Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev v precepu

v precepu

Pozdrav,

Vprašanje je v naslovu, tisti, ki ste bili uspešni pri iskanju službe. Ste sliko vključili v življenjepis ali ne?

Hvala in lep večer vsem!

Jaz jo nikoli ne dam, pa če tudi jo zahtevajo. Mi pač ne ustreza slike okrog pošiljat in, če me zaradi tega ne povabijo na razgovor….tudi prav.

Recimo da pošlješ sliko, na kateri ful fajn izgledaš. In jo dobi v roke nekdo, ki je v sebi zakompleksan in bo v tebi začutil tekmico. No, več možnosti je, da bi to bila kaka ženska. Lahko pa si nekomu všeč in bi te zaradi tega povabil na razgovor.

Enako če ne zgledaš bog ve kaj – nekdo te bo zaradi tega odpikal, drugemu se bo zdelo fajn …

Prvič slišim, da se z življenjepisom pošilja tudi slika – halooooooo.

Kjer je izrecno napisano, da priložiš sliko, se fotokopira osebni dokument (osebna izk. potni list…). Drugače se ne prilaga.
Vem pa, da fotografijo zahtevajo tuja podjetja.

Zahtevanje fotografije poleg življenjepisa so si izmislile ameriške firme, ko je bil sprejet zakon o prepovedi diskriminacije po rasi… samo za ta namen, da so videle barvo kože, ker tega niso smele vprašati…

Tako da, če se nimaš kaj ekstra pohvalit, je jaz ne bi.

Fotokopiranje osebnega dokumenta??-NIKOLI

Če si grda kot jaz, potem res bolje, da ne. Ampak od mene tako ali tako ni grše, tako, da ja.

Darja Radić

Ko j… takega delodajalca, če ga zanima moja slika, še preden se prepriča o mojih sposobnostih in znanjih.

Ne vem, zakaj ste tako ozkogledni … večini tujih delodajalcev je to nekaj čisto običajnega. Tako kot je bilo pri nas dolgo časa povsem običajno, da fotke niso potrebne (sicer jih podjetje ne sme izrecno zahtevati oz. to ne sme biti kriterij, lahko pa prosi za priloženo fotko), je v tujini v nekaterih država povsem samoumevno, da priložiš fotko in je čudno in nenavadno, če je ne.

Jaz včasih prosim za fotko, včasih ne, dobim pa fotke v vseh živih oblikah … od fotk v kopalnici, v čudnihpozah na avtomobilih, z dopustov, z družinami, pomanjkljivo oblečene, ipd. Vse kar bi želela, je tako – kot je nekdo že omenil – kopijo ali sken fotke z osebnega dokumenta. Enostavno si je lažje predstavljati, kaj se skriva za neko prošnjo in koga pričakovati na drugi strani vrat, ko koga povabim na razgovor.

Fotka – kar se mene tiče – ni bila še nikoli meril izbora, je pa velik pokazatelj osebne urejenosti. Pa če se včasih odločim povabiti koga, čeprav na fotki ne deluje urejen, so mi pa zanimive njegove izkušnje, sem ekstra vesela, če se izkaže, da je osebna urejenost v RL na višjem nivoju, kot deluje to na fotki.

Sama nisem še nikoli pošiljala svoje slike in zaenkrat je tudi ne mislim. Sem pa tudi zelo “fotogenična”, tako, da bi že tukaj izpadla. Na vozniškem sem skoraj neprepoznavna, tako, da imam včasih kar težave.
Sem pa tudi sama že videla slike, je res je vse živo, od kopalk, manekenk, in…

Če piše, da jo moram, jo skopiram na življlenjepis. Drugače ne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close