V pozni nosečnosti na otok Cres?
Januarja 2019, ko še nismo vedeli za nosečnost, oz še ni prišlo do nje, smo rezervirali apartma ob mestu Cres. Ampak vmes sem zanosila in v planiranemu času bom približno v 29, 30 in 31 tednu nosečnosti.
Apartma je 20 metrov od obale, torej zelo blizu, in kakšnega napora kot nosečnica ne bi imela. Sence je polno.
Prvi moj nagib, ko sem zvedela za nosečnost, sem želela rezervirati nekaj drugega v Istri, kje blizu, apartmaja ne bi odpovedali, bi šel kdo od sorodnikov. Ko sem to povedala puncam, ki so enako noseče kot jaz, so bile zelo presenečene in so povedale, da grejo še dlje kot jaz, tudi na otoke, kjer ni porodnišnic in podobno. Sedaj pomišljam, ali pretiravam, ko želim rezervirati Istro.
Seveda bom v tednu pred odhodom vprašala ginekologinjo, če kaj kaže na možnost predčasnega poroda, če bo kazalo, ne grem nikamor, niti v Istro. Ampak če bo v redu – kaj bi naredili vi?
Cres ni dosti časa vožnje stran, problem je trajekt, ki nekako šest ur ponoči ne vozi.
Prvi zdravstveni dom je 5 minut stran, a v njemu nimajo nujne medicinske pomoči in ne ginekologa.
Prvi zdravstveni dom in ginekološka ambulanta je uro stran, v Malem Lošinju.
Berem možne zaplete v pozni nosečnosti. Da dobim popadke – no, v roku sedmih ur sem v Sloveniji – največ – prvi popadki so itak majhni, torej bi mi uspelo priti do Slovenije še preden bi dobila večje popadke.
Možnost krvavitve – lahko grem v Mali Lošinj.
Druge možne zaplete pa ne vem, kako bi rešila. Ali mogoče kdo ve, kako rešijo oskrbo nujnih ginekoloških zapletov na otokih na Hrvaškem?
Forum je zaprt za komentiranje.