Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › V šoli jih opozarjajo, da zunaj ni varno

V šoli jih opozarjajo, da zunaj ni varno

Odgovor na objavo uporabnika
Zgrožena sem, 08.01.2024 ob 19:18

Danes so v sinovi šoli pri razredni uri dobili nasvet, da naj ne hodijo zunaj po 18ti uri, ker se dogajajo napadi in ropi. Kdo kaj ve o tem? V javnih občilih nisem zasledila nobene novice.

Baje je bil nek mladoletnik celo poškodovan v enem od napadov. Zakaj, če se to res dogaja v Ljubljani, se o tem ne govori ali bere?

Zelo sem zaskrbljena!!! Sprašujem se, če sploh lahko otrok gre še sam na trening ali v mesto s prijatelji. Nočem, da je žrtev napada, kar pomeni, da ga bomo morali spet voziti.

Sinu razlagam, da če bi prišlo do kakšnega napada kjer bi od njega zahtevali telefon ali denarnico, naj samo izroči, naj jih ne gleda v oči in naj ne ugovarja. Bo zdaj to naša prihodnost? Kdo stoji za temi napadi, Čefurji, migranti,…, kdo?

A ja, kdo kaj ve o spolnem napadu, ki naj bi se zgodil na žensko za Bežigradom, na silvestrovo, ali so to samo natolcevanje in povzročanje splošne panike?

V šoli opozarjajo!

Raja debilna pa spet tega ne jemlje resno. Za vse pa bo nazadnje  spet kriva šola.

Povejte sami, ali imamo državljani pravico do svobode gibanja in svobode bivanja, ali nimamo. Bomo živeli vsak dan v večjem strahu?

Anonimno 1795, 09.01.2024 ob 11:22

V šoli opozarjajo!

Raja debilna pa spet tega ne jemlje resno. Za vse pa bo nazadnje  spet kriva šola.

Povejte sami, ali imamo državljani pravico do svobode gibanja in svobode bivanja, ali nimamo. Bomo živeli vsak dan v večjem strahu?

klinac ste volili Svobodo?? Aja niste dojeli, da svoboda velja za kriminalce in ne državljane.

japajade681, 09.01.2024 ob 06:12

Kokoši anonimno, 09.01.2024 ob 00:17
My ass, 08.01.2024 ob 19:58

Si bila ti na Viču zvečer morda pred par leti, letos sigurno ne, ker se mu izogibamo vsi po vrsti od mladih do starih.

:::::::::::::::::::::::

Daj utihni ti incel prizadet v betico. Vse babe, bi se raje poseksale s kakim seksi migrantom, kot s tabo debilom. Ti kurbetina ameriška. Zaradi migrantov imamo mogoče kak rop več, zaradi amerike pa smo zgubili kot narod vso integriteto, ker kmetavzarji jot si ti živite za njihovo pop julturo in potem govorite amerikanizme (my ass).

Jaz kot ljudje, ki jih poznam pogosto hodimo po Viču ponoči. Sam dolgčas. Migranti ki jih srečamo so ponavadi drobni fantje tam 18 do 22, ki se ti kar zasmilijo, ko veš iz kakšnih razmer so prišli.

Ti budala zaostala itak ne zapuščaš svojega doma, kripelj si večinoma za računalnikom, na Viču si bil ti samo v domišljiji.

Ne bluzi kura! A un migrant posiljevalec iz Maroka je bil tudi tako zelo neškodljiv?

O čemu govoriš?

A un Slovenec, ki je ženo zažgal je bil tudi tako neškodljiv?

Bolje bi bilo, da ga bi s kakšnim migrantom zamenjali preden je storil, kar je storil.

eadgfv, 09.01.2024 ob 10:53

M ribca, 08.01.2024 ob 20:06

30 let nazaj so nas otipavali in nam težili sošolci v dvigalih, posilstva so bila znotraj družin, v mestu pa so skini hodili po centru in vsepovprek pretepavali ljudi in jih brcali v glavo.

Kraj je v centru veliko, tudi v Tivoliju in Rožni dolini .. nič novega. Tudi nadlegovanje je in treba se je obnašati samozaščitno. Ampak to velja že zadnjih 100 let, ne od včeraj.

Sicer pa je večja težava promet in slaba vidljivost pešcev in kolesarjev. Od nekdaj so”jaztrebi” prežali na mlada dekleta. Najstniskim otrokom svetujem, naj hodijo v skupini, čim manj po temi in samotnih krajih. Težava so droge v lokalih, kjer ti lahko kdo kaj podtakne in pa na Metelkovi, na primer.

Madona, to se pa še spomnim iz študentskih časov v Rožni dolini… sem 2x v Tivoliju od istega modela moral cegle kupit… potem se pa nehal skoz Tivoli hodit 🙂

Tivoli? Cegli?

O čemu sploh govoriš?

Opeke se je prodajalo v tivoliju študentom, da so jih nosili v študentski dom? Ste študenti kaj gradili?

Kaj noben ne zna odgovoriti na vprašanje kot se šika?

Saj tudi na neke kombije opozarjajo, medtem je pa tretjina otrok v razredu doma za štirimi zidovi zlorabljenih. Pa vsem dol visi. Je pa fletno strašit s strašljivimi tujci. Lažje kot si priznati da so v 99% najbolj strašljivi poznani.

Dogaja se. Samo o tem se ne govori. To je namen…kmalu bo Lj kot druge EU prestolnice. Slovenci ss bodo začeli izseljevati iz Lj. Čez 10 let bodo samo šs bogi migranti iz Maroka in podobno….hm a ne hodijo Slovenci sol na dopust?

Žal je to nova realnost…to je narad izvolil, saj programi so bili vnaprej jasni. Po toči zvonoti je prepozno.

Ljubljana je bila pred leti še ponoči  varna. Sem ter tja že kaj…a zdaj…in še samp stopnjevalo ss bo. Žalostno. Pazi na otroke, drug ne bo. Vse dobro.

Anonimno 8198, 09.01.2024 ob 11:20

Čefurji so že dolgo tukaj pa ni nekih pretiranih problemov z domačim prebivalstvom in so se prilagodili. Problem je  ta migrantska drhal , ki se ne prilagaja nikomur  koljejo se celo med  sabo

Čefurji se niso prilagodili. Poglej na Cankarjevo pred Mc Donalds. Starša socialni problem, mulc pa z mobitelom za jurja, pa najkice in skiro, pa še kaj. Kako misliš, da to dobi? Ukrade neko stvar drugemu in proda tretjemu. Tam je kar naprej policija. Mala Bosne sredi Ljubljane. Druga pesem so pa migranti, ki bi itak morali imeti omejeno gibanje.

Pred dnevi so napadli prijateljičinega sina in ga obkradli, zamaskirani mladi Čefurji. Mali ima totalno travmo.

Moki, 09.01.2024 ob 21:42

Kaj noben ne zna odgovoriti na vprašanje kot se šika?

Česa ti ni jasno? So ti že odgovorili. Pač v današnjem času zvečer šetat okrog ni več varno predvsem zaradi migrantov! Vsakič ko grem v center ali Vič vidim skupine migrantov. Bog, pomagaj nam v teh hudih časih. Evropa pada.

O napadih se nikjer na Zahodu ne poroča, ali se pa vsaj ne omenja storilcev ali se pa minimalizira in relativizira, da ne bi ljudje imeli predsodkov, da so vsi taki, da ne bi šli na drugo stran ceste, če bi jim šla ponoči nasproti skupina migrantov, pravilna liberalna pozicija je kao, da niso vse kače strupene, da smo na koncu vsi isti, samo ljudje. Pri poročanju se sicer res laže, ampak s plemenitim namenom, da ne bi folk rasisti ratal. Trdijo, da je raznolikost naše največje bogatstvo, bolj ko smo raznoliki, več ko je migrantov, bolje je za njih in nas, da se bojo sčasoma asimilirali, pa še penzije nam bojo financiral, ker se mi staramo.

Konzervativci nasprotno menijo, da gre za različne in nekompatibilne kulture s povsem drugačnimi vrednotami, da multikulti nikjer na svetu ne deluje, da z utopičnimi idejami in naivnostjo uničujemo svojo lastno družbo in da je treba povedati po resnici in stvari poimenovati s pravimi imeni, da se zbudimo iz pravljice, da smo vsi ljudje enaki in nehamo zaradi empatije škodovati sami sebi.

Migranti sami so pa mnenja, da smo itak mi krivi za njihovo revšno in bedo, da so njihove države take zaradi nas, zaradi kolonializma, suženjstva, rasizma in ekonomskega izkoriščanja, da imamo zgodovinski dolg do njih in smo jim dolžni zagotavljati udoben lajf, ker če ne bi bilo nas, bi bili oni sami uspešni. Zato tudi nimajo zadržkov lagati, da bežijo pred vojno ali političnim pregonom, čeprav so dejansko ilegalni ekonomski migranti in biti celo svojo migrantsko kariero, do penzije, na socialnih transferjih. Pred novim letom je bilo zabavno, ko so masovno hodili nazaj dol k sebi, da bojo za praznike, kjer je kao vojna in jih politično preganjajo.

Za veliko ljudi na Zahodu je pa to velik biznis, sploh za “nevladnike”, več ko je migrantov, več je keša za njih. če se zaprejo meje, ostanejo brez dobro plačanih služb.

Za medije je to zelo hvaležna tema, folk ful klika, pa še priložnost dobijo, da lahko moralizirajo.

Še bolj hvaležna tema so pa migranti za politike, ker volitve so emocionalno odločanje in ni zmeri lahko folk narest emocionalen, da se razburja in gre volit zate, in migranti omogočajo desnim, da pumpajo pri ljudeh strah in grejo zato na volitve, levim pa omogočajo, da se zgražajo in moralizirajo, da grdi desni špilajo na strah, da so kao populisti.

Kapitalistom so pa migranti tudi okej, ker so pripravljeni delati isto za manj denarja kot domačini.

In krog je sklenjen, migranti so v interesu elit, kaj misli navaden folk, to ni tok pomembno.

zahvalite se vladi,predsednici ki pomilosti tihotapce migrantov.Zahvalite se vladi ki je je znižala kazni pedofilom in ki uči 4 letne otrke imeti spolne odnose z odraslimi.Ne razumem zakkaj jokate po volitvah.A si niste želeli nevarno državo?

Anonimno 8859, 10.01.2024 ob 22:45

Dogaja se. Samo o tem se ne govori. To je namen…kmalu bo Lj kot druge EU prestolnice. Slovenci ss bodo začeli izseljevati iz Lj. Čez 10 let bodo samo šs bogi migranti iz Maroka in podobno….hm a ne hodijo Slovenci sol na dopust?

Žal je to nova realnost…to je narad izvolil, saj programi so bili vnaprej jasni. Po toči zvonoti je prepozno.

Ljubljana je bila pred leti še ponoči  varna. Sem ter tja že kaj…a zdaj…in še samp stopnjevalo ss bo. Žalostno. Pazi na otroke, drug ne bo. Vse dobro.

Pomilostitev  kriminalcev, ki so prevažali nezakonite migrante, je bila jasen znak, koliko je ura. Avtohtonemu prebivalstvu Evrope, ne le Slovenije, bije pet pred polnočjo. V nočni tišini.

cegli, 09.01.2024 ob 13:22

Tivoli? Cegli?

O čemu sploh govoriš?

Opeke se je prodajalo v tivoliju študentom, da so jih nosili v študentski dom? Ste študenti kaj gradili?

A si butast ali se samo delaš?

Desetletje nemirov, časi so čudni in nevarni. Pazite na svoje otroke.

Nevladniki nagovarjajo migrante, da naj posiljujejo, ropajo, da to ni nič takega in da imajo njihovo zaščito.

Mogoče naše dva otroka hodite na isto šolo, ker naše so tudi opozorili naj ne hodijo zvečer sami naokoli in kaj storiti, če bi jih kdo napadel.

A ste na viču?

Naši so bili danes v Lj. En dijak je bil napaden. Rešili so ga profesorji. Napadla ga je skupina Neslovencev, a niso migranti.

Niso prijavili.

Vidim po mestu, da se zbirajo skupine mladih in da večkrat posreduje policija. Moja žene si sama ne upa več čez Tivoli v mraku, kaj šele v temi, pa je bila to njena stalna pot s kolesom ali s psom. Morda poostren nadzor policije, strožje kazni za kazniva dejanja, izgon iz države,..

Ljubljančan246, 12.01.2024 ob 17:43

Vidim po mestu, da se zbirajo skupine mladih in da večkrat posreduje policija. Moja žene si sama ne upa več čez Tivoli v mraku, kaj šele v temi, pa je bila to njena stalna pot s kolesom ali s psom. Morda poostren nadzor policije, strožje kazni za kazniva dejanja, izgon iz države,..

Je tako. Tud me smo začele po mestu samo še z možem hodit..tko kot je v praksi pri muslijih :(.

Okrog 10 let nazaj sem sama hodila povsod po Ljubljani ob vsaki uri dneva in noči. Velikokrat sem šla tudi na nočni vlak ob 2h zjutraj do Benetk. Nikoli me ni niti za sekundo skrbelo za mojo varnost, nikoli se nisem v strahu ozirala naokrog, brezskrbno sem se sprehajala tudi ponoči v zimskih mesecih, ko je bila gosta megla. Tako da tisti, ki trdijo, da je ulični kriminal v LJ prisoten od nekdaj, ne vem, če so kdaj živeli v LJ.

Res žalostno, da sedaj v OŠ svarijo otroke, da naj bodo previdni ob 6ih popoldne. Žalostno in hkrati vredno naše jeze in protesta. Resnično upam, da sedanja vladna garnitura pade in propade čimprej.

Premalo se govori in pogovarja o napadih, ki so v porastu. Namesto, da se pometa pod preprogo naj se raje pove kako ukrepati v primeru napada.

res žalostno, 12.01.2024 ob 17:58

Okrog 10 let nazaj sem sama hodila povsod po Ljubljani ob vsaki uri dneva in noči. Velikokrat sem šla tudi na nočni vlak ob 2h zjutraj do Benetk. Nikoli me ni niti za sekundo skrbelo za mojo varnost, nikoli se nisem v strahu ozirala naokrog, brezskrbno sem se sprehajala tudi ponoči v zimskih mesecih, ko je bila gosta megla. Tako da tisti, ki trdijo, da je ulični kriminal v LJ prisoten od nekdaj, ne vem, če so kdaj živeli v LJ.

Res žalostno, da sedaj v OŠ svarijo otroke, da naj bodo previdni ob 6ih popoldne. Žalostno in hkrati vredno naše jeze in protesta. Resnično upam, da sedanja vladna garnitura pade in propade čimprej.

Se strinjam. tudi jaz sem 10 let nazaj ponoči, avtobusi niso vozili, šetala v centru s prijateljico pa naju nikoli ni skrbelo za varnost. Sedaj niti po 21h ne upam več sama nikamor. Žalostno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close