V Sloveniji stanovanje 25 letnih plač v tujini pa 5
V tujini stanovanje stane 5 letnih plač. V Sloveniji 25. Zakaj? Ker vmes izginejo milijarde v provizijah, lobijih in korupciji. To ni trg, to je sistemska kraja.
TEŠ, helikopterji – kdor bere komentarje, medicinska oprema itd. itd. itd. sej vemo, da ni posla brez provizije. Bog ve koliko stanovanj so ukradli ljudem samo pri TEŠ.
V trgovini pravijo, da je meso po 2 evra. Ljudje pa ga kupujemo po 7 ali 8. “Akcija” je trajala eno uro, dovolj za statistiko. To ni napaka, to je zavajanje.
Na papirju povprečna plača 2300 evrov. V resnici ljudje živijo z 1200 ali 1300. Povprečje dviguje peščica bogatih, množica pa životari.
To je vzorec: lažna številka za javnost, resnična draginja za ljudi. Manipulacija služi enemu cilju – da lahko kradejo.
Dovolj je. Ljudje nismo sužnji statistike in laži. Vsi vidimo resnico na lastne oči: v trgovini, pri stanovanjih, na plačilni listi. In to resnico ne more več prekriti nobena manipulacija.
V kateri tujini?
Avstrija mogoče? Kje točno, me zelo zanima, ker delam v Avstriji in živim tudi tu. Pa še zdaleč ni res kot ti praviš. Bistveno bistveno manj ljudi ima stanovanje v lasti kot v Slovenji, veliko več jih je v najemu.
Stanovanja za nakup so bistveno dražja kot v Slovneiji. Plače so sicer višje ampak za tujce precej težko dobiti spodobno službo. Službe pa nestabilne, iz danes na jutri si lahko na cesti.
Anonimno 4182, 24.08.2025 ob 09:25
V tujini stanovanje stane 5 letnih plač. V Sloveniji 25. Zakaj? Ker vmes izginejo milijarde v provizijah, lobijih in korupciji. To ni trg, to je sistemska kraja.
TEŠ, helikopterji – kdor bere komentarje, medicinska oprema itd. itd. itd. sej vemo, da ni posla brez provizije. Bog ve koliko stanovanj so ukradli ljudem samo pri TEŠ.
V trgovini pravijo, da je meso po 2 evra. Ljudje pa ga kupujemo po 7 ali 8. “Akcija” je trajala eno uro, dovolj za statistiko. To ni napaka, to je zavajanje.
Na papirju povprečna plača 2300 evrov. V resnici ljudje živijo z 1200 ali 1300. Povprečje dviguje peščica bogatih, množica pa životari.
To je vzorec: lažna številka za javnost, resnična draginja za ljudi. Manipulacija služi enemu cilju – da lahko kradejo.
Dovolj je. Ljudje nismo sužnji statistike in laži. Vsi vidimo resnico na lastne oči: v trgovini, pri stanovanjih, na plačilni listi. In to resnico ne more več prekriti nobena manipulacija.
Pls, povej, kje v tujini so toliko ceneje stanovanja, grem tja ziveti. Pa hrana tako poceni, place cist hude … Kako je pa z zdravstvom, solstvom, pokojninami … ? Povej malo vec.
Tebi se vidi, da v lajfu se nisi zivel v tujini.
Torej povprečno stanovanje v sloveniji stane 750.000? Bolniki. Povprečna plača je 2.508,31. Povprečna cena stanovanja v Ljubljani je 3-5k na kvadrat. Na dunaju je 5-10k na kvadrat. Praktično dvojna cena. Povprečna plača v austriji pa je 3.800. Ne dvojna. Niti približno. Poljska ki jo imate gospoda desničarska tako radi…..povprečna plača 2.060. Povprečna cena stanovanja v Varšavi 5.500 na kvadrat. V sloveniji lahko dobiš stanovanje od ene 50k naprej. Uro do ljubljane max. Pa mi najdi kaj takega v tujini. Stanovanje za tak denar eno uro od glavnega mesta. Večina ljudi v tujini niti mrdnila nebi ob omembi eno uro v eno smer do službe. Moj stric v nemčiji se vozi skoraj uro in pol. Teh 50k predstavlja malo čez TRI MINIMALNE PLAČE! Večina pezdet ki javkate da si ne morete privoščit stanovanja imate lizinge za avte najmanj pol te vrednosti. Oz. bodimo realni, večina vas je na socialni in zajedate mamico in očita. Nesposobni pezdeti, moteni v dno duše, lažete dobesedno 24/7 in to tako glupo, da vam smrkavec v prvem razredu oš lahko dokaže da lažete. Patetični osebki. Mislim da je čas da institucije za takšne bebce z IQ v minus odpremo. Pa boste imeli stanovanja.
Anonimno766, 24.08.2025 ob 09:30
No, tako hudo pa spet ni. Mojih 10 letnih plač je šlo za novo stanovanje na Obali. Če bi kupovala na manj želenih lokacijah, bi dobila stanovanje tudi za 5 letnih plač. Pa nimam bajne plače. Sem nekje na zgornji meji zlate sredine.
Leta 2013 sem tudi jaz kupila stanovanje v Ljubljani za manj kot 5 letnih plac, nekje 4 in pol letnih.
Danes bi za to isto stanovanje dala 15 letnih plac.
Ista placa, 24.08.2025 ob 12:39
Leta 2013 sem tudi jaz kupila stanovanje v Ljubljani za manj kot 5 letnih plac, nekje 4 in pol letnih.
Danes bi za to isto stanovanje dala 15 letnih plac.
Stanovanja v lj so se potrojile cene v 12ih letih tvoja plača pa je ostala ista? Ja? Komu to lažeš?
Povprečno stanovanje v ljubljani niti 25 minimalnih letnih plač ne stane, budalo nesposobno ki je to temo odprlo pa trdi da stane 25 povprečnih plač stanovanje v sloveniji na splošno. Tričetrt miljona ja stane povprečno stanovanje v sloveniji 😀 Fak norcev na tem forumu.
Anonimno344, 24.08.2025 ob 11:05
Večje neumnosti pa še ne. V Sloveniji ima 90% prebivalstva lastno nepremičnino, ogromno pa jih ima v lasti celo več nepremičnin. V tujini je biti lastnik nepremičnine prej izjema kot pravilo. Večinoma so ljudje najemniki. Lastništvo je rezervirano le za bogataše. Tako da ne jamraj.
V Sloveniji je lastništvo “nepremičnine” postalo, kot tudi marsikje drugje navadna farsa. Ljudje plačujejo najemnino za kvazi lastno “nepremičnino”.
Pojasnilo: Če ti bi le 1 eur za “TVOJE” gate moralo meni redno plačevati bi to ne bile “tvoje” gate.
In če bi ne plačalo bi bila možnost, da se te sleče in se ti gate vzame.
No, tako pa je z “nepremičninami”, neplačilo in ves sistem sužnjenja in nejemnin je zrežiran tako, da, če ne plačaš lahko to privede do tega,da se te deložira, se ti zaseže nepremičnina.
Zato ne nakladaj o lastnini v Sloveniji.
ja itak, 24.08.2025 ob 13:11
Stanovanja v lj so se potrojile cene v 12ih letih tvoja plača pa je ostala ista? Ja? Komu to lažeš?
Povprečno stanovanje v ljubljani niti 25 minimalnih letnih plač ne stane, budalo nesposobno ki je to temo odprlo pa trdi da stane 25 povprečnih plač stanovanje v sloveniji na splošno. Tričetrt miljona ja stane povprečno stanovanje v sloveniji 😀 Fak norcev na tem forumu.
Dopuscam moznost, da mi matematika ne dela, ker se rea cisto na off.
Moja placa je ze 15 let ista, 2k neto.
Kvadrat stanovanja je bil leta 2013 cca 1700€, 135k sem dala za flet.
Danes je to stanovanje na trgu cez 300k, okoli 340 se prodajajo.
Pa ti racunaj koliko je to plac.
Ista placa, 24.08.2025 ob 13:29
Dopuscam moznost, da mi matematika ne dela, ker se rea cisto na off.
Moja placa je ze 15 let ista, 2k neto.
Kvadrat stanovanja je bil leta 2013 cca 1700€, 135k sem dala za flet.
Danes je to stanovanje na trgu cez 300k, okoli 340 se prodajajo.
Pa ti racunaj koliko je to plac.
Daj ne seri. 2013 si imela 2 kratnik povprečne plače, sedaj imaš pa povprečno nekje? Komu to lažeš no? 2013 si bila nadpovprečno uspešna v šihtu, sedaj si pa nek povprečnež 12 let kasneje? V bistvu se ti je plača prepolovila očitno. Ni v stanovanjih problem potem, je očitno v tebi. Da ti v 12ih letih rata prepolovit si plačo moraš bit res nekaj posebnega.
In ja v ljubljani so napram takrat stanovanja skoraj x3. Odvisno od lokacije. Drugje pač ne. Jaz sem ga 2012 kupila za manj kot 100. Sedaj bi ga lahko za max 2 kratnik tega prodala. Plačo imam pa višjo kot 2 kratnik plače leta 2012. 30km iz ljubljane. Od kje vam ideja da vam pripada stanovanje v Ljubljani?
Povprečna bruto plača takrat je bila 1500. Sedaj je 2500. Torej si takrat dala za stanovanje 7,5 povprečnih plač. Sedaj bi za stanovanje dala 10 povprečnih plač. Ja več kot takrat, ampak niti približno toliko več kot ti računaš. Kar je logično, ker 2013 smo bili še vedno država v razvoju. To da se tebi v 12ih letih ni plača dvignila (to itak lažeš a ne) je pa tvoj problem. Si nek fenomen očitno. Ne poznam nikogar ki se mu plača ne bi dvignila 12 let. Mogoče si bila prej direktorica (glede na to da si 2013 imela več kot dvakrat višjo plačo od povprečne), sedaj si pa tajnica direktorju očitno, na povprečni plači? 😀
sori, ampak to je plača kar v zgornjem rangu
https://pxweb.stat.si/SiStatData/pxweb/sl/Data/-/0711546S.px/table/tableViewLayout2/
patetični motenci lažljivi, 24.08.2025 ob 12:20
Torej povprečno stanovanje v sloveniji stane 750.000? Bolniki. Povprečna plača je 2.508,31. Povprečna cena stanovanja v Ljubljani je 3-5k na kvadrat. Na dunaju je 5-10k na kvadrat. Praktično dvojna cena. Povprečna plača v austriji pa je 3.800. Ne dvojna. Niti približno. Poljska ki jo imate gospoda desničarska tako radi…..povprečna plača 2.060. Povprečna cena stanovanja v Varšavi 5.500 na kvadrat. V sloveniji lahko dobiš stanovanje od ene 50k naprej. Uro do ljubljane max. Pa mi najdi kaj takega v tujini. Stanovanje za tak denar eno uro od glavnega mesta. Večina ljudi v tujini niti mrdnila nebi ob omembi eno uro v eno smer do službe. Moj stric v nemčiji se vozi skoraj uro in pol. Teh 50k predstavlja malo čez TRI MINIMALNE PLAČE! Večina pezdet ki javkate da si ne morete privoščit stanovanja imate lizinge za avte najmanj pol te vrednosti. Oz. bodimo realni, večina vas je na socialni in zajedate mamico in očita. Nesposobni pezdeti, moteni v dno duše, lažete dobesedno 24/7 in to tako glupo, da vam smrkavec v prvem razredu oš lahko dokaže da lažete. Patetični osebki. Mislim da je čas da institucije za takšne bebce z IQ v minus odpremo. Pa boste imeli stanovanja.
od kdaj pa je povprečna plača 2300 ali 2500 evrov. v SLOVENIJI NE!!
Povprečna neto plača je znašala 1.610,91 EUR
Čisto možno je da je imela prej nadpovprečno plačo, zdaj pa je že bliže minimalcu. To se je zgodilo mnogim. V gospodarstvu se dostikrat dviguje samo minimalec. Ostale plače so začeli dvigovat zadnja leta, ker so ljudje začeli na veliko menjat službe. Prej so bili delodajalcj mnenja, da če ti kaj ne paše, pojdi. Ko nikakor niso dobili novih zaposlenih, so začeli novim ponujati boljšo plačo. Šele v zadnjem času jim je pridelalo da bi bilo fino da tudi ostalim dvignejo plačo da jih ne izgubijo. In plače se v 10 letih niso dvignile niti za 2 krat.
In tukaj je treba gledat neto plačo, ne bruto, saj zaposlen s tistim delom ne razpolaga prosto, prisiljen ga je dat državi. Poleg tega je v različnih državah različna obdavčitev.
Neprijavljena, 24.08.2025 ob 14:48
Čisto možno je da je imela prej nadpovprečno plačo, zdaj pa je že bliže minimalcu. To se je zgodilo mnogim. V gospodarstvu se dostikrat dviguje samo minimalec. Ostale plače so začeli dvigovat zadnja leta, ker so ljudje začeli na veliko menjat službe. Prej so bili delodajalcj mnenja, da če ti kaj ne paše, pojdi. Ko nikakor niso dobili novih zaposlenih, so začeli novim ponujati boljšo plačo. Šele v zadnjem času jim je pridelalo da bi bilo fino da tudi ostalim dvignejo plačo da jih ne izgubijo. In plače se v 10 letih niso dvignile niti za 2 krat.
In tukaj je treba gledat neto plačo, ne bruto, saj zaposlen s tistim delom ne razpolaga prosto, prisiljen ga je dat državi. Poleg tega je v različnih državah različna obdavčitev.
Nekdo ki je imel 12 let nazaj dvojno povprečno plačo je dandanes na minimalcu praviš? Na čem ste to ljudje? In ja normalnim ljudem so se plače povišale. Meni se je več kot podvojila. Ljudje menda ja kaj napredujete v več kot desetletju? Al isto delate kot takrat? In tudi če bi, minimalno za 6% bi se ji moral dvigniti plača na račun delovne dobe. In ker se že tako v obdavčitev v tujini vtikate….veš kakšne davke na nepremičnine imajo? Koliko zavarovanja stanejo? Misliš da v tujini tisti na minimalcih v glavnih mestih stanovanja kupujejo? Misiš da na splošno tisti na minimalcih v tujini stanovanja kupujejo?
ja itak, 24.08.2025 ob 14:27
Daj ne seri. 2013 si imela 2 kratnik povprečne plače, sedaj imaš pa povprečno nekje? Komu to lažeš no? 2013 si bila nadpovprečno uspešna v šihtu, sedaj si pa nek povprečnež 12 let kasneje? V bistvu se ti je plača prepolovila očitno. Ni v stanovanjih problem potem, je očitno v tebi. Da ti v 12ih letih rata prepolovit si plačo moraš bit res nekaj posebnega.
In ja v ljubljani so napram takrat stanovanja skoraj x3. Odvisno od lokacije. Drugje pač ne. Jaz sem ga 2012 kupila za manj kot 100. Sedaj bi ga lahko za max 2 kratnik tega prodala. Plačo imam pa višjo kot 2 kratnik plače leta 2012. 30km iz ljubljane. Od kje vam ideja da vam pripada stanovanje v Ljubljani?
Jp, moja placa je ista in se imam za razliko od tebe za zmagovalko, da si danes lahko privoscim nizje delovno mesto z veliko manj odgovornosti in stresa, cetudi za manj denarja, a meni je to dovolj. Mi vec pomeni moje zivljenje kot denar!
V Ljubljani imam celo 2 stanovanji. Zakaj bi kupovala stanovanje 30km dalec, ce ga lahko kupim v sosednji ulici? A ni bolj prakticno imeti stanovanje v isti obcini kjer delas, imas starse, prijatelje, zivljenje in vse, kot pa 30km dalec?
Forum je zaprt za komentiranje.