Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek V primeru, da vam mora trgovec/trgovka vrniti cent ali dva

V primeru, da vam mora trgovec/trgovka vrniti cent ali dva

Ta pojav je kar pogost pri nakupovanju z gotovino. Kaj storite, če pride do tega? Ali vzamete tisti cent ali ne?

Jaz večinoma kupujem s kartico, če pa že z gotovino in da pride do tega pojava, rečem: “Že vredu”. Ne rabim jaz tega drobiža.

Vzamem vsak vrnjen cent. Preveč je prigaran. Žal.

Se je pa že zgodilo nekaj časa nazaj, da mi je trgovka vrnila preveč nazaj. 10 eu. Nism takoj pri blagajni porajtala tega, sem pa potem, zunaj na parkingu. Sem se vrnila nazaj in trgovki rekla, da mi je vrnila preveč denarja nazaj. Zelo je bila vesela.

Odgovor na objavo uporabnika
lej, 02.01.2022 ob 18:04

Vzamem vsak vrnjen cent. Preveč je prigaran. Žal.

Se je pa že zgodilo nekaj časa nazaj, da mi je trgovka vrnila preveč nazaj. 10 eu. Nism takoj pri blagajni porajtala tega, sem pa potem, zunaj na parkingu. Sem se vrnila nazaj in trgovki rekla, da mi je vrnila preveč denarja nazaj. Zelo je bila vesela.

Vse zahtevam nazaj, ket je vsak denar vreden. Nenazadnje pa tudi sami računajo do zadnjega centa.

Ne zahtevam, vrnjeno pa ponavadi spravim v drobižnico, ravno zato, ker kdaj drugič pride prav. Če je  drobižnica polna, pa pustim trgovcu.

Pri nas v Stuttgartu ne poznamo taksne prakse.

Njm832, 02.01.2022 ob 18:08

Vse zahtevam nazaj, ket je vsak denar vreden. Nenazadnje pa tudi sami računajo do zadnjega centa.

Vsak cent vzamem, ker tudi oni od mene zabtevajo vsak cent!

Zadnjic mi je en fantic v Hoferju na blagajni za znesek par €€ menjal 100, ker mi je v kovancih manjkal 1 cent!!!

Zato ne pustim niti cent!

Takole je s tem. Kjer mi trgovke pustijo kaksen cent, jim tudi jaz vrnem tako, da jim recem – v redu je. Kjer pa tega ni, pa tudi jaz ne pustim nobenega centa.

V stalni stacuni, se poravnavamo – enkrat oni, enkrat jest, pa je zglihano. V ostalih pa vzamem tudi cent. Ker ga drugi tudi želijo. Pravzaprav, če mi bo manjkal npr. ta cent, položnice npr. ne bi mogla plačati. Ker mi ga ne banka, ne posta ne bosta šenkali. Realno gledano. Bi bil pa cajt, da te cente ukinejo iz obtoka. Sicer trgovci na to finto xy,99 lepo folk privablja. Potem je pa problem, ko nimajo centa za vrnit. ?

Jagodna vodka, 02.01.2022 ob 18:39

Takole je s tem. Kjer mi trgovke pustijo kaksen cent, jim tudi jaz vrnem tako, da jim recem – v redu je. Kjer pa tega ni, pa tudi jaz ne pustim nobenega centa.

Od mene še nikdar ni nobena prodajalka zahtevala centa ali dva. Me pa včasih vljudno vpraša, če imam drobiž, sicer mi zaokroži navzdol. Jaz pa običajno navzgor, če je račun npr 58,65€ zaokrožim na 60€, pa nisem bil zato še nikoli lačen …

Ponavadi kar lepo poberem – vse do zadnjega centa. danes vsak cent šteje. Vržem v drobižnico in vednopride prav. Tudi po 10/ cenot – je pa za parkirno uro dobro imet; napr. ene 5x po10centov, pa tio ni treba 1 EUR noter vreč, ker parkirnik ne vrača denarja… Ali pa za kavo v Mccafee 🙂

V nekaj rednih živilskih trgovinah, kjer poznam prodajalke, da so poštene, ko so tudi meni že popustil pri parih centih, tudi njim občasno pustim par centov pa sva “kvit” ( se reče da jim pustim za “metlo”). Ne puščam pa unim načrtno, ki kar same zaokrožijo, npr. znesek 17,97 EUR, pa mi ne vrne treh centov, kar zapre -ker je očitno navajena da ji folk pušča “tringelt”, pa se tudi njej nabere potem…. Oja, takrat, če pa takole po francosko hoče pa rečem – še tri cente nazaj, prosim. Večje stvari plačujem s kreditnimi karticami, oziroma če je za gotovino popust, pa pripravim kar lepo točen znesek.

Ja, včasih, ko so bili jugo dinarji, ko “nežke” niso bile nič vredne zaradiinflacije, si puščal. Pa tudi plače so bile v primerjavi z dandanes dosti bolj dopustljive se it “ta hec” puščanja drobižka.

Imam tudi eno ogromno kovinsko škatlo, v katero že 7 let mečem evrske kovance ( samo 1 in 2 EUR= – tam nekje 7-9 EUR na teden – secret stash 🙂   Pa se je nekaj že nabralo – pač denar, ki ga lahko sproti porešaš, v sili pa prav pride – in zakaj, če bi ga puščal človek takole tedenesko naokoli, po 1 eur na dan?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close