajn gre, nikoli ne vpraša kako meni gre. POgosto pa provocira kako naj pridem z njim v gore, na kolo, smučat (jaz pa seveda ne morem in me take provokacije bolijo, ker te športe obožujem pa jih ne morem prakticirat).
Bila sem v par društvih, veliko smo skupaj hodili, zdaj pač ne morem. Ni jim mar zame. Dobra sem bila, dokler sem bila koristna, takrat pa kar naprej na mailu, telefonu.
Bi v takem primeru ohranili stiki s takimi ljudmi, bi se jim nazaj pridružili, ko bi ozdraveli?
Jaz bom vse po vrsti skenslala. Zdajle sem zamenjala telefonsko, ne dobijo je. Mail bom ohranila, vendar jim ne bom odgovarjala. Nisem pa še zbrala poguma, da bi jih vse pobrisala s FB ali pa preprosto naredila nov profil in jih ne dodala.

Do vseh ljudi so ljudje podobni, takšen je čas, razen če bi od tebe imeli lahko kakšne koristi. Torej dobra novica je, da ni problem v tebi, ampak v drugih. Takšnih je ogromno odnosov danes. To je instant doba, če ti kaj ni všeč, hitro zamenjaš z drugim. Očitno pa je tudi, da nisi imela globokih prijateljstev. Je pa res, da imaš lahko enega, dva takšna prijatelja, pa še med temi se včasih zgodi, da te kdo zelo razočara.
Kaj narediti? Nauči se, da je najboljše, da si sama sebi najboljša prijateljica.
Forum je zaprt za komentiranje.