V London 29.9.2004
Pozdravljeni!
Moja cimra gre prvič na letalo in za povrhu še sama. Malce jo je strah, malček je zbegana, pa me je prosila, naj vprašam, če gre slučajno še kdo na isto letalo?
Ona leti 29.septembra ob cca. 12.45 s Celovškega letališča do Stansteda, potem pa še presede in gre naprej v Stockholm.
Če je kdo pripravljen malo počvekati z njo na letališču in ji dati malo moralne podpore, bo zelo vesela.
LpMaruša
Jaz grem pa 22. 09. tudi prvič, sama, in me je že malo strah in bi bilo fajn koga spoznat. Prav tako moram prestopiti na drugo letalo. Sedaj pa sem še v dilemi ker ne vem ali lahko imaš v dveh kovčkih prtljago razdeljeno ali mora biti obvezno v enem!! Potujem z Ryanairom in prav tako iz Celovca!!!
Škoda da ne gre že ta teden :(((((, bi jo vzela zraven (do Celovca z avtom mislim)!!!!!!
Glede kovčkov: najbolj varno bo, če imaš vse v enem. Nekateri prevozniki imajo omejitve glede na število kosov prtljage. Pozorna bodi tudi na kilažo, mislim, da je največja dovoljena 20 kg. Poglej na stran Ryanaira, najbrž o tem kaj piše.
Drugače pa… brez panike! Vsa letališča so dobro označena, pa tudi uslužbenci so po pravilu prijazni, tako da samo vprašaj, če ti kaj ne bo jasno.
Thalija, ja pišuka no, vidve bi bile idealen par. Tudi jaz sem letela s Celovca z Ryanairom v London: s sabo sem imela eno veeelko torbo (športno) nabasano do vrha, tehtala je nisem, samo je bla težka cca 10 kil, nihče ni nič kompliciral. Imela sem pa tudi tak športni ruzok za na letalo, tudi nabasan s kozm. torbico, telefoni, darili, flašami, pa ga ni nihče tehtal.
Srečno pot, upam, da najdem koga za njeno družbo!
Ja Maruša midve bi bile idealen par. Za Ryanair je največja dovoljena masa 15 kg in 10 kg na letalo. Edino to me zdaj bega, da ne vem ali imam lahko v dveh potovalkah ali mora biti obvezno v eni. Na njihovi strani nič ne piše.
Zdaj pa še glede tega prestopa ne vem kaj naj naredim. Sej bom ene tri ure prej v Celovcu, bom imela fanta zraven ker on ve full dobro nemško, tak da upam da mi bodo tam vse povedali!!!
Upam, da bom lahko koga zahaklala na letališču.
Pa vse najboljše tvoji prijateljici.
Ej, v Celovcu (in predvidevam da povsod) na Ryanairovih šalterjih vsi govorijo angleško, vsaj z mano so tako govorili na šalterju in stevardese na letalu. Na tistem rentgenskem čekiranju pa so res govorili nemško, itak nisem razumela, pa debelo gledala, pa so potem z rokami in v angleščini nakazali, kaj hočejo. Tudi jaz sem šla prvič letos na letalo, pa sem povsod, kjer nisem vedela, kaj hočejo, samo debelo gledala, pa jim je blo vse jasno 😀 Pa enkrat sem prerinila celo vrsto, da sem se prepričala o pravilnosti šalterja, pa tudi niso komplicirali. Važno, da sem nazaj. Aja, za potovalke pa ne vem, koliko jih imaš lahko. A greš za dlje časa ali kako?
Ja za dlje čase grem, zato bom imela več prtljage.
Pa jaz bom kar vzela dve, pa potem en mali nahrbtnik (z čevlji noter) in malo torbico zraven na letalo. Če pa bo kaj narobe, bom pač sredi letališča ven basala stvari.
Na svoji strani nimajo nikjer napisano koliko kosov.
Še malo pa grem, adijo že vidim kak me bo zvijalo na letlišču pa potem v Londonu. Upam da bom imela dovolj časa da ujamem drugo letalo (vmes imam časa 1 uro in pol).
hej….. ni vazno kolk kosov maš glavno je da vsi skupej ne presegajo dovoljeno težo. če je mal preveč ni panike ročne prtlage pa itak ne vagajo. js sm mela v ročni prtlagi ruzak poln, torbico (beri culo) polno, pa še vrečko polno…..ni problema.
glede jezika pa tut ni treba skrbet tut če znate angleško pa nemško te znajo ljudje ki btw delajo na mednarodnem letališču gledat k butli. Npr: Bankok ko sm vprašala žesnko na šalterju kam moram in da sm sem priletela me je debelo gledala in rekla U FLY HERE???? u polomleni angleščini…neeeee prplavala sm do sem madona ;)………tko da važno je da maš srečo in ne naletiš na nesposobnega uslužbenca hehehe .
samo mirno kri pa bo use kul.
Uživejte!
Forum je zaprt za komentiranje.