V težavah?
Pozdravljeni,
pred skoraj enim letom, sem ob začetku vzratne vožnje zadel vozilo za seboj.Takoj se mi je slišalo, da ni veliko škode, zato sem voznici predlagal, da zapeljeva iz ceste in to sva tudi storila. Po pregledu vozila sva se strinjala, da praktično vidne škode ni, ne na mojem in ne na njenem vozilu. Dal sem ji svojo tel. in ji predlagal, naj se jutri s kom posvetuje, naj pregledajo avto za poškodbe in naj me pokliče, če bi našli škodo. Drugi dan klica nisem prejel in ga nisem prejel vse do pred kratkim, 10 mesecev kasneje. Zahteva, da plačam za škodo, ki sem jo takrat povzročil. Vsota je meni pravzaprav smešna, 900 eur ampak se “baje” lahko zmenimo za manj. Naj bi bilo nekaj polomljeno in zato ne gre skozi tehnični pregled. Rečeno mi je, če se ne bom strinjal, da se bo ukrepalo na drugačne načine.Meni se to ne zdi prav, če bi hotela od mene denar za popravilo v roku enega tedna, še razumem. V desetih mesecih se lahko neštetokrat zaleti v drevo, itd… Ali me lahko pravno izterja? Vnaprej se Vam zahvaljujem.
Spoštovani!
Voznica ima na voljo pravna sredstva in lahko vloži tožbeni zahtevek, tako, da ji boste morali povrniti odškodnino. V kolikor takrat niste izpolnili evropskega poročila o prometni nesreči in priznali krivde,voznica nima dokazila, da ste ji vi poškodovali avtomobil, zato lahko mirno zanikate krivdo in zavrnete zahtevek za plačilo odškodnine. S tem lahko seznanite voznico po telefonu in ji poveste, da boste odreagirali na navedeni način v kolikor se ne bo strinjala s plačilom realnega zneska povzročene škode.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.