Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek V šoku – kateri magnezij kupiti, da se najbolje absorbira?

V šoku – kateri magnezij kupiti, da se najbolje absorbira?

Mal pretiravas. Nic ni neoporecno. Ce ti pomaga, ti pomaga. Zarad tega te ne bo pobral. Prej od sekirancije.

Hvala ti za tale zanimiv link.
Če prav razumemem, so različne oblike magnezija za različne probleme?
En pomirja, drugi je proti zaprtosti, tretji ti da energijo…
Torej niso vse oblike za vse težave, ki jih povzroča pomanjkanje magnezija?
Ali kako to gre, sploh mi ni jasno, ko prebiram zgornji link!

Avtorica, prav vse možnosti imamo vedno, da pri dobavitelju, pošljejo tudi pomailu ali ustno, če želiš, dobiš vse spremne liste.
Zato: vedno preden se odločiš sploh za karkoli, se pozanimaj, kaj tebi najbolje ustreza in iščeš tisto, točno tisto, ostalo imaš v memoriji za drugič, če bi drugič potrebovala kaj drugega.

Sprašuješ točno: v kateri obliki se magnezij najbolje absorbira v telo.
Ofgovor je, v obliki magnezijeve soli, to je magnezijev klorid PREKO KOŽE.
To pomeni nič jesti.
Zakaj ne jesti?
Ker te bo nagnalo na drisko, magnezij pa bo šel po isti poti ven.
Za tiste, ki so zaprti, je to odlična epsonova sol, imajo jo v lekarni.
Mnogim je dovolj že Donat mg.
Mnogim niti to ne pomaga, zato epsonova sol oralno, se popije.
To je za zaprtje.

Za absorbiranje magnezija pa je magnezijeva sol, torej klorid, čezkožno.
Najceneje jo je kupiti cel kilogram, v ktistalih, pofobno soli, ki je le nakaj dražje, kot pakiranja po 10dag, pa še originalna pakiranja so, ki jim lahko sledimo.
Ta nima nobenih ekstra dodanih tvarin, saj lahko preverjamo spremne liste in vse opravljene analize.
Tak preverjen in pri nas v prosti prodaji je npr. Herbana, dobavitelj, spl.stran herbana.eu, kjer so na voljo vsi spremni listi, poreklo je s Češke.
1kg je v zasebni lekarni 16€.
Kaj pa sploh je ta oblika in pomen samega magnezija, pa vse piše na spl.str. Walter last, magnesium chloride, http://www.health-science-spirit.com.
Tam so pojasnjene tudi ostale oblike magnezija, tudi način uporabe in doziranja.

Na dani povezavi poiščite prispevek o omagnezijevem kloridu spodaj, na dnu začetne strani v poglavju Bolezni.
Magnezijevo olje, kristali plus voda, si napravimo sami, kot tudi drugačne mešanice, npr.kreme za masažo telesa z dodanim magnezijem.

Priporočam vam to, kar so jedli naši predniki, preden je bila ta kemija iznajdena.

Priporočam vam to, kar so jedli naši predniki, preden je bila ta kemija iznajdena.
[/quote]

Se popolnoma strinjam, v toliko, da moramo zelenjavo, katere klorofil, identičen naši krvi, v zelenih delih rastlin, pridelovati enako, kot so jo oni, plus tisto, ki je bila nekdaj.
Tudi žita, sploh pšenico ali krompir, ki jih že zdavnaj ni več.
V tleh in dežju morajo biti vse sestavine, ki jih naše telo nujno potrebuje za normalno delovanje.
Kot nam je znano, na našem delu Slovenije, že od nekdaj ni dovolj joda.
Danes še marsičesa drugega.
Še najboljši in najkompleksnejši vnos vseh nujno potrebnih gradnikov našega telesa imamo v morju. Tam enako, vsaj s kopanjem in sončenjem, dobimo le- te transdermalno.

Se popolnoma strinjam, v toliko, da moramo zelenjavo, katere klorofil, identičen naši krvi, v zelenih delih rastlin, pridelovati enako, kot so jo oni, plus tisto, ki je bila nekdaj.
Tudi žita, sploh pšenico ali krompir, ki jih že zdavnaj ni več.
V tleh in dežju morajo biti vse sestavine, ki jih naše telo nujno potrebuje za normalno delovanje.
Kot nam je znano, na našem delu Slovenije, že od nekdaj ni dovolj joda.
Danes še marsičesa drugega.
Še najboljši in najkompleksnejši vnos vseh nujno potrebnih gradnikov našega telesa imamo v morju. Tam enako, vsaj s kopanjem in sončenjem, dobimo le- te transdermalno.
[/quote]
Viš, to je pa tudi novost, ki jo ne slišiš kar tako, da imamo ljudje klorofil v žilah
……pa to ni več res.😅😅😅😅😅😅

Viš, to je pa tudi novost, ki jo ne slišiš kar tako, da imamo ljudje klorofil v žilah
……pa to ni več res.😅😅😅😅😅😅
[/quote]

Kar je za nas kri, je za rastline klorofil.
Je pa izredno zanimiva igra narave, da prek rastline dobimo osnovno, iz česar je naše telo sestavljeno, ter, da sploh lahko funkcionira.
No, ne le ljudje.
Znanje za vrtec.

o zadevah ,katerih nimas pojma!

o zadevah ,katerih nimas pojma!
[/quote]
Jp, zato se pa od vas najbolj zabitih in usekanih učimo….oziroma, se režimo.😅

Zadnjič je bilo tu na forumu veliko govora o magneziju. Med drugim je kar nekaj ljudi trdilo, da se tudi magnezij v pršilu (mag. olje) ne absorbira v kožo in dalje v telo.

Ja, zihr, če pojma nimamo, kaj, koliko in česa je v tem pršilu.
Normalno, da potem ne more delovati.
Zato si sama kupi mgcl v kosmičih in si sama narediš od kopeli, do olja v pršilu.
Doziraš magnezijih kosmičev kot tebi odgovarja in to sama reguliraš, opaziš takoj, ker ga čutiš, ko prodira skozi kožo.
Počutje pa isto. Ko te z energijo katapultira na noge ali zvečer v prijetno spanje, boš točno vedela, kaj je to.
Zginejo bolečine, tudi v sklepih, megla v glavi, utrujenost, razbijanje srca itd., zadeve, ki jim ne vemo niti vzroka, potem vemo, da je to to.
Jasno pa je, da sam magnezij učinkuje bolje še s kakšnim mineralom, od bora do žvepla. S tem pa resnično omogočimo telesu, da absorbira še vitamine, ki jih drugače ne.
Eh, treba je poskusiti, dokler ne, nima vica razpravljati.
Škodi ne, obratno ja. Sploh starejšim nad 35let.
Že zaradi urejanja kalcija, ki ga izgubljamo, če smo podhranjeni z mg. Osteoporoza in izguba zobovja. Ni hec to.
Pa pomlaja, tudi v visoki starosti.

Ja, zihr, če pojma nimamo, kaj, koliko in česa je v tem pršilu.
Normalno, da potem ne more delovati.
Zato si sama kupi mgcl v kosmičih in si sama narediš od kopeli, do olja v pršilu.
Doziraš magnezijih kosmičev kot tebi odgovarja in to sama reguliraš, opaziš takoj, ker ga čutiš, ko prodira skozi kožo.
Počutje pa isto. Ko te z energijo katapultira na noge ali zvečer v prijetno spanje, boš točno vedela, kaj je to.
Zginejo bolečine, tudi v sklepih, megla v glavi, utrujenost, razbijanje srca itd., zadeve, ki jim ne vemo niti vzroka, potem vemo, da je to to.
Jasno pa je, da sam magnezij učinkuje bolje še s kakšnim mineralom, od bora do žvepla. S tem pa resnično omogočimo telesu, da absorbira še vitamine, ki jih drugače ne.
Eh, treba je poskusiti, dokler ne, nima vica razpravljati.
Škodi ne, obratno ja. Sploh starejšim nad 35let.
Že zaradi urejanja kalcija, ki ga izgubljamo, če smo podhranjeni z mg. Osteoporoza in izguba zobovja. Ni hec to.
Pa pomlaja, tudi v visoki starosti.
[/quote]

Jaz sem bolj lesena za mešanje raznih zvarkov. Bi me bilo strah, da bi npr., predozirala.
Imam olje, se pošpricam, malo vmasiram , čutim da me pika…..Pri počutju pa tako: lkakšne velike razlike ni. Mogoče bi morala večkrat in količinsko več našpricati? Se tudi tukaj bojim, da bi preveč…..

Ti se pa res spoznas na mg in sploh ne zgubis volje povedat kar ves cetud te hocjo skoz neki zajebavat.
Vsec mi je to.
Kaj pa je blo tebi da si se odlocila za mg.
A te sumecke niti micken micken ne pomagajo.
Moj moz ma krce v nogah in mu ce lepo vsaj parkrat na tedn jemlje ma ful manj krcev ampak kaj pa ce si domislja.
Pa se zakaj je treba donat zluftat pa ga potem pit.
Oz vcas so dal zlicko not pa nic zamasil nazaj zakaj to

Jaz sem bolj lesena za mešanje raznih zvarkov. Bi me bilo strah, da bi npr., predozirala.
Imam olje, se pošpricam, malo vmasiram , čutim da me pika…..Pri počutju pa tako: lkakšne velike razlike ni. Mogoče bi morala večkrat in količinsko več našpricati? Se tudi tukaj bojim, da bi preveč…..
[/quote]

Hehe. Veš, da razumem, v začetku nas je na smrt strah, ker so nas prestrašili zdravniki glede joda že štiri desetletja nazaj. Sami ga pa uporabljajo pri preverjanju PAP, direktno na sluznico materničnega vratu. Pa ni strupen v točno isti obliki. Jaz GA uživam. Moja prijateljica zdravnica tudi.
Veterinarji so veliko bolj razgledani, ker niso pod pritiskom.

Poglej si mojo povezavo, oddano ob 12.46. Imaš direktno povezavo.
Lahko daš na cromov brskalnik ali pa drugje na sprotno prevajanje, samo pazi, gugl lahko prevede živ v smrt, je treba malo zdrave pameti. Spodaj poišči predalček, okence, kjer dobiš magnezijev klorid, takoj na začetni strani pa imaš magnezijevo olje.
To ni nič drugega, kot par žličk magnezijevih kosmičkov zmešanih z običajo vodo. Koliko? Kot tebi paše. Za mazanje ni taka kunšt, drugo je uživanje. To je tisto olje.
Vsa kunšt. Kar ti drago plačuješ.
In kaj je še zraven?
Prebrala boš lahko vse, kar se tu pogovarjamo in še mnogo več.
Tudi to, da se najbolje absorbira mazanje pazduh in dimelj, limf torej.
Kaj pa tiste, ki jih nimajo več, zaradi odstranitev dojk, maternice ipd.razlogov?
Deluje, ja.
Glej, ne pišem na pamet, sprobano tudi MSM, DMSO, bor, itn.
Nobene zastrupitve ali kakšnih komplikacij. Ravno obratno.
Meni je mgcl pač ogaben za uživanje, čeprav bi mi koristil. Zaenkrat ga ne morem.

Tisti, ki imate kupljeno magnezijevo olje, koliko (kolikokrat razpršite) se ga aplicira, kam in kolikokrat dnevno?

Če mene sprašuješ, bo moj nasvet ta, da kupi kilo mgcl, napravi sama kopel, pršilnik, mazilo in uporabljajta oba.
Pa preberi in preveri vse na posredovanem linku.
Šumečke so blažev žegen za tiste z resnimi težavami, kar so vsi z vsako kronično boleznijo, tudi s slabimi živci itd.
Tem to ni dovolj. Starejšim in rekonvalestentom tudi ne.
Tale zadeva domala obuja tudi tiste, ki naglo pojenjujejo. Pa se jih samo namaže.
Pač lastne dobre izkušnje. Preberi na linku.
Meni osebno je pomagal na noge pred leti po težki poškodbi. Vrnil med ljudi in nazaj na težaško delo. Ej, še vedno delam.
Ne le krče pregnal, še kaj več. Moral bi biti dnevno v uporabi v vsaki domači lekarni.

Naj vas ne skrbi. Je pa treba pazit, da teh zadev dnevno ne zaužijete preveč še iz drugih virov. Sama kupujem izdelke NOW, ker jim zaupam in uporabljam njihov magnezijev citrat v prahu brez dodatkov. Fajn je, ker ga vmešam v sok in še za dolgo časa je eno pakiranje…

Magnezijev citrat je pač ena od oblik magnezija. Ne najboljša in ne najslabša. Absorbcija citrata je nekje okoli 30 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Obstajajo oblike, ki se bolje absorbirajo npr. glicinat, malat, treonat, tavrat … Ampak te so dražje in pri nas v trgovinah oz. lekarnah jih navadno nimajo.

Sicer pa obstaja vsaj 16 različnih oblik magnezija.

Malo stara tema, a še vedno aktualna, na trgu so tudi dobre mešanice različnih oblik magnezija katerih skupni učinek je zadovoljiv vir magnezija pri različnih potrebah. Športnik rabi zagotovo več magnezija kot običajna oseba, pa tudi tu je odvisno od dejavnikov, kdor uživa recimo vitamin D3 bi zagotovo moral poseči tudi po magneziju. Pripenjam še link: https://bio24.si/magnezijev-kompleks-180-kapsul. Če imate še kakšen drug vir prosim za link.

Odgovor na objavo uporabnika
Mag387, 08.05.2022 ob 11:49

Malo stara tema, a še vedno aktualna, na trgu so tudi dobre mešanice različnih oblik magnezija katerih skupni učinek je zadovoljiv vir magnezija pri različnih potrebah. Športnik rabi zagotovo več magnezija kot običajna oseba, pa tudi tu je odvisno od dejavnikov, kdor uživa recimo vitamin D3 bi zagotovo moral poseči tudi po magneziju. Pripenjam še link: https://bio24.si/magnezijev-kompleks-180-kapsul. Če imate še kakšen drug vir prosim za link.

Je kdo probal, se splača naročit?

Da magnezijevo olje pomaga, že ni placebo. Ker potem bi me že sama misel pozdravila. Pa me ne. V trtici me vsake toliko časa zelo uscipne. Da se komaj zravnam. Dokler se nisem mazala s tem mag. Oljem se mi je vedno boličina razvila v še huje.

Sedaj, ko začutim pekočo bolečino se pričnem takoj mazati vsaj 2x na dan in po treh dneh je bolje. Je pa res da je med olji razlika. Ne bom o firmi, da ne bo, da delam reklamo.

Pozdravljeni, meni je nevrologinja izrecno poudarila, da je treba izbrati magnezijev citrat- zaradi absorbcije. Mogoče vam bo ta informacija koristila.

Za posvet vam svetujem specializirano trgovino Rastoča jablana v pokriti tržnici Lj BTC. Gospa ima v malem prstu vse živo? meni je svetovala odlično, tudi pri drugih težavah je občutno izboljšanje s prehranskimi dopolnili po njenem nasvetu, pa sem bila zelo skeptična.

Upam, da sem kaj pomagala. Lep pozdrav.

Magnezijev kompleks od nature premium, ki vsebuje bisglicinat, citrat, taurat, L- treonat + vit.B6 – prave sestavine.

Magnezij kompleks – natura premium

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close