V Sloveniji samo reveži in elita
Elita se smeje, ko pravi, da upokojenci nimajo za živet, ker so vplačevali 300 € na mesec (če se ne motim, daje delodajalec danes najmanj okrog toliko). Pokvarjena elita, ki je podedovala po dedkih in babicah. Ki ji je bilo že vsajeno. Eh, bo treba it na avtomatiko in robotiko, ker suženjčkov vam ne bomo več proizvajali.
V Sloveniji, 06.08.2025 ob 15:50
Elita se smeje, ko pravi, da upokojenci nimajo za živet, ker so vplačevali 300 € na mesec (če se ne motim, daje delodajalec danes najmanj okrog toliko). Pokvarjena elita, ki je podedovala po dedkih in babicah. Ki ji je bilo že vsajeno. Eh, bo treba it na avtomatiko in robotiko, ker suženjčkov vam ne bomo več proizvajali.
In kaj zdaj? Naj se nekaj naredi na tem in ne samo kritiziranje, nove resitve pa nihce ne predlaga.
Naj se poda predlog izbira. Izberes lahko ali bos vplacal 300 ev ali obdrzis ta denar in ga investiras nekam ali pa imas vecje prihode. Ali pa vplacas v nek privat fond. Ni vazno. Vsak naj dela in odloca na podlagi svojega znanja in potreb.
Itak (naj bi) zivimo v svobodni, demokraticni druzbi, a ne!?
Moj denar – moja odlocitev!
V Sloveniji
avtor jaz ti bom povedal iz izkušenj neki. osebnih, videl , se pogovarjal.
delavci iz filipinov. to ni isto kot neka naša jugovina ki ne želi dela.
filipincio zelo pridno delajo, ful so urdu, trudijo se, slovenske fimrje jih izkoriščajo grdo, delajo veliko ur, in delajo uredu in pridno. veliko bolj kot naše jugovinarke. to ti jaz povem iz prve roke ker sem gledal poleg in videl. z svojimi očmi. in to v več podejtjih sme bil in sem bil extra pozoren. sem se pogovarjal. so zelo zelo uredu. zelo spoštljivi, pridni, marljivi, delovni, uredu delajo.
in naši delodajlci jih zelo terajo. grdo. mora neka mala drogbna ženska 55 let, dvigovat težke zaboje. nič kaj lahkega!!! in pridno delajo. in moški tudi zelo. in nič kaj ne sikajo. jokajo. moram rečt da os uredu.
to je resnica fsega.
Ne vem, ali tudi takšne, kot sem jaz, šteješ za elito. Ampak sem eden od tistih, ki s svojimi prispevki financira še koga drugega …
Od moje plače gre vsak mesec (če seštejem prispevek delodajalca in delojemalca) samo za pokojnine 1900 evrov. Za ostale prispevke pa še skoraj 1300 evrov, odkar so uvedli še prispevek za dolgotrajno oskrbo. Pa potem še 1600 evrov za dohodnino … To je skupaj skoraj 5000 evrov na mesec oz. 60.000 evrov na leto.
Koliko pa ti prispevaš?
Nenormiran, 06.08.2025 ob 18:42
Ne vem, ali tudi takšne, kot sem jaz, šteješ za elito. Ampak sem eden od tistih, ki s svojimi prispevki financira še koga drugega …
Od moje plače gre vsak mesec (če seštejem prispevek delodajalca in delojemalca) samo za pokojnine 1900 evrov. Za ostale prispevke pa še skoraj 1300 evrov, odkar so uvedli še prispevek za dolgotrajno oskrbo. Pa potem še 1600 evrov za dohodnino … To je skupaj skoraj 5000 evrov na mesec oz. 60.000 evrov na leto.
Koliko pa ti prispevaš?
Pol si pa ELITA.
Osebno ne poznam nikogar,ki bi mu toliko odtegovali.
Pa saj je prav napisal…reveži in elita,…srednjega sloja ni več.
madona353, 06.08.2025 ob 18:50
Pol si pa ELITA.
Osebno ne poznam nikogar,ki bi mu toliko odtegovali.
Pa saj je prav napisal…reveži in elita,…srednjega sloja ni več.
TI čisto verjamem, da ne poznaš nikogar, ki toliko odvaja za prispevke in davke, saj takšni obstajamo samo v velikih sistemih, firmah s tujim lastništvom in enem delu javnega sektorja (predvsem zdravniki). Ostali, ki bi tudi lahko imeli takšno bruto plačo, pa se že pri nižjih zneskih raje odločijo za normiran s.p., saj je razlika v davkih in prispevkih zelo materialna.
Sicer pa še ta informacija. Ob skoraj 5000 evrih prispevkov in dohodnine na koncu ostane malo prek 4000 evrov neto. Se temu ob najemninah, ki v Ljubljani že za vsako luknjo dosegajo vsaj 1000 evrov, res reče elita?
Anonimno 10987, 06.08.2025 ob 19:16
TI čisto verjamem, da ne poznaš nikogar, ki toliko odvaja za prispevke in davke, saj takšni obstajamo samo v velikih sistemih, firmah s tujim lastništvom in enem delu javnega sektorja (predvsem zdravniki). Ostali, ki bi tudi lahko imeli takšno bruto plačo, pa se že pri nižjih zneskih raje odločijo za normiran s.p., saj je razlika v davkih in prispevkih zelo materialna.
Sicer pa še ta informacija. Ob skoraj 5000 evrih prispevkov in dohodnine na koncu ostane malo prek 4000 evrov neto. Se temu ob najemninah, ki v Ljubljani že za vsako luknjo dosegajo vsaj 1000 evrov, res reče elita?
S tem se pa strinjam.
Vsi privatniki minimalno vplačujejo,pol pa pizdarijo.
“Srednjega sloja ni več.”
A bejž ga srat. Kaj pa so potem vsi tisti, ki imajo poleg hiš še stanovanja za oddajanje? Reveži? Pa tisti, ki se hvalijo z vikendi na Hrvaškem? Siromaki? Kaj so razni privatniki, ki ti za storitev dvomljive kvalitete, ki jo opravijo v nekaj urah, vzamejo par tisočakov? Ubogi proletarci? In razni vodje tega in onega v zasebnem ali javnem sektorju? Kaj so oni? Ubogo ljudstvo na meji lakote?
Čurani nimate pojma, kaj v srednji sloj vse spada.
Neregistriran, 06.08.2025 ob 22:46
Reveži so delali za elito do začetka kapitalizma. Potem pa še za srednji sloj. Pojma nimate o sociologiji in ekonomski zgodovini, čurani blesavi.
Ja reveži delajo za vse. Zakaj jih moramo potem ostali subvencionirat? Ker še sebe niso zmožni preživet. Kaj šele svoje mularije. Ki jih ravno reveži najraje producirajo. In potem obesijo na grbo srednjemu sloju, za katerega menda delajo, ne srednji sloj zase in še za njih.
Greva primerjavo narest. Strošek moje plače za delodajalca je 3400. Jaz ven dobim ene 2.200. Torej mi vzamejo 1200. Strošek delodajalca enega na minimalcu je nekje 1600-1700. Dobi delavec ven okoli jurja. Torej mu vzamejo recimo 700. Oba imava enega otroka. Jaz ne dobim otroških. Vrtec plačam čez 500e. Tisti na minimalcu dobi otroške, vrtec ima verjetno glih ene tolk za plačat kot dobi otroških. Moj vrtec subvencionirajo okoli 100e. Njegovega okoli 500. Da državi 700. Olajšave, otroške in s subvencijo vrtca dobi več od tega nazaj. Torej dela državi minus. Jaz delam državi okoli jurja profita. Mesečno! Ampak po tvoji logiki un revež ki minus dela mene preživlja 🙂 Faking luzerji prepotentni. Ukinit vse te faking pomoči in subvencije pa da vidimo kdo bo bolj norel. Vi ki menda nas preživljate, al mi, ki menda vas ne preživljamo.
seveda seveda, 07.08.2025 ob 11:33
Ja reveži delajo za vse. Zakaj jih moramo potem ostali subvencionirat? Ker še sebe niso zmožni preživet. Kaj šele svoje mularije. Ki jih ravno reveži najraje producirajo. In potem obesijo na grbo srednjemu sloju, za katerega menda delajo, ne srednji sloj zase in še za njih.
Greva primerjavo narest. Strošek moje plače za delodajalca je 3400. Jaz ven dobim ene 2.200. Torej mi vzamejo 1200. Strošek delodajalca enega na minimalcu je nekje 1600-1700. Dobi delavec ven okoli jurja. Torej mu vzamejo recimo 700. Oba imava enega otroka. Jaz ne dobim otroških. Vrtec plačam čez 500e. Tisti na minimalcu dobi otroške, vrtec ima verjetno glih ene tolk za plačat kot dobi otroških. Moj vrtec subvencionirajo okoli 100e. Njegovega okoli 500. Da državi 700. Olajšave, otroške in s subvencijo vrtca dobi več od tega nazaj. Torej dela državi minus. Jaz delam državi okoli jurja profita. Mesečno! Ampak po tvoji logiki un revež ki minus dela mene preživlja 🙂 Faking luzerji prepotentni. Ukinit vse te faking pomoči in subvencije pa da vidimo kdo bo bolj norel. Vi ki menda nas preživljate, al mi, ki menda vas ne preživljamo.
Seveda, tole si dobro razložil. Bravo.
Forum je zaprt za komentiranje.