V teh časih kam
Smo sužnji, 11.10.2021 ob 23:43
Kam naj gre ženska, če se želi rešit iz slabe veze, kjer vlada alkohol? Najemnine so, da te kap. Kljub redni zaposlitvi in “povprečni” plači, so nenormalno visoke. Še kljub zaslužku. Soba, sostanovalci, takoj bi. Ampak če imaš še kakšno žival, je pa skoraj nemogoče.
Mnogo je takih vez in razmerij. Ne bi ti rada poguma vzela, a tole speljat je skoraj nemogoče, razen če še na črno delaš kot žival in prideš v drago stanovanje samo prespat. Zjutraj pa dalje. Od takega življenja nimaš nič. Tisti, ki z visokimi najemninami obirajo obubožane ljudi, nimajo srca, takim zanalašč ne bi dala niti centa. Na oni svet nič ne bodo s sabo nesli.
Ni absolutnega odgovora.
Poiskati rešitev,kot vedno. Takšno,ki jo zmorete udejanjiti in doseči.
Če je to poiskati sobo, stanovanje, ki si ga lahko privoščite in imate v njem tudi žival potem morda najprej to in v tej smeri.
Ja ljudje smo večkrat sužnji in prepuščeni na milost in nemilost drugim zaradi okoliščin v katerih se nahajamo.
Pri tem pa nekako veš, da boš šel v slabo vezo, samo bežiš iz slabe situacije, npr. slabih odnosov doma. Tudi ne moreš it. Ker si v istem položaju. Pri tem imam npr. ločeno sodelavko tik pred penzijo. Sem jo vprasala, zakaj ne gre v najem ali kupi nepremičnino. Tik pred penzijo si ne more privoščiti. Pa še deluje kot da ne dela napak v življenju. Urejena, srčna ženska. Jaz hočem prej pustit svojega. Hočem najti to moč v sebi,ki bo našla rešitev. In se za vedno znebiti ljudi, ki me vlecejo dol.
Zanimivo, prepiri me ne potrejo zelo. Lahko jasno mislim in iščem rešitve. Samo kar ne najdem je.
Zdaj pa nehaj jamrat. Praviš, da imaš povprečno plačo in da ne moreš sama živet? No potem si za v rit brcnit. Nekateri imajo minimalce pa živijo sami.
Res je težko dobiti najemniško stanovanje, se pa da. Ja, tudi tisti z minimalci nekje živijo. S povprečno plačo pa boš toliko lažje.
Aja, imam manj kot minimalca (nimam polni delovni čas) in ne boš verjela: živim sama. Res, da ni stanovanje udobno, da ni fajn, ampak vsekakor bolje kot živet s pijancem.
Razumem, da bi jamrala, če bi bila brez službe, bolna in podobno, ampak s povprečno plačo moraš biti pa huda trapa, da živiš s pijancem.
Sussane, 12.10.2021 ob 09:24
Jaz sem bila v podobni situaciji. Naj omenim, da je za mano zelo tezko obdobje. Potem sem pa enega lepega dne odsla on zeleznisko postajo in na prvi vlak za tujino. Pravijo, da vse poti vodijo v Rim.
V tujini, ne vem če povsod, ampak v Avstriji sigurno, je dosti lažje dobiti najemniško stanovanje. Tako, da ja, pameten odgovor.
mijav mijav, 12.10.2021 ob 08:11
pa kaj ste same cenene prostitutke tukaj gor, ki se prodajate pijancem za streho nad glavo?
mislim si, da si tele zelo ponavljajoče se teme izmišljuje nek hudo potreben možakarček, ki misli, da bo s tem vsaj eno žensko spravil do obupa, da se ga usmili….
Dej dej dej ne pametuj…. Niso vsi partnerji kar “pijanci” že ob vstopu v zvezo, da bi ga takoj lahko zavohal, prepoznal in se ga koneckoncev iz tega razloga izognil -ker to lahko namerno prikrivajo in prikrijejo, dokler ne dosežejo oz. dobijo sovjega ( žensko v pest), ker postanejo šele kasneje odvisni od alkohola in ker jim tudi genska predispozicija alkoholizma v primarni družini šele kasneje lahko ven udari.
To je enako, kot bi tebi nekdo napisal, kaj si se šla zafoukat z nekom,
Rajši opiši to slabo zvezo, da lahko ustrezno pomagamo, kolko si stara, kolko časa traja, otroci, plača itd. V zvezi sta zmeraj 2. Alkohol je lahko problem, če gre za odvisnost. So ustanove, ki bi lahko pomagale ali ni nujno da bo funkcioniralo. Če gre za pretirano fizično nasilje potem je odhod edina opcija. Stanovanja dobiš tudi za 200 e iz mesta se pravi hrana in vse rečmo 500 e stroškov. Lahko greš v tujino delat, si prisluziš in kupiš stanovanje. Glavno nič ni z danes na jutri.
Če si z Maribora ali blizine. Imam stanovanje 35m3 za delitev (kuhnja,kopalnica,postelja, kauč, tv, internet) garsonjera za polovične stroške 150 e (200 najemnina+100 stroški/2=150e). Pogoj je, da imaš sluzbo, dokument sliko, ter dokaz da si ok (brez kajenja v bloki, in po 10 ur zvečer mir v bloku). Sicer jaz zivim v njem ali dejansko v dveh mesecih sem dan in pol v stanovanju (kauč), ker delam po tujini in še bom 2 do 3 leta tako. To je lahko začasna rešitev. Če te zanima piši na elekronsko pošto geforcerertxryzer@gmail.com.
da, 14.10.2021 ob 18:42
Rajši opiši to slabo zvezo, da lahko ustrezno pomagamo, kolko si stara, kolko časa traja, otroci, plača itd. V zvezi sta zmeraj 2. Alkohol je lahko problem, če gre za odvisnost. So ustanove, ki bi lahko pomagale ali ni nujno da bo funkcioniralo. Če gre za pretirano fizično nasilje potem je odhod edina opcija. Stanovanja dobiš tudi za 200 e iz mesta se pravi hrana in vse rečmo 500 e stroškov. Lahko greš v tujino delat, si prisluziš in kupiš stanovanje. Glavno nič ni z danes na jutri.
A nepretirano fizično nasilje tudi obstaja?
Svenska, 14.10.2021 ob 19:15
A nepretirano fizično nasilje tudi obstaja?
Govori o tem, da bi odšla, kar pomeni da po vsej verjetnosti je bilo fizično nasilje. Glej zenske v 80% so vrbalno nasilne, medtem ko moški fizično. Nobeno od tega ni pozitivno. Rečmo če zenska vrbalno se dere (vrbalno nasilje) 3 ure na moza in mošku popustijo zivci in fizično odreagira (zaušnica), pravilno bi bilo da se obrne in gre stran, kdo je kriv? V tem primeru sta oba naredila napako. Če se samo enkrat zgodi in sta s tega oba prepoznala svojo napako potem gre zveza naprej. Gre za reakcijo na vrbalno nasilje in nepretirano fizično nasilje tako jaz to gledam v izrednem primeru.
Forum je zaprt za komentiranje.