Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev v službi zavrnili bolniški list…

v službi zavrnili bolniški list…

ja saj je tako, če ni zdravnik obeh isti.

najbolje da gre z bolniškim listom nazaj k zdravniku ki ga je izdal in se pozanima, morda je kaj narobe označeno.

Ti si zmešal en kup polresnic in neresnic, hrušk in čebule in se oglašaš s povsem neresničnimi podatki.
Bolniški list za nego otroka izda pediater, ker je osebni zdravnik otroka. Predpis ZZZS!!!!
Bolniški list za nego žene (družinskega člana) izda tvoj zdravnik. predpis ZZZS.
nega predšolskega otroka = 15 delovnih dni
nega šolarja = 7 delovnih dni
Zmešal si vse po vrsti in zdaj soliš pamet.
Bodi raje tiho in se prej pozanimaj, o čem sploh tukaj ogovrimo in preberi kakšna navodila ZZZS. Za pomoč pa ti pripenjam lInk:
http://www.zzzs.si/zzzs/internet/zzzs.nsf/o/14F04C05CDB79162C1256E8C002C2606%5B/quote%5D

Tako je in tako sem tudi mislil, nisem pa šel točno brat zakone. In pripopat linka. Sem pa na hitrco napisal.
Za polnoletnega otroka, ki živi v skupnem gospodinjstvu in je tako tudi prijavljen, ti prav tako pripada nega. Tako, da nisem nič narobe napisal, edin nisem bil čist natančen.

Sicer pa če mene kaj zanima ne sprašujem na MON-u, ker jje kot vidiš glupo, ker dobiš množico netočnih ali približno točnih odgovorov, ki ti nič ne pomagajo.

Veliko manj časa ti vzame da prideš do odgovora in to natančnega, če sam poiščeš na googlu ustrezen zakon in ga prebereš.

res je da nimata z otrokom istega zdravnika, ampak a ni vseeno kakšen bolniški list prineseš, važno je da opravičiš svoj izostanek iz dela[/quote]

To pa ni res, da je vseeno kakšna bolniška je. Ker je tudi drugače obračunano. Bolniška za otroka je 80%, zate pa 90%. Pa tudi držati se je treba pravil.

Za nego otroka ti da bolniško pediater, za spremstvo pa tvoj osebni zdravnik. Če je otrok v bolnici, ne dobiš bolniške, žal. Meni se to zdi sicer narobe.

To lahko dobiš izključno za čas, ko je žena že bila doma in je potrebovala nego. Čas, ko je bila v bolnici pa v ta del ne spada. Pa tudi sicer je to en kup polresnic.

Enako je zgoraj. Ne more dobiti bolniške oziroma nege za tiste dni, ko je bil otrok v bolnici. Le ta ji pripada z dnem, ko je otrok iz bolnice odpuščen. In tukaj je ves problem.

OČitno je dobila bolniško zase, ker je sobivala z malo v bolnici in ji ni pripadla nega. Očitno je v službi tudi povedala, da je v bolnišnici. Ker gre bolniška zanjo iz žepa delodajalca, je seveda to zanj slabše, kot pa če bi dobila nega, ki je refundirana.

v glavnem…rešili so tako, da ji bo osebna zdravnica dala bolniško za en dan, ker je hčerko spremljala v bolnico…za dva dni pa dopust

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Don't cry, just say "f°ck you" and smile ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

To lahko dobiš izključno za čas, ko je žena že bila doma in je potrebovala nego. Čas, ko je bila v bolnici pa v ta del ne spada. Pa tudi sicer je to en kup polresnic.

Enako je zgoraj. Ne more dobiti bolniške oziroma nege za tiste dni, ko je bil otrok v bolnici. Le ta ji pripada z dnem, ko je otrok iz bolnice odpuščen. In tukaj je ves problem.[/quote]

Ti širiš neresnice!
Kje pa sem napisal, da sem hotel imet bolniško oziroma nego za čas, ko je bila v bolnici????
Logično, da sem nego koristil 7 delovnih dni od prvega dne, ko je prišla iz bolnice + 7 dni izrednoplačanega dopusta, ki ti ga da delodajalec, če zaprosiš zanj.

p.s. pa tudi swan je premalo natančna. Sedaj šele pove, da je dobila bolniško za spremstvo v bolnico. potem ni čudno, da ji je delodajalec zavrnil…
Na koncu se je le razjasnilo, da je kolegica od swan ni delala po pravilih in zakonih in je hotla imet bolniško tudi za tiste dni, ko jebil otrok v bolnici.

ali je možno, da je dobila nego na podlagi
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200672&stevilka=3075
30. člen
Na predlog strokovnega kolegija Kliničnega centra Ljubljana – Pediatrična klinika lahko imenovani zdravnik odobri tudi pravico do nadomestila plače enemu od staršev, ko je tak otrok v bolnišnici.

To velja le v izjemnih primerih. In še to samo, če je otrok v bolnišnici dolgo časa, recimo zaradi raka.

Bi pa rada vse opozorila še na eno stvar. V času sobivanja v bolnišnici mora starš, ki želi dobit brezplačno sobivanje dat svojo zdravstveno kartico. In potem bo zelo težko z isto kartico pri svojem osebnem zdravniku odprl bolniško še zase.

Iz lastne izkušnje vem, da se zato marsikdo odloči, da bo dal kartico partner, sobiva pa mami ali pa vam gre pediater na roko in za čas sobivanja dobite nego za drugega otroka. Če je otrok mlajši od 3 let pa se splača porabit tudi očetovski neplačan dopust, če ste zanj zaprosili.

Iz navedenega izhaja, da v službi ne razlagajte, kdo je bolan in zakaj. Se lahko vse zaplete! Najbolje javiti bolniško, pa kdorkoli je že bolan!

Ko sem bila jaz z otrokom v bolnici, mi je moja zdravnica pisala bolniško zame. Ko sva prišla domov, je pediatrinja odprla bolniško za otroka.

Če pa se ne motim, se je v zadnjih letih zakon spremenil in en starš lahko dobi bolniško za otroka do 5 let, kadar se le-ta zdravi v bolnici.

Tako je, kot je napisala Marja40!!!

Naj vas vse to izuči, da se v službi ne razlaga o tem, kdo je bolan, kje je, kaj mu je, zakaj… Delodajalec po zakonu niti nima pravice vprašati/vedeti, kaj je razlog za bolniški stalež. Delavec je dolžan sicer pravočasno javiti, da ga ne bo in po koncu prinesti v službo bolniški list. To pa je tudi vse! In če ti zdravnik recimo dovoli krajše sprehode, nima delodajalec kaj pametovati, če ugotovi, da te ni bilo cel čas doma in podobne zadeve. V kolikor je delodajalec tako primitiven in nevešč, da delavca sprašuje, kaj je bilo narobe, pa si lahko gladko nekaj izmislite (da se ne zamerite), da bo volk sit in koza cela.

Jaz sem imela depresivne motnje in logično, da tega nisem razlagala v službi, ker jih čisto nič ne briga. Večinoma so ljudje tako nerazgledani in nevešči glede določenih bolezni, da si narediš več škode kot koristi, če poveš po resnici. Raje rečem, da imam virus in vročino, pa imam mir!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close