Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika V restavraciji-kako hrano najraje jeste?

V restavraciji-kako hrano najraje jeste?

Mislim odpret restavracijo pa me zanima kaksno hrano bi najraje jedli-bolj malice,fast food,na zaru…karkoli.

Vse, razen čevapčičev in ostalega jugo žara, razen če grem prav s tem namenom v jugo-gostilno. Kebabi, bureki in ostalo podobno tudi odpadejo.

Obvezno mora imeti restavracija solatni bife.

Potem pa: pariške zrezke, ocvrtega piščanca, ribe + kalamare in nekaj na žlico – recimo ajdove žgance s telečjo obaro.

Toooo in solidne cene pa pridem 7 x na teden :-)).

Vecina bo najbolj zadovoljna s soferskimi porcijami, ker najbolj pomembno je, “da je blo tok vsega, da smo se dam nesl”. Za majhen denar seveda.
Zdaj bodo zacele pisariti, da njihova druzina poje cisto malo, prepricevale nas bodo, da nekako 4 osebe komaj posrebajo kroznik juhe. A ne nasedaj. Dokler se na monu hvalijo, da dnevno kuhajo od juhe do sladice, potem ves, da ljubijo velike kroznike.

Malo si poglej jedilne liste in dnevna kosila po gostilnah, za katere veš, da so dobro obiskane in ti bo kmalu jasno. Torej, dnevno 2 juhi – gobova/zelenjavna in goveja, potem pa zrezki (puranji, svinjski, telečji) na več načinov, kakšen dober ocvrt piščanec, krompir in riž, testenine na več načinov, pa dnevna kosila po normalnih cenah.

js mislm, da če odpreš gostilno s kvalitetno ponudbo vegan in vegi kosila, pomoje imaš prometa, da je joj….ker non stop poslušam, da tega ni moč dobit….(pri meni bi najbolj vžgali čevapi pa kalamari) 😀

Najraje domačo hrano, cenovno ugodno, sveže in da me natakar lepo postreže:)

Kje odpiraš, potrebuješ osebje?

Točno tako.

Pred kratkim sva bila z možem v okolici Celja, v domači prekrasni gostilni, ustavila sva se povsem slučajno.
Za dve kosili – (torej dvakrat gobova juha, dvakrat pariški zrezek, dvakrat pečen krompir, dvakrat mešana solata, dvakrat sladica) , 3 dl vina, pol litra vode in dve kavi s smetano sva odštela 15€!!!!!!
Jaz sem rekla natakarju naj pogleda če se je zmotil – pa se ni.
Gostilna je bila nabito polna, vsi zadovoljni, res presenečenje……v Ljubljani tega ni, škoda:(
Tja bova še šla, ker je bila odlična hrana in hitra postrežba.

Za dobro restavracijo je najbolj pomembno, da ima – odličnega kuharja in da je hrana kvalitetna (sestavine). Ali gre bolj za hrano na žaru, ali domačo hrano, je pa skoraj vseeno, ker se vedno najdejo gostje, ki jedo eno ali drugo. Ti pa priporočam, da imaš več vrst mešanih salat, ker je precej žensk na dieti.

in ime gostilne bi bilo?

Pred kratkim sva bila z možem v okolici Celja, v domači prekrasni gostilni, ustavila sva se povsem slučajno.
Za dve kosili – (torej dvakrat gobova juha, dvakrat pariški zrezek, dvakrat pečen krompir, dvakrat mešana solata, dvakrat sladica) , 3 dl vina, pol litra vode in dve kavi s smetano sva odštela 15€!!!!!!
Gostilna je bila nabito polna, vsi zadovoljni, res presenečenje……v Ljubljani tega ni, škoda:(
Tja bova še šla, ker je bila odlična hrana in hitra postrežba.[/quote]

Točno tako.

Tja bova še šla, ker je bila odlična hrana in hitra postrežba.[/quote]

In ta gostilna je katera? Je nam drugim ne privoščiš? Najbrž ne bo nič narobe, če napišeš, za katero gostilno gre.

Kaj boš nudila v restavraciji je v veliki meri odvisna lokacija. Če si sredi poslovnih objektov kjer pričakuješ da bodo hodili na malice ali na zgodnja kosila potem vsekakor nekaj na žlico ter velik solatni ter sadni bar. Če maš lok na imenitni lokaciji potem pride v upoštev bolj fensi hrana. Kakorkoli ponudi nekaj kar najboj obvladaš oz znaš in da je malo drugače od konkurence. Ne bo ti pa lahko ker ljudje nimajo denarja in gostilne samevajo.

Predvsem mora biti hrana okusno in korektno pripravljena, kar pomeni, da ni preslana, premastna, da ni preveč ali premalo kuhano oz. pečeno. To je osnova.

Ne naredi osnovne napake naših gostincev, da ponujajo za vsakogar nekaj, kar pomeni, jedilni list čez 10 strani, vse od pic do zrezkov, kalamarov, golaža …

Osredotoči se na max 10 jedi in te naj bodo sveže pripravljene iz sezonskih in po možnosti lokalnih sestavin. Ne pa, da imaš na jedilnem listu več kot 50 jedi, pa vse zamrznjeno in potem pogreto v mikrovalovki.

Hvala za izčrpne odgovore lp

Jaz pogrešam restavracije/gostilne, kjer bi ponujali več jedi na žlico. Tako pa če imaš srečo dobiš kakšno joto iz piksne, drugače pa zrezek na zrezek vsepovsod.

Da ni umetno, z raznoraznimi dodatki, ampak da so prave sestavine, pa raznoliki meniji.
Stil mi ni pomemben, saj paše različno.

Zelo pogrešam, da se ne da naročiti polovičnih porcij, včasih res nisi tako lačen, da bi požrl celega vola.

Prijetno okolje in prijazni natakarji, ki vedo, kaj ponujajo.
Ob obilici mesa, pic … pogrešam naše domače dobrote. Cmoki, štruklji, štrudelj (pa ne iz listnatega testa!), žličniki, mlinci … Ob tem pa malo mesa ter večjo izbiro solat. Mmmmmmmmmmm, pridem! 🙂

nič od tvojega naštetega je tega že preveč na vsakem vogalu. Kakšni pa bodo ljudje čez 10 let vsi zaholesterolani in zapacani, če bodo pretežno to jedli.

Pogrešam: pravo libanonsko in pravo arabsko kuhinjo, pravo stejkarnico s škotsko ali avstralsko vrsto govedine Anguds ali japonskim Kobe, kak ameriški dinner – da so notri klopi oblazinjene, tako kot v Ameriki, pa odlični hamburgerji z burgerji narejenimi na pravem grilu, ne tako kot pri nas na elektro platah, pa stene z veliki plazma televizorji, da lahko pogledaš kakšno dobro tekmo in zraven spiješ kak dober pir ali cider, opa več indonezijske hrane, ne to, kar je prilagojeno evropejskim jedcem.

Pa še več takih gostiln, kot so : Krištof v Predosljah, Kabaj v Šlovrencu, Šiker v Pernici, Avsenik v Begunjah, pa taka hrana, kot jo nudijo na agroturizmih v hrvaški Istri

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close