V London
http://www.serenade.ndirect.co.uk/
(Bed & Breakfast)
Bila pri njih letos januarja. Priznam, glede na homepage sem bila malo skeptična, ampak zagarantirano najnižje cene, kar sem jih našla, ful so prijazni, ful je čisto, pa še v subway okviru so (ni čisto v centru, samo če kupiš all day ticket ti itak velja za 5 območij). Rezervirala sem po telefonu in se bala, da ne bo držalo, pa je. Res je bilo fino.
Poleg tega so mi šli ful na roko, ker sem bila 3 dni sama, 3 dni sva bila pa s fantom skupaj in sem za iste 3 noči, ko sem bila sama, dobila nižjo ceno, čeprav sem bila v sobi za 2.
Gre pa za neko družino z veliko hišo in oddajajo mislim da 3 ali 4 sobe. Mislim, da imajo vse sobe kopalnico ter TV.
Pozdrav.
Na Ryanair-ovem letalu bos lahko kupil “return” karto za Stanstead Express – to je vlakovna povezava Stanstead – Oxford Streat Station (center Londona – cona 1), ki ti olajsa denarnico, vsaj lani, za 12 funtov. Voznja traja cca. 40 min, vendar je to zgolj ocena na oko, ker so za casa mojega oz. nasega obiska gori popravljali del proge in je bila voznja kombinacija vlaka in busa.
Spanje je definitivno najcenejse v hostlu. Sam sem bil v Hyde Park Inn-u blizu… OK… blizu Hyde Parka. Sam hostel ne nudi kaksne udobne namestitve, vendar pa je v redu v tem kontekstu, da je non-stop polno mladega folka brez kakrsnih koli vecjih zadrzkov do neke zabave, taksne ali drugacne. So pa ljudje iz vseh kotinentov, pazi se pa svedskih potomcev 🙂 Cena, sitnica; 15 funtov na noc za troposteljno sobo (prestavljaj si tri sobe in lijak, to je vse kar dobis. Ah, pa moznost “pripravisizajtrkkakorkoliseznajdes” varianta. London je pac drag, ***** ga.
Sam grem drugi teden spet tja, v isti hostel pa kakorkoli ze… okolica je v skladu z hostlom prav tako pestra in zanimiva, do podzemne pa je 500m hoda.
Ce se bos zadrzeval v coni 1 in to vsaj par dni, se ti splaca kupiti tedensko karto za tube. Ne spomnim se cene, vendar se splaca. Vecino “komercialno” zanimivih stvari pa je itak v tej coni (long live Soho!).
So pa Londoncani dokaj prijazni in ustrezljivi, reda vajeni friki. Anglezov med njimi pa je bolj malo 🙂
Aja, pa MIND THE GAP!
Živjo!
Jaz sem bila v Londonu letos avgusta. S Stansteda najceneje prideš v mesto s Stansted expressom. Karto kupiš na avionu, stane pa mislim da 18 funtov. Prideš pa do Liverpool streeta, kjer je tudi postaja podzemne. Na tej postaji lahko pri okencu informacije tudi kupiš kombinirano karto (bus+subway), cena pa je odvisna od števila dni in števila con, za katere jo boš potreboval. Aja, tam lahko kupiš tudi karte za oglede nekaterih znamenitosti (Madam Tussaud, tower of London), da ti ni treba stati v vrsti.
Uživaj!
LP, Tina
Pozdravljen
Kupi oz. sposodi si knjigo avstralske zalozbe Lonnely Planet o Londonu. Tam bos nasel vse kar te zanima, od najcenejsih variant, tj. kemp, B&B, do top hotelov, z detaljnim opisom ter izkusnjami popotnikov.
Prav tako so notri ceniki podzemne, muzejev, opisi le teh ter kje in kaj se splaca kupiti. Na agencijo pa nebi pomislil, saj je to metanje denarja.
Ce prav vem, je najcenejsa karta povratna za avtobus (ce gres se isti dan nazaj) 14 funtov, avtobus pa vozi 2 uri (vlak 45 minut, ampak je drag). Tisto, kar ponuja Ryanair, je bolj cudno, te pripelje na Victoria square, ki je dalec od downtown, ampak baje pa stane dnevna karta za vse buse po Londonu samo dva funta, torej… Madam T. baje stane 36 funtov?
Prijetno potepanje po Londonu želim vsem ki se tja odpravljate! Bi šla kar z vami. Sama sem bila pred leti in me je vse skupaj tako fasciniralo, da bi šla še kar takoj nazaj!
vesnica-daj povej mi plis kolk si plačala za povratno karto pri Ryanairu?Me ful zanima kakšne so cene poletov!
Nikakor ne smeš zamudit muzeja voščenih lutk in ogled Planetariuma (ki ga sama žal nisem takrat videla, sem pa slišala da se ga splača pogledat).
Hi Lana!
Povratna karta pri Ryanariu za dve osebi je stala 166Eur z vsemi pristojbninami in taksami vred, odhod pa je iz Trsta. Na žalost sva s fantom predolgo odlašala glede nakupa, če se ne bi tako dolgo dogovarjala glede termina, bi bila karta za dve osebi le 90EUR, pa še odhod bi bil iz Celovca.
Tako, da prej rezerviraš-plačaš, ceneje je.
Je pa treba iti kar na njihovo spletno stran (www.ryanair.com) in poskušati različne variante (datumske)…pa se najde.
Prosim pa, če mi lahko kdo svetuje kje v Londonu se, da prenočiti najceneje…
Pozdrav vsem popotnikom,Vesna
P.s. Hvala za nasvet glede ogledov, bom poročala kako je bilo…
Živjo,
Najcenejša pot v London iz Stansteda je z avtobusom – povratna karta cca. 12 funtov traja pa slabi dve uri. Avtobus ustavi na Victoria Station. Če si prvič v Angliji je ta varianta boljša saj se je fino peljati po levi strani, avtobus pa pelje tudi čez pol Londona tako da si ga že spotoma mal ogledaš. Če nameravaš iti s vlakom si karto kupi že na letalu saj je cenejša.
Če boste spali v hostlu pričakujte zelo nizek standard (skupni WC, nič miru..), ampak če nisi zahteven gre saj tam samo prespiš.
Za premikanje po Londonu kupi travel card cona 1 in 2 (soboto in nedeljo-weekend travel card)-velja za podzemno in avtobuse.
Jaz sem vstopnice naročila kar po internetu.
P.S.: vzemi veliko denarja. Če misliš kaj nakupovati kupuj bolj na obrobju mesta, Oxford street pa obišči kot turist.
Želim ti prijetno potovanje. Jaz se v London zagotovo še vrnem.
Forum je zaprt za komentiranje.