V katero TA nikoli več
Jaz pa sem bila totalno razocarana nad STA, ker nategujejo sto na uro. Da se cene rezerviranih letalskih kart spreminjajo iz URE V URO!!!! za vec tisocakov, je mal cudno po moje. Ko sem klicala tja (karto sem imela ze rezervirano), so mi rekli, da ce pridem placat tisti dan, da je karta 137k. Grem placat cez 10 dni in je bla karta kar 11k drazja (torej 148k). Se mi je zdelo zelo sumljivo, zato sem vprasala zakaj, pa so se zgovarjali na takse in gorivo ?!?. Potem sem rekla, da moram premiselt, ce bom sploh letela prek njih. Grem domov in jih poklicem, kok bi prsla karta za US in mi povejo spet cist eno tretjo cifro, 5k nizjo od tiste, ki sem jo izvedela pol ure prej v njihovi poslovalnici :S Poleg tega sem dobila vecerni let v london in tam ostala brez prenocisca celo noc. :S Kasneje sem izvedela, da je baje agencija dolzna preskbet prenocisce v takih primerih:S
Tudi prijatla, ki sta sla letos delat prek njih (kao rihtajo poletne jobe za studente), so nategnil. Prideta v NY in organizacija, pri kateri naj bi delala, sploh ni nic vedela o njiju. :S Ti STA-jevci miseljo, da si lahko to prvoscjo, ker majo pac monopol na tem podrocju (stud. delo v tujini), sam upam, da jim bo cim manj folka nasedel!!!
Do konca bedni. V prihodnje sem rekla, da rajsi dam nekaj tisocakov vec, pa res dobim tisto, kar placam!!!
z Iliriko SIGURNO nikoli!
Sem mislo ze poleti pa so zadevo zasrali. Enako zdaj. Pridem tja, se me spomni ker takrat nisem bil ravno najboljse volje in rece:”vi ste pa poleti ze bli tu, ne? pa pol niste sli z nami..bla bla”. Da poenostavim: Zacetna obljubljena cena se je NAENKRAT dvignila za 60%. Seveda sem denar vzel nazaj in “tudi tokrat ne bom sel z vami…&”#%”#%” Osel gre samo 1x na led pravijo, no jaz sem sel 2x in sigurno nikoli vec.
Ilirika sigurno privabi z nizko ceno v startu, toda pameten clovek vedno pokrozi se po drugih agencijah predno se odloci. Ponavadi ce dobro precenite boste videli da je Ilirika med drazjimi agencijami saj ima cel kup doplacil pa se nastanitve so zmeraj ali dalec izven mesta ali pa v beznicah in slabih hostlih.
Točno tako kot si rekel. Problem je bil ker sva s fantom hotela iti na Malto in je intelekta edina agencija ki ponuja Malto v svojem programu. Ker pa je intelekta imela že oddane vse ponudbe razen ene za katero pa si moral iti na Iliriko(imajo očitno tako dogovorjeno). Dekleta na iliriki so do naju s fantom imele zelo zaničevalni odnos(verjetno ker sva mlada). Pa še ena čudna doplačila….
Tudi jaz z Iliriko nikoli več ne potujem. Z njimi sem potovala na Malto, prava katastofa, vplačala sem dokaj dober hotel potem so me oa hotli vtaknit v tako lukno, ko pa sem se zbunila sem šele doživela pravi šik. Vodič mi je rekel da se nikar ne bunim in bla, bla, bla na koncu pa še da mi grejo tako ali tako na roko saj sem jaz zaj že na dopustu odplačujem pa na čeke,češ kaj bi rada. A midva pa sva vplača cel dopust v gotovini in to seveda že skoraj en mesec prej. Potem pa se lahko zamisliš kdo in kako obračajo tvoj denar.
Ob vsem tem, kar ste napisali, mi kar zaledeni kri v žilah. Tudi sama sem bila v podobni situaciji (TA Ilirika), vendar na srečo nisem letovala z njimi, ker me je odvrnil že njihov odnos v poslovalnici. Zahvalila sem se za njihovo “prijaznost” in “ustrežljivost” ter jim v odhodu še navrgla, da ne prestopim več njihovega praga.
Zadnja sprememba (24-11-04 18:40)
Ja pa še nekaj je v zvezi z vodniki. Namreč določene TA imajo določene vodnike in jih niso pripravljeni menjati, ne glede na to ali so dobri ali ne. Njm je pomembno, da jim pelje določeno število ljudi, kvaliteta pa jim ni bistvena. Eni so taki, da govorijo tako monotono, da se ti kar od tega spi, drugi ti razlagajo zančilnosti države, o pokrajini skozi katero se pelješ pa ni a ne b.
Ah ja sto ljudi sto čudi, vsak ma svoj sistem.
Pa lepo potepanje s TA ali brez
Midva pa sva prosila za rezervacijo in povezavo letov v in po Mehiki lani jeseni HIT Tours agencijo v Novi Gorici. To je profesionalnost. Tudi sproti so me prek e-maila obveščali, če je bila sprememba kakšnega leta tudi za samo 5 minut! 100% prepričana, da se sploh ne bom trudila z drugimi agencijami!!!!
Intelekta, Jupiter, Globtur….
Pri naših agencijah se za računalniško prebukiranje v drug hotel zaračuna 100€. En klik! Tujina to uslugo nudi brezplačno. Hotel so oglaševali kot vrhunski, ocena na Bookingu je bila 6.(Relax). Zavajanje potrošnika že v štartu!
Že dolgo ne letujem več z našimi agencijami. Če se že zgodi, raje vzamem tujo agencijo.
Sem sama organizator svojih potovanj in pridem skozi veliko ceneje.
Iz Slovenije se izplačajo last minute potovanja za 200€. Zavarujte se vedno le osnovno bo dovolj. Izlete koristite od lokalcev, čeprav vas bodo naši predstavniki strašili. Itak da se jim gre za zaslužek. Če letite iz tujine koristite Park&Fly. Cena znaša 5€ na dan. V to ceno je vključen tudi transfer do letališča in nazaj.
anonimni uporabnik, 16.10.2004 ob 15:36
Ste bili že kdaj razočarani nad katero turistično agencijo?
V katero ne boste vstopili nikoli več?
Jaz sem razočarana nad TA POTEPUH Žalec. Je poden od podna!
Kompas! V prospektu so ponujali peščeno plažo, prišli smo z majhnim otrokom med skalovje. Oholo vedenje ob reklamaciji je dodatno ustvarilo slab vtis.
Forum je zaprt za komentiranje.