v službo ali naprej študirat
Sem mama dveh predšolskih otrok in sem se znašla pred velikim? kaj narediti sama s seboj: ali sedaj po končani porodniški oditi v službo ali dokončati študij? Od prve porodniške dalje pač nisem prijela za knjigo, ker pa nimam dokončanega faksa lahko računam le na službe s srednjo izobrazbo. Ker mi manjka do konca študija še dobro leto oz. glede na družino mogoče kaj več in bi se mi s tem odprle druge možnosti zaposlitve, me malo vleče nazaj, da bi zaključila svoj status?Vem, da imajo ene in druge stvari pluse in minuse…se je kateri kaj takega pripetilo?hvala za kakršnekoli izkušnje.
lep dan od neodločene mamice
Jaz imam 3 leta starega fantka in smo v pričakovanju drugega. Letos sem vpisana v drugi letnik fakultete. Sem že sedem let redno zaposlena, torej delam cel dan imam majhnega otroka, smo v pričakovanju in še študiram. Naj ti povem, da nisem edina s tako situacijo, tako da ti svetujem, da se zaposliš in študiraš ob delu. Poleg tega ti vsaj leta tečejo, pa še kaj lahko zaslužiš… Ne vem, jaz sem se pač odločila malce drugače in vem, da se nisem napačno, ker sem se tako organizirala da se da vse spelat sam če se hoče. Največkrat pa sem se učila zvečer, ko sem dala otroka spat ampak je bilo tako res samo kake dva tri tedne pred izpiti. Tako, da so nekatera gospodinjska dela pač malce počakala. Imam pa tudi čudovitega partnerja, ki mi je veliko pomagal pri vsem, ali sta šla ven za kake dve urci, da sem se učila ali pa ga je tudi on dal spat. Vse se da, verjemi, sam ne vržt puške v koruzo in opustit študija.
Če ti manjka do konca študija samo še eno leto, ti svetujem, da ga vsekakor dokončaš. Če ga boš končala res v enem letu, potem se loti, ker tudi diploma dosti časa vzame, diplomiraj in se nato zaposli. Lahko pa greš vseeno izredno, pa se zaposliš, ampak boš kar precej plačala. Boš pa imela predavanja samo ob petkih in sobotah. Tudi ne vem, kaj si študirala in kakšen način študija ste imeli (preverjanje prisotnosti, obvezne vaje …)
Forum je zaprt za komentiranje.