Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › V katerem delu Ljubljane ne bi radi živeli?

V katerem delu Ljubljane ne bi radi živeli?

Meni ni noben del všeč.
Če že moram izbirat pa Podutik ali pa kaj tako podobno obrobnega.

Zanimivo, meni pa moji znanci s podeželja mnogokrat rečejo: Blagor vam v LJubljani, kjer se vedno veliko dogaja …
Tako čudno nastrojen se mi zdi tvoj odgovor, “Cela Ljubljana”!

Sicer pa sem sama Bežigrajčanka, kjer se mi zdi krasno živeti.
Ne vem pa, kako bi se vklopila, recimo, v Sostro in kraje tam okoli.
[/quote]

Ja, to pa je res, da se veliko dogaja. Kradejo bicikle na veliko. Klošarjev je polno. Lopov je tudi dosti. Pijancev sredi noči po LJ sploh dosti. Tako, da ja dogajanja je pa dosti.
Drugače pa, če bi že morala živet nekje, bi najraje čim bolj na robnem delu LJ. Tam, kjer je že kaj narave blizu.

Sploh ne mislimo, kako smo fini in fajn. Mislimo si pa, da je s tabo nekaj hudo narobe. Glede na to seveda, kakšne traparije pišeš.
[/quote]

Ljubica, zakaj pa naj bi bilo z mano nekaj narobe, zakaj traparije? Ker ne bi živela v Ljubljani, sem trapasta? Ker se imam lepo, nisem pohisterjena, sem trapasta?
No, pa si pokazala vaš ljubljanski domet (če še kdo ni vedel, pa saj vas vsi poznamo in se vas ogibamo, kolikor se le da).

Lepo bodi 😉

Ne bi šla izven obvoznice
Rakova jelša me tudi ne privlači
Moste mi niso poznane in delujejo sivo
Šiška kakor kje, nekje ja, nekje ne

Na Fužinah imajo v blokih hudo dobro razporeditev sob v stanovanjih …res dober izkoristek prostora.
Štepanjc je simpatičen že od nekdaj – fantje majo taaake lepe očke tam:)

Ljubica, zakaj pa naj bi bilo z mano nekaj narobe, zakaj traparije? Ker ne bi živela v Ljubljani, sem trapasta? Ker se imam lepo, nisem pohisterjena, sem trapasta?
No, pa si pokazala vaš ljubljanski domet (če še kdo ni vedel, pa saj vas vsi poznamo in se vas ogibamo, kolikor se le da).

Lepo bodi 😉
[/quote]

Aha, ti si tista, ki vedno vse kontra obrne. Razumem.

Glede Ljubljane pa povem, da me nikoli ni vleklo proti Dolenjski in na Vič.

Jaz pa razmišljam, da bi se s primorske preselila v ljubljano. Ni mi všeč vse kar je izven ringa, še najmanj pa vzhodni in južni del.

Škoda ker je prestolnica na napačni legi. Morala bi bit nekje ob obali. Jaaaaaaaaaaaaaa sonček in morje.

Mene noben del Lj ne zanima. Sem bila 4 leta na Bežigradu ter v teh letih prehodila/prevozila celo Lj. Ne grem nikoli več nazaj. Preveč gužve.

Če te ne čaka res dobra služba v LJ boš to močno obžalovalaa

meni se pa ravno zdi, da je izkoristek prostora na Fužinah zelo majhen:). Smo imeli 10 kvadratov manjše stanovanje kot prijatelji na Fužinah, pa ful več placa.

Drugače pa težko rečem v katerem delu ne bi živela, bolj ne bi v kakšnem delu od dela: npr. za Bežigradom ne bi v BS, v Šiški ne biv delu okoli Tugomirjeve ulice, na Viču ne bi v tistih blokih ob Tržaški (pred Šparom)….

Ljte tko je in nč drgač.

1. Z izjemo fakuktet in glavnih institucij nima Lj nič več kot kak drug večji kraj.

2. Fakt je da je življenje v Lj predrago

3. Gužva je katastrofalna

4. Javni prevoz je zanič in posledično neučinkovit.

5. Živčno okolje.

Edini plus je kar je vse na kupu in ker se zaradi individualizma in egoizma nihče kaj dost ne vtika vate.

meni se pa ravno zdi, da je izkoristek prostora na Fužinah zelo majhen:). Smo imeli 10 kvadratov manjše stanovanje kot prijatelji na Fužinah, pa ful več placa.

Drugače pa težko rečem v katerem delu ne bi živela, bolj ne bi v kakšnem delu od dela: npr. za Bežigradom ne bi v BS, v Šiški ne biv delu okoli Tugomirjeve ulice, na Viču ne bi v tistih blokih ob Tržaški (pred Šparom)….
[/quote]

Preglov in Rusjanov imata super stanovanja in ekstra izkoristek prostora, s tem, da lahko vsako stanovanje znotraj oblikujes po svoji meri in svojih zeljah. Mislim, da takih ni nikjer vec v Sloveniji.
Recimo na 65m2 imas lahko spalnico posebej, pa dnevno in kuhinjo skupaj ali vsako posebej, plus jedilnico ali vse skupaj, lahko imas se kabinet cca 8-10m2 ali ne ali pa imas dva kabineta po 8m2 in dnevno s kuhinjo in se kaksna kombinacija je mozna. Skratka, vse notranje stene lahko premikas po svoje, razen kopalnice/wc/shrambe.

Rakova jelsa, Tomacevo, Fuzine.. tam kjer je prevec juznih

Se dost motiš.

1. Če damo fakultete in institucije na stran, je življenje bolj pestro kot v drugih večjih krajih. Že čist taka preprosta stvar kot it ven na kosilo je v LJ veliko lažja za naredit kot npr. v kakšnem Kranju, ki je dokaj blizu in ni tako mali… ampak v Kranju imaš 15 gostiln, ki so si vse enake. Če ne ješ tega tipa hrane, sploh ne moreš ven na večerjo. V LJ teh problemov ni, ker je ponudbe ogromno.
Več je kulturnega dogajanja, itd.

2. Drago je res, ampak ni samo LJ draga. Gorenjska je tudi precej draga, enako gre za Primorsko.

3. Gužva čez teden zna bit zoprna… ker vsi rinejo v LJ. Vikendi so bolj mirni.

4. Javni prevoz je daleč od tega da bi bil zanič. Ni idealen, ampak je pa. Ko sem živela v Kranju, sem lahko samo sanjala o tem, da bi bila brez avta in šla z busom v kakšen shopping center. Javni prevoz je enostavno brezvezen. V LJ imaš pa veliko LPP tras, pogoste so, imaš bicikelj, imaš Avant2go, imaš nenazadnje taxi za vsakim vogalom.

5. Okolje je živčno samo če si ti živčen. Če ti mesto ne sede, potem itak da ne zdržiš v mestu. Enako kot jaz ne zdržim na vasi. Si je pa LJ podobna z drugimi večjimi mesti po SLO kar se tiče klošarjev, droge, itd. Ni neka izjema.

—

Meni je vedno zanimivo samo to, da se določeni, ki ne živite tukaj, tako zelo obremenjujete z Ljubljano in kako je “smrdljiva”. V bistvu še nisem srečala Ljubljančana, ki bi se tako ubadal z drugimi mesti, ki bi za hobi kritiziral druge kraje… Poznam pa kar nekaj ljudi, ki niso iz LJ (npr. v mojem domačem kraju), ki pa ne morejo prebolet te Ljubljane. Pa ne vem zakaj. V shopping znajo sicer vsi sem pridt, pa na koncerte, sprejeme, na sladoled, itd. Ampak to zamolčijo vsakič, ko pljuvajo po tem mestu. Pa jih noben ne sili, da morajo it sem.

Se dost motiš.

1. Če damo fakultete in institucije na stran, je življenje bolj pestro kot v drugih večjih krajih. Že čist taka preprosta stvar kot it ven na kosilo je v LJ veliko lažja za naredit kot npr. v kakšnem Kranju, ki je dokaj blizu in ni tako mali… ampak v Kranju imaš 15 gostiln, ki so si vse enake. Če ne ješ tega tipa hrane, sploh ne moreš ven na večerjo. V LJ teh problemov ni, ker je ponudbe ogromno.
Več je kulturnega dogajanja, itd.

2. Drago je res, ampak ni samo LJ draga. Gorenjska je tudi precej draga, enako gre za Primorsko.

3. Gužva čez teden zna bit zoprna… ker vsi rinejo v LJ. Vikendi so bolj mirni.

4. Javni prevoz je daleč od tega da bi bil zanič. Ni idealen, ampak je pa. Ko sem živela v Kranju, sem lahko samo sanjala o tem, da bi bila brez avta in šla z busom v kakšen shopping center. Javni prevoz je enostavno brezvezen. V LJ imaš pa veliko LPP tras, pogoste so, imaš bicikelj, imaš Avant2go, imaš nenazadnje taxi za vsakim vogalom.

5. Okolje je živčno samo če si ti živčen. Če ti mesto ne sede, potem itak da ne zdržiš v mestu. Enako kot jaz ne zdržim na vasi. Si je pa LJ podobna z drugimi večjimi mesti po SLO kar se tiče klošarjev, droge, itd. Ni neka izjema.

—

Meni je vedno zanimivo samo to, da se določeni, ki ne živite tukaj, tako zelo obremenjujete z Ljubljano in kako je “smrdljiva”. V bistvu še nisem srečala Ljubljančana, ki bi se tako ubadal z drugimi mesti, ki bi za hobi kritiziral druge kraje… Poznam pa kar nekaj ljudi, ki niso iz LJ (npr. v mojem domačem kraju), ki pa ne morejo prebolet te Ljubljane. Pa ne vem zakaj. V shopping znajo sicer vsi sem pridt, pa na koncerte, sprejeme, na sladoled, itd. Ampak to zamolčijo vsakič, ko pljuvajo po tem mestu. Pa jih noben ne sili, da morajo it sem.
[/quote]

To pa je šala.. Še to temo je odprla Ljubljančanka z namenom pljuvanja po lastnem mestu lol. Vsak teden odprete eno temo o vaseh in začnete pljuvath.

25 let sem živela v Lj. na Viču v hiši. Bilo je dovolj, zdaj že 20 let živim bogu izza leđa, raj. Opravljanja veliko, veliko manj, infrastruktura novejša, imam vse na dosegu roke 500m do centra našega kraja kjer je vse, na koncerte hodim v Zagreb, Graz in Dunaj, ker mi je bližje. Podedovano stanovanje v Lj. smo letos prodali, saj se je izkazalo da tudi 2. otrok ne bo študiral v Lj, je izbral Graz.
Toliko o tem kok sem foušljiva Ljubljančanom.

To pa je šala.. Še to temo je odprla Ljubljančanka z namenom pljuvanja po lastnem mestu lol. Vsak teden odprete eno temo o vaseh in začnete pljuvath.
[/quote]

Ta dva brez veze debatirata, ker to sploh ni tema tu

VSAK teden tu sproščate svoje frustracije ali je vaše mesto gnilo ali ne. JA JE sej smo vam že tisočkrat povedali 😀

je zakon.

Moja teta se je lani iz Toronta preselila v naš kraj, vukojhebino po vaše, pa je bila rojena tam, pravi, da je najlepši kraj pod soncem, velemesta je ne zanimajo, za ljubljano pa pravi, da je v bistvu malo večje naselje, toliko o vaši predstavi o tem kaj je Ljubljana.

Ne bi več (ker enkrat sem že) živela v bilokaterem blokovskem getu modernega tipa (Zupančičeva jama, Celovški dvori,…)

Če bi lahko izbirala, bi izbrala nekaj pod Rožnikom ali pod Golovcem ali ob Ljubljanici ali ob Bajerju ali ob PST ali blizu centra.

Za ceno garsonjere v ljubljani dobiš bajto v vaši vukojebini… tako da, kdor si lahko privošči, se seli v ljubljano, ne ven 🙂

Ja, to pa je res, da se veliko dogaja. Kradejo bicikle na veliko. Klošarjev je polno. Lopov je tudi dosti. Pijancev sredi noči po LJ sploh dosti. Tako, da ja dogajanja je pa dosti.
Drugače pa, če bi že morala živet nekje, bi najraje čim bolj na robnem delu LJ. Tam, kjer je že kaj narave blizu.
[/quote]

Tako kot v vsaki drugi vasici. Samo da v ljubljani je še marsikaj drugega razen klošarjenja v edinem baru v krogu 5km.

aneda.. nič ni v ljubljani, a še vedno vsako jutro 200.000 seljakov z dizli prsmrdi v ljubljano, vsako popoldne nakupuje in dela gužvo po ljubljani, potem zvečer pa pridejo v svojo vasico, in če slučajno imajo elektriko tisti večer, pa če veter piha v pravo smer, da lovi tudi internet, pišejo tukaj, kako v ljubljani ni nič.

[/quote]

če ste nam pa vaščani fovš pa odpirate teme pa pravite kok je zanič, skrivamo si pa vsi želite, da bi bili v ljubljani.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close