v službi zavrnili bolniški list…
…ker je sodelavka bila na bolniški zaradi otroka, ji je njena zdravnica dala bolniški list za nego otroka…v službi so ga zavrnili, češ, da bi mogla prinesti bolniški list od otroške zdravnice
ima kdo podobne izkušnje?
to je bilo pred enim mesecem, tako da ko je klicala otroško zdravnici, ji ta ne more več dati bolniškega lista…ne vem pa zakaj ni rekla otroški zdravnici…aja..pa tamala je bila v bolnici in zaradi tega ne dobiš bolniške, ker ima otrok 100 % nego…vsaj tako je bilo pri meni, ko je bil mali v bolnici
Kaj se razburjšaš? Si moreš misliti, da ni vedno tako, da je tvoj osebni zdravnik in zdravnik otrok ena in ista oseba?
In samo otrokov osebni zdravnik po pravilih ZZZS pooblaščen za izdajo nege za varstvo bolnega otroka. In kaj se še pošlje na ZPIZ (kaj je to sploh, ZZZS očito ne)? Kdo odloča o bolniški za otroka do 15 delovnih dni? Noben ZPIZ ampak samo in izključno otrokov pediater.
Če pa gre za spremstvo otroka, potem pa prerpiše to spremstvo osebni zdravnik matere (in da boš popolnoma razumela, v tvojem primeru pač isti zdravnik).
res je da nimata z otrokom istega zdravnika, ampak a ni vseeno kakšen bolniški list prineseš, važno je da opravičiš svoj izostanek iz dela[/quote]
Ne, ni vseeno! Po predpisih ZZZS izdaja bolniški list za nego otroka otrokov pediater in gre takoj na stroške ZZZS. Bolniđko zate izdaja tvoj osebni zdravnik (kaj tu ni jasno???) in gre na stroške delodajalca do 30 dni. Spremstvo otroka izdaja tvoj osebni zdravnik. Za čas v bolnišnici, ko imaš brezplačno bivanje, pa ti bolniška ne pripada.
Ni vseeno, no! Potem prinesi kar od moža potrdilo.
no vglavnem zdaj se ful sekira, kaj bodo v službi naredili glede tega…sicer pa, ker imamo ful dobro šefico, me zanima ali ji lahko dopust piše za tiste dni
To že nekaj časa ne velja, ker je ustavno sodišče razveljavilo to določilo.
Dopust je itak edino, kar ji lahko piše za tiste dni, ker ji bolniška ne pripada – razen če bi osebna zdravnica pogoljufala za nazaj in ji pisala bolniško zanjo. Ampak ker je mesec že naokoli, dvomim, da je to sploh mogoče, saj je treba izdat bolniški list do najkasneje zadnjega dne v mesecu za tekoči mesec.
Samo toliko.
Jaz sem dobil bolniški list od svojega osebnega zdravnika za nego žene (ko je bila operirana), dodatno pa sem dobil še v službi 7 dni izrednega plačanega dopusta za nego družinskega člana, kar ti pripada tudi v zakonu ZDR ali po kolektivni pogodbi, le zaprosit moraš ali povedat šefu oziroma delodajalcu. vojemu osebnemu zdravniku sem nesel le izvide od operacije, od njene osebne zdravnice, ki je celo iz drugega kraja nisem nič potreboval.
Sicer pa poglejte na bolniški list. Kjer ti piše ali je bolniška zaradi bolezni, ali nege …
Menda ne boš dobil bolniške zaradi nege, da sam sebe neguješ, ampak potrebuješ nego za družinskega člana, pa naj bo to za ženo ali moža ali pa otroka…
Sedaj nisem prepričan ali ti pripada za nego 7 ali 8 dni… skratka nekja dnevov ti pripada.
Če je otrok bolan, ti bolniši list da pediater (mislim, da je maximalno 21 za na mesec), za nego pa osebni zdravnik cca (7 ali 8 dni, več ne)
Tisti, ki tukaj tako 100% prepričani in govori, da ti osebni zdravnik ne more dati bolniškega lista za nego družinskega člana (mož, žena, otrok..) naj bo raje tiho, oziroma se naj prej pozanima, predno širi tukaj neresnice!
Ti si zmešal en kup polresnic in neresnic, hrušk in čebule in se oglašaš s povsem neresničnimi podatki.
Bolniški list za nego otroka izda pediater, ker je osebni zdravnik otroka. Predpis ZZZS!!!!
Bolniški list za nego žene (družinskega člana) izda tvoj zdravnik. predpis ZZZS.
nega predšolskega otroka = 15 delovnih dni
nega šolarja = 7 delovnih dni
Zmešal si vse po vrsti in zdaj soliš pamet.
Bodi raje tiho in se prej pozanimaj, o čem sploh tukaj ogovrimo in preberi kakšna navodila ZZZS. Za pomoč pa ti pripenjam lInk:
http://www.zzzs.si/zzzs/internet/zzzs.nsf/o/14F04C05CDB79162C1256E8C002C2606
Po mojem mnenju je pa ves problem v tem, da na tem bolniškem listu ni označen pravi vzrok bolniške, ker drugače ga v službi seveda ne bi zavrnili. Ali so pričakovali oznako za nego otroka, ki se lahko refundira in bolniški list od pediatra ali pa ima na bolniškem listu oznako 06 (nega) kar res ni prav, če izda list osebni zdravnik. Svetujem tvoji prijateljici naj pokliče zdravnico in jo vpraša za kaj točno je sploh dobila bolniško. Če gre za spremstvo, je prav, da je bolniško izdal njen osebni zdravnik in naj to razloži potem tudi v službi, kjer ji bolniškega lista NE SMEJO zavrniti. Če pa ima na bolniškem listu oznako 06 (nega), pa to ni pravilno in naj ji zdravnica popravi.
Forum je zaprt za komentiranje.