Okusila sem, kako malo sem vredna za ljudi
Avtorica, vse dobro ti želim, če imaš voljo in čas za branje sta dobri knjigi :
Anton Trstenjak – Človek samemu sebi
Martin Kojc – Učbenik življenja..
pa še katera…vsekakor te je prizadelo …ampak pojdi naprej, ne zaciklaj se v nekih odnosih ( površinskih ), ki so že minili…in od ljudi ne pričakuj ničesar…, če lahko daš, pomagaš z nasveti, karkoli, naj izhaja iz notranjega zgiba brez povračila…drugače pa imaš obdobje, ko se moraš posvetiti sebi in se ne ukvarjat z drugimi….to bo minilo in odprle se ti bodo nove poti, spoznanja, v življenje pridejo novi ljudje, ti boš vsekakor iz tega prišla močnejša, to je notranji proces…
Kar pogumno okrevaj, potem pa na polno naprej, srečno in uspešno želim.
VINOTOK, 11.10.2021 ob 10:54
Avtorica, vse dobro ti želim, če imaš voljo in čas za branje sta dobri knjigi :
Anton Trstenjak – Človek samemu sebi
Martin Kojc – Učbenik življenja..
pa še katera…vsekakor te je prizadelo …ampak pojdi naprej, ne zaciklaj se v nekih odnosih ( površinskih ), ki so že minili…in od ljudi ne pričakuj ničesar…, če lahko daš, pomagaš z nasveti, karkoli, naj izhaja iz notranjega zgiba brez povračila…drugače pa imaš obdobje, ko se moraš posvetiti sebi in se ne ukvarjat z drugimi….to bo minilo in odprle se ti bodo nove poti, spoznanja, v življenje pridejo novi ljudje, ti boš vsekakor iz tega prišla močnejša, to je notranji proces…
Kar pogumno okrevaj, potem pa na polno naprej, srečno in uspešno želim.
Hvala za lepe želje.
kup nesreče, 11.10.2021 ob 10:46
Kot sem že omenila, me en kolega pogosto kontaktira in pošilja fotke kako uživa na dopustu, v gorah, na kolesu, drugih športih… in provocira, da naj pridem zraven. Jaz pa bergle pa to.
Kaj bi takemu odgovorili? Ok, od začetka sem še vzela kot hec, ko se pa to stopnjuje dve leti, mi gre pa že ornk na živce. Velikokrat kar ignoriram. Oz. pritisnem samo kakega smjlija na njegove fotke, ki mi jih pošilja. Vabila na pohode pa kar ignoriram. Zaboli pa.
Nimaš jajc in samozavesti zato pa ke tko. To se jasno kaže s tem, da temu kretenu, ki te že 2 leti vabi v hribe, ti pa na berglah, ne odgovoriš, da je kreten ampak mu posiljas smajlija. Zakaj? Kaj rabiš takšno osebo? Zakaj rabiš potrditev od takšne osebe? Tukaj je problem, nobene samozavesti in se postavit zase. Ljudje to začutijo in takšne samo izkoriščajo. Zdaj pa nehaj jokat za temi “prijatelji”, postavi meje, rada se imej in prišli bojo tisti, ki te bojo dejansko imeli radi.
Joooj, kako ste eni… .
Si se vprasala, da ta clovek ve, da si ti v vsem tem uzivala in da ti s tem posiljanjem fotk zeli samo polepsati dan in nima v mislih nic skodozeljnega?
Zakaj se takoj pocutis ogrozeno?
Mogoce s tem povabilom zdaj ze pretirava, a v prvo ni bili misljeno kot slabo.
In ti, ceprav si na berglah in gibalno omejena, obstajajo stvari, ki jih se vedno lahko pocnes in kraji, kamor se vedno lahko gres!
Si pomislila, da bi temu kolegu morda rekla, stari, ful lep razgled je na tej fotki, a zal z berglami ne morem tja, bi me zapeljal kam z avtom, na kaksno tako tocko, da se nauzijem lepote in spocijem oci v zivo?
Dokler se bos imela za kup nesrece, to tudi bos!
Življenje ni pošteno. Velikokrat se ne vrača dobro z dobrim. To sem izkusila tudi sama. Če naredim dobro delo nekomu v zameno ne pričakujem nič, samo hvala mi je dovolj. In če nekomu stojim ob strani, mu pomagam, ko je v nesreči, ne pričakujem pomoči, pričakujem pa vsaj nekaj lepih besed, vsaj, da sočustvuje z menoj, me pokliče po telefonu, me vsaj vpraša, kako sem.
Avtorica, verjamem, da si razočarana. Ampak pojdi naprej in resnično premisli, kdo je vreden tvojega prijateljstva. Želim ti vse dobro, predvsem zdravje in dobro okrevanje. Drži se, jutri je nov dan.
Kr tko, 11.10.2021 ob 11:05
Nimaš jajc in samozavesti zato pa ke tko. To se jasno kaže s tem, da temu kretenu, ki te že 2 leti vabi v hribe, ti pa na berglah, ne odgovoriš, da je kreten ampak mu posiljas smajlija. Zakaj? Kaj rabiš takšno osebo? Zakaj rabiš potrditev od takšne osebe? Tukaj je problem, nobene samozavesti in se postavit zase. Ljudje to začutijo in takšne samo izkoriščajo. Zdaj pa nehaj jokat za temi “prijatelji”, postavi meje, rada se imej in prišli bojo tisti, ki te bojo dejansko imeli radi.
Hja, imaš prav.
Manjka mi pogovora s kakim človekom pa je dejansko edini, ki me kontaktira. Večinoma ga res ignoriram, ker imam poln kufer njegovih provokacij. Ampak ja, imaš prav, nimam toliko samozavesti, da bi ga do kraja skenslala. On mi v nedogled razklada kje vse on hodi, kaj vse počne, provicira, da naj grem zraven… ampak to, da bi vprašal kako pa moje zdravje, to pa ne.
Itak se mi zdi, da mu je pač dolgčas in pač išče pozornost.
Janez928, 11.10.2021 ob 10:42
zamisli se, 11.10.2021 ob 10:39
Breda iz Ljubljane, 11.10.2021 ob 09:43
zamisli se, 11.10.2021 ob 09:26
Ko v zivljenju prides do nivoja, ko si sposoben dajati brez pricakovanj, da dobis kaj nazaj, si zmagal.
Ti dajes, a pricakujes tudi, da nekaj dobis, to je ze kalkulacija in potem si razocaran in prizadet.
Po eni taki izkusnji, ko me je zadelo vec velikih slabih zivljenjskih stvari v roku parih mesecev, sem bila prisiljena se vsesti sama s sabo in se dobro prevetriti in razcistiti nekatere stvari pri sebi ter si postaviti nove temelje.
Zdaj dajem, ker lahko in ker zelim.
Upam, da nikdar ne bom nicesar potrebovala in ko sem v tezavah, jih resujem sama, ne pricakujem pomoci drugih niti njihove pozornosti niti nic, mislim, da moram pac sama.
Pred casom se mi je spet ponovilo eno tako leto, ko se ti vse sesuje in ce verjames ali ne, ob meni so se znasli ljudje, za katere si ne bi nikdar mislila, da mi bodo pomagali, se manj pa sem to pricakovala od njih.
Dobrota ni sirota, ce je prava dobrota in ne kalkulacija dam-das.
V teh dveh in vecletih tvojega okrevanja bi dejansko ze morala podelati nekatere stvari sama pri sebi in ce se ne bi ves ta cas ukvarjala s tem, kaksni so drugi, ampak bi se posvetila sebi, bi to ze opravila.
Zato, zamisli se malo in se spopadi sama s seboj, je tezko, garasko delo, a se splaca in to ful!
Se ne strinjam s tem kar govoriš. Daj in nič ne pričakuj in potem si zmagovalec? lepo te prosim…. Po tvoje je najlažje živeti sam s seboj in ljubiti samo sebe in dati ko se ti zahoče in če ta druga oseba nič ne da nazaj – niti hvala, je vse ok, ker ti si itak nadčlovek in te nič ne prizadene – to so čustveni bolniki, ne pa zmagovalci življenja. Če te to kar je napisala ne prizadene potem si čustveni bolnik. In DA draga moja, ljudje se najbolj pokažejo takrat, ko jih potrebuješ, pa ni nikogar. In DA tudi mene to prizadene in tudi sama imam problem s tem. Je pa res, da sem se čez življenje naučila, da to tako je, da je to del življenja. NI pa prav. Ne sprejmi da je prav, ker potem postaneš ROBOT. Zato je toliko kozlarije na svetu, ker je vse kar OK. Človeški odnosi se gradijo skupaj, ne jaz jih gradim nekdo drug pa NE. Počisti svoje življenje teh čustvenih bolnikov, se rehabilitiraj po poškodbi in poišči nove ljudi, ki te bodo razumeli. Jih pa ne bo veliko – peščica. Tudi sama sem imela več prijateljic iz mladosti, ki jih ne morem več imenovati niti prijateljice. Ostala je ena, ki kot si rekla Zna vprašati kako sem, Zna se pripeljati z avtomobilom če jo potrebujem in zna ceniti, če grem z njo na zahteven poseg v bolnišnico. Tako, da ceni tiste malo, ki ti ostanejo in v katere je smotrno vlagati ČAS in graditi ODNOS. Ostalo pa pozabi. Ljudje imajo v današnjem času čustveno inteligenco na tako nizkem nivoju da je že grozljivo.
Drži se. Moja prijateljica mi je enkrat rekla: Čiščenje krogotoka ljudi na vsake toliko časa je smiselna, ker ti pripelje v krog nove ljudi, ki te kaj novega naučijo. Ostali, ki te nimajo več kaj naučiti pa grejo svojo pot. In zapomni si: inteligentni ljudje se pogovarjajo o dogodkih in idejah, ostali pa o drugih ljudeh. In če v teh ljudeh ne vidiš nič od pozitive, naj grejo…
Tako kot rečejo: Denar pokvari ljudi. Ni res, denar pokvari ljudi, ki so že v svojem bitu pokvarjeni. To je samo dogodek, ki je vzpodbudil, da je to prišlo na površje. Koliko ljudi poznam, ki imajo ogromno denarja pa niso pokvarjeni. Pa niti drugi ne vedo, da imajo denar…
Ok, tema se je sptevrgla v jsmranje na jamranje in potrjevsnje avtorici, kako so vsi ljufje grdu, slabi in pokvarjeni…
Ampak kaj ste potem ve, ce so po vasem VSI ljudje slabi? Tudi slabe? ??
Dajem kar lahko in kar zelim dati.
Priznam, da vcasih za trenutek, ampak res za tisto sekundico zaboli, ce je odziv neprimeren, a se takoj spomnim, da me nihce ni silil, da dam, sama sem tako zelela in sama sem se tako odlocila, sem dala, ker lahko dam in ker je nekdo drug to potreboval.
Ko jaz nekaj potrebujem, se zdaj vedno najde kdo, ki mi pomaga, vcasih ta clovek dejansko pride od nikoder, ampak pride in krog je sklenjen. Vcasih tudi vprasam, zakaj mi je pomagal in odgovor je podoben mojemu razmisljsnju, ker je bil tu in ker je lahko, se mu bo ze vrnilo kdaj drugic in kje drugje. No big deal, nobene drame okoli tega, gremo naprej.
Nismo nobeni nadljudje, smo cisto obicajni ljudje, ki so nam le nekatere stvari v zivljenju jasne.
Seveda. Ti ne opazis zlobe v sebi? Slabih osobin lastnosti navad itd…?
Se ne zalotis?
Ce je odgovor ne potem si v neke vrste transu… Ne nadgledas realno. Senzorji pokvarjeni, oci zaprte, razum pa… Ah ja…
Ljudje smo tako dobri kot slabi, vsi in brez izjeme!
Recimo v ljudeh, ki so mi blizu, seveda vidim tudi slabe stvari, a imajo toliko vec kvalitet, ki meni neksj pomenijo, da te kvalitete prevagajo njihove napake.
In napake, ki jih vsi imamo, so le na naso lastno skodo in naso vest, zakaj bi se torej obremenjevala se s tujimi napakami, ko imam ze s svojimi dovolj dela?
1110021, 11.10.2021 ob 11:08
Življenje ni pošteno. Velikokrat se ne vrača dobro z dobrim. To sem izkusila tudi sama. Če naredim dobro delo nekomu v zameno ne pričakujem nič, samo hvala mi je dovolj. In če nekomu stojim ob strani, mu pomagam, ko je v nesreči, ne pričakujem pomoči, pričakujem pa vsaj nekaj lepih besed, vsaj, da sočustvuje z menoj, me pokliče po telefonu, me vsaj vpraša, kako sem.
Avtorica, verjamem, da si razočarana. Ampak pojdi naprej in resnično premisli, kdo je vreden tvojega prijateljstva. Želim ti vse dobro, predvsem zdravje in dobro okrevanje. Drži se, jutri je nov dan.
Hvala za lepe želje.
Hja, nihče od teh ni več vreden moje pozornosti. Sami izkoriščevalci.
Zdaj se mi postavlja vprašanje kako začeti na novo. Novo okolje, novi ljudje, kako spoznati kolege.
Še par besed od mene; sem bil v podobni situaciji kot jo omenjaš, ko sem imel raka. Neprijetna zadeva.
A veliko večji delež tega problema ki ga opisuješ – je v tebi in NI odvisen od teh zunanjih okoliščin.
Ja, je bilo podobno tudi pri meni, da od mnogih ni bilo glasu – a ti to jemlješ za slabo, jaz sem pa bolj za dobro; Niso me hoteli nadlegovati oz motiti. Nekateri niso vedeli kaj bi rekli – radi bi rekli kaj o bolezni, pa niso vedeli, če mi bo prav, radi bi kaj vprašali, pa se niso upali… In tako naprej. Niso vedeli ali smejo priti na obisk, ali bom preutrujen da bi sploh govoril in bodo v nadlego.
Precej takšnih zgodb je bilo. Vmes tudi kdo, ki se sicer ni več javil in ugibam da iz kakšnega drugega razloga – a je bil pač čas, da se tisto poznanstvo zaključi.
In tudi sam sem imel kolege, ki so poslali kakšne lepe fotke iz potovanj, smučarski kolegi iz smučarije, en s svojih kolesarskih in hribovskih podvigov. Pa sorodniki tudi. Jaz sem imel to za motivacijo, da se čimbolj in čim-prej spravim k sebi, stisnem zobe in bom spet sposoben isto početi tudi sam. Prepričan, sem, da je bilo vse to poslano z dobrim namenom. Če ne ravno kot motivacija pa kot lepi spomini ali subtilen namig kaj vse bomo še počeli.
In – ugani kaj – res vse to počnemo in z nekaterimi še vedno tudi kdaj skupaj. Z nekaterimi so se kasneje poti tudi razšle a razlogi so bili drugje.
Tako da – mogoče je čas da se spraviš iz samo-smiljenja in patetike in moči raje usmeriš kam drugam; Res ne vem zakaj čakaš, da te bo kdo vprašal kako ti gre? Kaj boš imela od tega? Boš človeka zasula z jamranjem in natančnimi opisi svojega stanja?
Res gradiš svoj občutek vrednosti na tem koliko ljudi te pokliče? Nima smisla. Raje si najdi kakšen drug vir moči.
Pa ne pričakuj od znancev, niti od prijateljev, da ti gradijo občutek samozavesti. Prijatelji so za druženje, kakšne klepete, VČASIH tudi da te malo dvignejo, ko si psihično na dnu – a ne kar naprej in samo oni. To je preveliko breme za večino ljudi – razen za tiste, ki se od te »pomoči« psihično napajajo. A tudi pri teh moraš vedeti, da to počno zaradi sebe in ne zate.
Lahko pogledaš še z druge plati – meni so bili kontakti s kolegi ali kolegicami, ki me niso vprašali kako sem, pač pa raje govorili o svojo službi, izletih, hrani, ipd čudovita vez z vsakdanjikom, ki mi je manjkal. Tako pomirjujoče je bilo včasih poslušati kako je kdo hodil po hribih, kaj je videl in doživel… vsaj nisem razmišljal o infuzijah, pregledih, kontrolah, iglah, konzilijih, itd.
Ja. Al je nekaj narobe z nekom al pa se nekdo heca.
Kar je se hujse. S cim se kratkocasis… Bi se raje ulegel za dve tri ure in malo zaspal… Ampak ja… Moras nekako prezivet cas tu. Daj sta das. Odlazat zadovoljstva za nekaj vec ne morem. To je mocnejse od mene. Sploh pa ne odlazat zadovoljstva na visjem nivoju. Moze sta god… Svakako. Drobtince?-drobtince. Dobro je.
Rok, si mogoče pomislil, da mi ni ravno prijetno, da dve leti nimam nikogar s komer bi poklepetala? Da bi si želela, kot sem že omenila, kak klepet, čisto tako, običajne stvari?
Da bi si želela, da z nekom počvekam vsaj o vremenu, če ne drugega?
In ja, zdi se mi nadležno, ko mi en kar naprej naklada kako naj grem zraven v gore. Od začetka sem to vzela kot hec. Zdaj pa kot provokacijo brez vsakega občutka.
Sem res tako čudna, da si želim še s kom drugim govoriti kot z zdravniki, fizioterapevti pa prodajlko v trgovini, ki jo pozdravim ob vstopu in izstopu iz trgovine?
Res sem čudna no, da si si želim tu pa tam kakega kratkega klepeta. Če že v živo ni nikomur do srečanja. Pa kaj dobim? Samo maile, kjer bi radi kako pomoč. Ja, kaj sem jaz? Rdeč križ, samaritanka… da bom samo drugim pomagala? In to ljudem, ki si ne bi vzeli 5 minut časa zame.
Sori
Sam si ne morem zamislit da te noben ni vprasal kako si.
Res ne.
Ampak res ne.
Pa tist k te v gore vabi.
Vabi te mogoce za pol ko prides k sebi. Ne pa da namerno provicira.
Ti si v tej zalosti vse obrnila na slabo.
Tud ne verjamem da vejo da mas noge fuc pa da te fehtajo za usluge.
Punca ti si to v svoji zalosti narobe tolmacis
kup nesreče, 11.10.2021 ob 10:17
Ja, se mi pa poraja vprašanje kje najti te nove ljudi?
Kako spoznati nove ljudi?
Bom pa, upam, se selila in upam, da dobila novo službo. Tako, da bo tudi s tega vidika novo okolje.
Izgleda, da kar nekdo zgoraj poskrbi, da v tvoje življenje pridejo novi. Načini so različni, težko bi konkretno rekla. Sama nisem doživela nič dramatičnega, sem se pa po malo težje obdobju spremenila. Čisto na lep način je odpadlo 3/4 ljudi, voščimo si le za novo leto. Mimogrede pa sem spoznala nove, bolj na podlagi skupnih interesov, pogledov. Ne družim se veliko z njimi, smo bolj v pisnih stikih, a si pomagamo, lahko računamo drug na drugega. Nimam in tudi ne pogrešam pa nikogar za kofetkanje in mlatenje prazne slame.
Ne morem vedeti kakšne znance imaš in nikjer ne pišem, da si čudna, če si želiš klepeta. Če si natančno prebrala kar sem napisal – tudi meni je bilo super poklepetati o “normalnem vsakdanu” z ljudmi.
In glede tega velja enako kot če si zdrava. Če jih nimaš nič okrog sebe, si se družila z napačno vrsto ljudi. Bo treba zamenjati družbo oz. najti nove. Mogoče za začetek v kakšnih interesnih združenjih. Sam sem takrat – in predvsem ko sem se pobiral in spravljal k sebi – našel kar nekaj prijateljev in prijateljic na raznih dogodkih in v društvih ljudi s podobnim zdravstvenim problemom. Vsaj razumeli so skozi kaj grem in ni bilo treba razkladati vsega.
rok-1, 11.10.2021 ob 11:30
Še par besed od mene; sem bil v podobni situaciji kot jo omenjaš, ko sem imel raka. Neprijetna zadeva.
A veliko večji delež tega problema ki ga opisuješ – je v tebi in NI odvisen od teh zunanjih okoliščin.
Ja, je bilo podobno tudi pri meni, da od mnogih ni bilo glasu – a ti to jemlješ za slabo, jaz sem pa bolj za dobro; Niso me hoteli nadlegovati oz motiti. Nekateri niso vedeli kaj bi rekli – radi bi rekli kaj o bolezni, pa niso vedeli, če mi bo prav, radi bi kaj vprašali, pa se niso upali… In tako naprej. Niso vedeli ali smejo priti na obisk, ali bom preutrujen da bi sploh govoril in bodo v nadlego.
Precej takšnih zgodb je bilo. Vmes tudi kdo, ki se sicer ni več javil in ugibam da iz kakšnega drugega razloga – a je bil pač čas, da se tisto poznanstvo zaključi.
In tudi sam sem imel kolege, ki so poslali kakšne lepe fotke iz potovanj, smučarski kolegi iz smučarije, en s svojih kolesarskih in hribovskih podvigov. Pa sorodniki tudi. Jaz sem imel to za motivacijo, da se čimbolj in čim-prej spravim k sebi, stisnem zobe in bom spet sposoben isto početi tudi sam. Prepričan, sem, da je bilo vse to poslano z dobrim namenom. Če ne ravno kot motivacija pa kot lepi spomini ali subtilen namig kaj vse bomo še počeli.
In – ugani kaj – res vse to počnemo in z nekaterimi še vedno tudi kdaj skupaj. Z nekaterimi so se kasneje poti tudi razšle a razlogi so bili drugje.
Tako da – mogoče je čas da se spraviš iz samo-smiljenja in patetike in moči raje usmeriš kam drugam; Res ne vem zakaj čakaš, da te bo kdo vprašal kako ti gre? Kaj boš imela od tega? Boš človeka zasula z jamranjem in natančnimi opisi svojega stanja?
Res gradiš svoj občutek vrednosti na tem koliko ljudi te pokliče? Nima smisla. Raje si najdi kakšen drug vir moči.
Pa ne pričakuj od znancev, niti od prijateljev, da ti gradijo občutek samozavesti. Prijatelji so za druženje, kakšne klepete, VČASIH tudi da te malo dvignejo, ko si psihično na dnu – a ne kar naprej in samo oni. To je preveliko breme za večino ljudi – razen za tiste, ki se od te »pomoči« psihično napajajo. A tudi pri teh moraš vedeti, da to počno zaradi sebe in ne zate.
Lahko pogledaš še z druge plati – meni so bili kontakti s kolegi ali kolegicami, ki me niso vprašali kako sem, pač pa raje govorili o svojo službi, izletih, hrani, ipd čudovita vez z vsakdanjikom, ki mi je manjkal. Tako pomirjujoče je bilo včasih poslušati kako je kdo hodil po hribih, kaj je videl in doživel… vsaj nisem razmišljal o infuzijah, pregledih, kontrolah, iglah, konzilijih, itd.
Vse drzi!
Sicer so bili moji razlogi povsem drugje kot tvoji in vec jih je bilo naenkrat, a dozivljala in dojemala sem zelo podobno.
Zato je danes moj pogled na zivljenje nekaj cisto drugega, kot je bil kakih 15 let nazaj.
Trenutno imam priloznost opazovati okrevanje nekoga takole od dalec, smili se sam sebi, ljudje mu gredo na zivce, a na zivce mu gre tudi, da a nihce vec ne poklice ali obisce, jamra in jamra, skratka ena sama zagrenjenost…
Sem mu povedala, da za okrevanje dejansko potrebuje cas s samim seboj in da mu nihce ne more pomagat, dokler samo jamra in se smili sam sebi, ko se bo pa odlocil, da gre naprej, smo vsi mi tu… Ne razume tega. Jaz pa tudi ne morem vec kot to, ker nekomu, ki je preprican, da so vsi ljudje okoli njega slabi in da je on edini zrtev, ne mores pomagati.
Meni je samo zal, da ljudje, ki imajo take tezke preizkusnje v zivljenju, skozi njih ne dojamejo teh preprostih stvari, jer bi jim bilo zivljenje veliko lepse in lazje.
Sorj, 11.10.2021 ob 11:51
Sori
Sam si ne morem zamislit da te noben ni vprasal kako si.
Res ne.
Ampak res ne.
Pa tist k te v gore vabi.
Vabi te mogoce za pol ko prides k sebi. Ne pa da namerno provicira.
Ti si v tej zalosti vse obrnila na slabo.
Tud ne verjamem da vejo da mas noge fuc pa da te fehtajo za usluge.
Punca ti si to v svoji zalosti narobe tolmacis
Ma provicira me kar naprej. Ne vem kaj ima od tega. Njemu se zdi smešno, meni pač ne. Njegova oblika humorja. Meni nadležna.
En drug znanec, povedala sem mu, da sem tik pred težko operacija, da moram še par stvari pripravit in da grem v bolnico. A tip še kar težil in težil kako naj mu nekaj zrihtam. Poln kufer sem ga imela. Nisem naredila, kar je težil. Ker dejansko nisem imela več časa. Pa tudi po operaciji nisem tistih reči naredila. Je šel preko vseh meja.
rok-1, 11.10.2021 ob 11:56
Ne morem vedeti kakšne znance imaš in nikjer ne pišem, da si čudna, če si želiš klepeta. Če si natančno prebrala kar sem napisal – tudi meni je bilo super poklepetati o “normalnem vsakdanu” z ljudmi.
In glede tega velja enako kot če si zdrava. Če jih nimaš nič okrog sebe, si se družila z napačno vrsto ljudi. Bo treba zamenjati družbo oz. najti nove. Mogoče za začetek v kakšnih interesnih združenjih. Sam sem takrat – in predvsem ko sem se pobiral in spravljal k sebi – našel kar nekaj prijateljev in prijateljic na raznih dogodkih in v društvih ljudi s podobnim zdravstvenim problemom. Vsaj razumeli so skozi kaj grem in ni bilo treba razkladati vsega.
Pa saj že ves čas, od začetka, pišem o tem, da sem imela napačne ljudi okrog sebe.
In da si želim z nekom povsem normalne stvari poklepetat pa nimam nikogar. To že ves čas ponavljam.
Nič novega, 11.10.2021 ob 11:54
Izgleda, da kar nekdo zgoraj poskrbi, da v tvoje življenje pridejo novi. Načini so različni, težko bi konkretno rekla. Sama nisem doživela nič dramatičnega, sem se pa po malo težje obdobju spremenila. Čisto na lep način je odpadlo 3/4 ljudi, voščimo si le za novo leto. Mimogrede pa sem spoznala nove, bolj na podlagi skupnih interesov, pogledov. Ne družim se veliko z njimi, smo bolj v pisnih stikih, a si pomagamo, lahko računamo drug na drugega. Nimam in tudi ne pogrešam pa nikogar za kofetkanje in mlatenje prazne slame.
Ja, zdaj je veliko prostora za nove ljudi :).
Nimam pa pojma kako jih spoznati.
Do sedaj sem bila v več društvih, s podobnimi hobiji. V to se ne bom več vračala. Bom poiskala kaj drugega, samo ne vem še kaj. Pa problem je, da vse te stvari so bile bolj športno naravanane. V bistvu vsi moji hobiji so športno naravnani (če odštejem recimo branje knjig, kar pa ni ravno družabni hobi :)), kar posledično pomeni, da še kar kako leto ne bom ok za take zadeve.
Tako, da razmišljam o tem kje sploh spoznati nove ljudi. Itak, dokler ne bom spet zdrava, nimam kaj, ampak pripravim pa si lahko ideje, da bo potem lažje.
kup nesreče, 11.10.2021 ob 12:03
Pa saj že ves čas, od začetka, pišem o tem, da sem imela napačne ljudi okrog sebe.
In da si želim z nekom povsem normalne stvari poklepetat pa nimam nikogar. To že ves čas ponavljam.
Potem pa itak ni več kaj reči – le pogumno se loti tega spoznavanja.
Srečno!
kup nesreče, 11.10.2021 ob 09:41
ni pravih prijateljev, 11.10.2021 ob 09:34
Avtorica, žal mi je, da imaš od družine samo mamo. Ampak če je mama dobra, imaš zeeeeelo veliko. Večina mam ni dobrih. Imaš več kot večina ljudi.
Želim ti dobro okrevanje in sprijaznjenje, da je človek v glavnem sam, odvisen od sebe in nima kaj pričakovati od ljudi. Ni vredno.
Hvala za dobre želje.
Z mamo imam tako telefonske stike, je bolj daleč stran doma. Tako, da fizično mi ne more pomagat, niti njeno zdravje ni ok. Pa niti ji nočem povedat vsega v kakem slabem stanju sem. Tako, da kakega zaupnega odnosa nimava. Je pa edin človek, ki mu ni vseeno zame.
Nimam pa koga, da bi z njim kdaj počvekala, čisto tako neobvezujoče. Kaj šele, da bi imela koga s katerim bi lahko šla na kratek sprehod ali pa na čvek v živo.
Pa tudi praktično je vse zakomplicirano. Recimo moram v bolnico, dajo termin ob 7ih, prvi javni prevoz pa pride tja ob 8:30. Taxija za tako veliko razdaljo pa ne morem plačat.
Ali pa v bolnici vprašajo po kontaktu osebe, ki bi jo obvestili, če umrem, pa nimam koga navesti.
Žalostno, ko tole berem.
Če se nimaš s kom pogovarjati, prosim pokliči na telefon 116123 Zaupni telefon Samarijan. Je zastonj, so prostovoljci, delajo 24 ur. In vsakič dobiš drugega, ne rabiš se predstavit, samo pogovarjaš se. Res so super.
Kar se tiče kontakta, daj mamino telefonsko številko, njej je mar zate.
Ti pošiljam en velik objem.
zamisli se, 11.10.2021 ob 10:27
ni pravih prijateljev, 11.10.2021 ob 09:32
Ja, napisano je lepo. Vendar v praksi to ne drži.
Na koncu se človek lahko opre samo na najbližje, na moža in žlahto. Absolutno ne iščem več prijateljev. Recimo v soboto sta me dve različni ženski nekam povabili. Pa nisem šla z nobeno. Zakaj bi?!
In ja, ko si v problemih, ko si v bolečini, si SAM. In najbolje se je že zdaj sprijazniti.
Ko smo bili mi v stiski (družina), sem se lahko oprla samo na teto. In do nebes sem ji še vedno hvaležna, čeprav je tega 10 let. Ona je bila vedno tam, ona je vedno pomagala. EDINA.
In ravno v praksi to drzi, pisem iz gole lastne izkusnje, bila sem na obeh bregovih in vem, o cem govorim.
Clovek, ki nosi s seboj toliko zamere do drugih, ne more biti srecen!
Ti pa, zakaj nisi sla z eno ali celo z obema tema zenskama na kavo?
Da ustvaris prijateljstvo, moras tudi nekaj dat od sebe!
Pri 50ih imam eno prinateljico iz osnovne sole, eno iz srednje, eno zlahtnico s katero se poznava ze vec kot 30 let, a sva se zblizali v zadnjem desetletju in imam eno ‘novo’ prijateljico, zensko, ki je prej sploh nisem poznala, a je prvi dan na enem tecaju prisla do mene in mi direkt rekla ‘ti bos moja prijateljica’, lahko si mislis, kako sem bila v soku in ostala brez besed, a sem ji dala priloznost in danes je moja prijateljica.
Zakaj nisem šla z nobeno na kavo?!
Ker je brez pomena, ker se mi ne ljubi več, ker je vse en blef. Saj sem bila ta vikend povabljena na poroko, na veliki rotarijanski dogodek na Bledu in na sprehod s “prijateljico” in na kavo s “prijateljico”.
Jaz sem bila raje doma in sem gledala TV. TV me še nikoli ni razočaral :-).
ni pravih prijateljev, 11.10.2021 ob 12:18
Žalostno, ko tole berem.
Če se nimaš s kom pogovarjati, prosim pokliči na telefon 116123 Zaupni telefon Samarijan. Je zastonj, so prostovoljci, delajo 24 ur. In vsakič dobiš drugega, ne rabiš se predstavit, samo pogovarjaš se. Res so super.
Kar se tiče kontakta, daj mamino telefonsko številko, njej je mar zate.
Ti pošiljam en velik objem.
Na kak telefon pa nisem pomislila. Niso to bolj telefoni za pomoč ljudem v stiskah kot je nasilje ali kaj takega?
Mamine številke ne morem dati, sem pa dala številko svojega bivšega, ki me noče ne videt, ne slišat. Pač, da sem dala eno številko, da me niso še bolj gnjavili, da pa res moram dati neko številko. On ne ve. Itak gre samo za primer, če umrem ali pa, če se nekaj hudo zaplete. Sem pa optimist in verjamem, da do tega ne bo prišlo. Aja pa pač naveden je, da sme povprašat kako mi gre, tega pa itak ne bo storil, ker mu je vseeno zame in niti ne ve za mojo operacijo.
Forum je zaprt za komentiranje.