Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev v službi mi….

v službi mi….

Lp, v kratkem mi poteče porodniška in grem delat skrajšan delovni čas 6 ur. Lani sem bila odsotna celo leto, dobila cel regres in sem računala, da mi pripada še polovica lanskega dopusta. s šefico sva se celo menili za cel dopust (ha ha) sem rekla da mi ne pripada lahko mi ga pa omogoči. Danes me pa kliče da mi dopust ne pripada ker jaz moram priti delat z 6 ur in ne smem prekiniti porodniške. WTF? Bolj ji razlagam da jaz ne bom več na porodniški manj me razume. Kako naj ji to razložim?

Če si bila v delovnem razmerju celo leto 2010, potem ti pripada celoten letni dopust in regres, bi ga pa morala do novega leta porabit vsaj 10 dni. Torej ti odštejejo od celote odštejejo 10 dni, ostalega pa moraš porabit do konca junija 2011. Lahko si poiščeš odlomek iz zakona, ki to ureja, drugače pa naj bi ti to pisalo na lanski odločbi o letnem dopustu (vsaj pri nas piše).

Kar se pa tiče šefice in razumevanja, pa ji boš najlažje razložila tako, da ji prineseš odločbo za dopust za nego in varstvo otroka, kjer jasno piše, kdaj porodniško končaš, potem pa ji predstaviš, kako izgleda skrajšani delovni čas, če imaš že odločbo o plačevanju prispevkov do polnega časa, ji tudi to pokažeš. Ona si očitno predstavlja, da to pomeni, da boš ti še vedno na porodniškem dopustu za 2 uri.

Zelo nejasno si to napisala, upam, da si direktorici bolje razložila 🙂 Ne razumem, ali govoriš o tem, koliko dopusta ti pripada v letu 2011 zaradi tega, ker boš delala skrajšani delovni čas, ali o tem, da si želela po zaključku porodniške, torej pred prihodom na delo, koristiti še lanski dopust? Povej bolj jasno, pa ti bo kdo lahko svetoval!

Zakonsko ti pripada lanskoletni dopust razen 10 dnenov, ki bi jih morala porabit v tistem letu. Če jih nisi, ti propadejo. Res pa je, da ti ga mora šefica po porodniški odobrit. Na leto lahko samo en dan izbereš sama, vse ostalo ti lahko brez težav postavi ona. In ker greš na 6 ur, boš zgubila plačan del 2 ur na dan, ker boš imela dopust samo po 6 ur.

Mogoče sem res malo nejasno napisala, ja ustno sva se vse zmenili mi je celo rekla da mi pripada cel lanskoletni dopust, regres sem dobila v celoti. Jaz sem ji sama rekla, da mi ga pač 10 dni propade ker ga nisem l.2010 nič koristila. Ona in računovodkinja dejansko trdita da bom jaz 6 ur delala in da mi se porodniška ne prekine, ampak bom 2 uri na porodniški. To jaz bolj razlagam, da ni tako slabše je :), manj me razumeta al me hočeta imeti za norca.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close