V katero dolenjsko mesto mi svetujete, da se preselim iz Ljubljane?
Hvala za popolnoma brezvezen komentar. Mene ne zanimajo tvoje zgrešene kategorizacije mest, ampak kakšno je življenje v teh mestih, plusi in minusi posameznega mesta, osebna mnenja.
[/quote]
Jaz sem iz Kostanjevica na Krki in razmišljam o selitvi v vas Krka pri Novem mestu, mi je resnično všeč, koliko se dogaja v zadnjem času v Novem mestu. Kostanjevica na Krki mi je zelo všeč, vendar ob vsakem večjem deževju trepetamo pred poplavami, tudi vožnja v službo je kar dolgotrajna in primanjkuje trgovin, zato je potrebno opraviti večje nakupe v Krškem ali Novem mestu.
Jaz sem se iz Mirne Peči preselil v Ljubljano. Ne obžalujem, ker je življenje v Ljubljani res vrhunsko – Novo Mesto se skrije. Je pa res, da je Novomški župan za zgled vzel Zokija, tako da se lahko tudi v NM kaj spremeni na bolje.
Za Mirno Peč bom pristranski, ker je moj drugi dom in imamo domačijo tam, tako da nisem najbolj merodajen. Meni je dobra energija pri nas, mir je, tenis imamo, Temenico, Golobinjek, pa AC je sedaj blizu in v LJ si v slabe pol ure. So pa vsa omenjena mesteca lepa – še najbolj antipatična mi je Ivančna Gorica, pa ne vem zakaj:))
V Trebnje se jaz ne bi selila, razen če je služba v Ljubljani. V bistvu če je služba v Ljubljani se ne bi selila nikamor na Dolenjsko, ker je gužva na avtocesti zjutraj in popoldne grozna. No, Trebnje je bolj ali manj spalno naselje, nič posebnega, če kaj rabiš, se je treba peljati v Novo mesto ali v Ljubljano. Nekaterim sicer tak tip naselja ustreza.
Novo mesto mi je zelo simpatično, je zelo urejeno, ogromno je različnih trgovin, v šoping greš lahko v Zagreb in si tam v 45 minutah, blizu je veliko toplic, lahko se greš kopat na Kolpo. Veliko je poti za sprehajat, narava v okolici je lepa. Od kar so prenovili staro jedro se veliko dogaja. Minus mi pa je promet, je praktično samo ena cesta in je stalno gužva.
Ostala so pa majhna naselja, Ivančne in Škocjana ne poznam, v Šentjernej ali Kostanjevico se ne bi selila (mi ne potegneta), Mirna Peč je tudi ok, ampak se je treba vozit v službo.
Večje mone kot v Novem mestu, najdeš samo še v Ljubljani, ste ravno za skupaj.
[/quote]
Hehehe, se bi se strinjal s tem, je pa res da se dolenjci najbolj razumemo z žabarji, saj jih pol okoli mene navija za Olimpijo od nekdaj.
Največje mone so drugače na primorskem, to bi lahko že vedel, če uporabljaš ta izraz.
V Novem mestu ne bi nikoli živel. Tam je folk čist mem. Mestu vladata dve družini in se izmenjujejo v županovanju. Delijo se na krkaše in revozne. Krkaša prepoznaš že na prehodu za pešče. To je oseba, ki ima štango v riti in nate glede z viška kot ortodoksni žid. Revozovci so bolj reveži, še za cviček nimajo. Šnopc tolčejo, ker morajo skoz delat v treh izmenah. Pol so pa še tisti, ki so na desnem bregu krke. Tem se pa reče Podgurci. Niso čist tapravi, ampak za meščane so to kot eni migranti. Ne spadajo v novomesto, čeprav živijo tam blizu.
Forum je zaprt za komentiranje.