Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › V katerem delu Ljubljane ne bi radi živeli?

V katerem delu Ljubljane ne bi radi živeli?

Meni najmanj pritegne Podutik. Tam živi moja teta z družino. Odročno, nič kaj zanimivo, narod bolj vaškega značaja (opravljanje, prepiri zaradi cm zemlje …).

Kateri del LJ pa vas najmanj pritegne?

P. S. Predsodkarji glede LJ in njenih prebivalcev, prosim, če svoje pripombe zadržite zase. Ne smetite teme. Hvala.

Zakaj pa ne smem povedati?

v Lj nikoli ne bi živela. Nikoli, in v nobenem delu te malo večje vasice, ki ji vaščani imenujejo “prestolnica”.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav!

Zanimivo, meni pa moji znanci s podeželja mnogokrat rečejo: Blagor vam v LJubljani, kjer se vedno veliko dogaja …
Tako čudno nastrojen se mi zdi tvoj odgovor, “Cela Ljubljana”!

Sicer pa sem sama Bežigrajčanka, kjer se mi zdi krasno živeti.
Ne vem pa, kako bi se vklopila, recimo, v Sostro in kraje tam okoli.

Absolutni gravz je sever Lj okol ceste dveh cesarjev. Ciganarija, mocvirje, vse na crno…

V bistvu opazam, da se mi takoj za tem najmanj dopade vzhod Ljubljane. Industrija, zanemarjene vasi, blokovska naselja iz 60ih…. Izjema Fužine in pogojno Štepanjc. Tam je pa se vedno bratstvo i jedinstvo, kar zna tudi najedat.

Potem so pa se betonski kolosi ala Bratovseva ploscad in mrbit Dravlje okol Brilejeve.

Bo dost?

Še nekdo ki je fovš ljubljani, pa se dela kao da ne bi živel tukaj 🙂 Mal več bi šparala, pa bi si tud v ljubljani lahko privoščila stanovanje.

Tebi smeri neba niso ravno pri srcu?

Center: preveč hrupa in turistov, problemi s parkiranjem.

Vzhod Ljubljane: getovska naselja JSS MOL

Šiška: Celovški dvori in ostale blokovske vukojebine, izzuzeti tisti tamali blokci zraven atletskega stadiona

Bežigrad: Pratovževa, Glinškova, BS, Šarhova, Glavarjeva, tudi rezidenca ne

Trnovo: ne v blokih

Rudnik: v blokih ob železnici in Dolenjski tudi ne

Vič: Gerbičeva , ob Aškerčevi

A pa ti veš, kje je sever Ljubljane? Oziroma sever nasploh?

Tebi smeri neba niso ravno pri srcu?
[/quote]

Mal se mi vrti, a mi oprostis? 🙂

Zanimivo, meni pa moji znanci s podeželja mnogokrat rečejo: Blagor vam v LJubljani, kjer se vedno veliko dogaja …
Tako čudno nastrojen se mi zdi tvoj odgovor, “Cela Ljubljana”!

Sicer pa sem sama Bežigrajčanka, kjer se mi zdi krasno živeti.
Ne vem pa, kako bi se vklopila, recimo, v Sostro in kraje tam okoli.
[/quote]

Glede na to da je Ljubljana prestolnica, bi se lahko dogajalooooo veliko več. Sama, kot ljubiteljica glasbe bi v Ljubljani prej umrla od dolgčasa kot vidla kakšno svežo skupino ali izvajalca. In to od neznanih izvajalcev do svetovnih zvezd. Vsaka stvar, ki je nova na sceni jo vidim v Italiji ali Avstriji 2-4 leti prej kot v Sloveniji oz. če sploh pride kdaj v Slovenijo.
Recimo v enih italijanskih Udinah, velikosti Maribora boš lahko videla veliko svetovnih zvezd, medtem kot v Ljubljani dlje od Modrijanov in 2Čelos ne pridemo. To ti veliko pove kakšni ljudje živijo v tem “mestu” in kakšna je tam mentaliteta, torej kmečko zahojena.
https://www.youtube.com/watch?v=qMze904TKhA

Glede na to da je Ljubljana prestolnica, bi se lahko dogajalooooo veliko več. Sama, kot ljubiteljica glasbe bi v Ljubljani prej umrla od dolgčasa kot vidla kakšno svežo skupino ali izvajalca. In to od neznanih izvajalcev do svetovnih zvezd. Vsaka stvar, ki je nova na sceni jo vidim v Italiji ali Avstriji 2-4 leti prej kot v Sloveniji oz. če sploh pride kdaj v Slovenijo.
Recimo v enih italijanskih Udinah, velikosti Maribora boš lahko videla veliko svetovnih zvezd, medtem kot v Ljubljani dlje od Modrijanov in 2Čelos ne pridemo. To ti veliko pove kakšni ljudje živijo v tem “mestu” in kakšna je tam mentaliteta, torej kmečko zahojena.
[/quote]

Pa se preseli v udine, v ljubljani te nočemo.

V nobenem. Včasih smo ji rekli bela Ljubljana, danes pa čefurska.

[/quote]

Ahahah imaš prav. Ljubljana je meka za čefursko glasbo ne pa metaliko 😀

Prestolnica je ljudsko poimenovanje (iz starih časov ali držav, kjer še imajo kralje) za glavno mesto. In če se prav spomnim, je glavno mesto opredeljeno v Ustavi.

Ti pa seveda lahko živiš, kjer želiš. Če ti znese.

Toti štajerci si svašta zmisljo, da ne bi bli tok fovš 😀

Ahahah imaš prav. Ljubljana je meka za čefursko glasbo ne pa metaliko 😀
[/quote]

Seveda, Maribor je pa toook boljši…tam špilajo same Metalike, rolingsi, …
http://www.eventim.si/si/venues/maribor/city.html

In poglejmo še dogodke za Ljubljano
http://www.eventim.si/si/venues/ljubljana/city.html

Hahaha, kakšni zagrenjeni izpadi ljubljančanov, ki si ne morejo privoščiti življenja v kakšnih lepih krajih…eden celo mene nagovarja, da bi morala več prišparati, hahahahaha! Zakaj – da bi živela v smradu in živčnosti, kot ti?

Za crknit, kako mislite da ste fini in fajn :)))!!

Hm… ce je Ljubljana vasica, kaj je potem tvoj kraj?

Hm… ce je Ljubljana vasica, kaj je potem tvoj kraj?
[/quote]

A te je zbodlo, kaj, se imaš za metropolitanko, v resnici si pa bolj napolitanka? :))))))))))

Pa se preseli v udine, v ljubljani te nočemo.
[/quote]

Ja, jo hočemo! Skupaj z Metallico in drugo dobro glasbo.

Glede življenja… vsaka stran Lj ima svoje lepe strani, načeloma mi je še najmanj privlačno barje. SIcer so mi pa skoraj vsi konci fajn in povsod bi se navadil živeti. Tudi Podutik mi je všeč. Vsaj z bicikla izgleda čisto prijazno.

Ne bi zivela zunaj ringa obvoznice, znotraj ringa sem pa vezana na center mesta, Bezigrad in Moste, zivela sem in zivim v tem krogu in mi je fajn.

Sploh ne mislimo, kako smo fini in fajn. Mislimo si pa, da je s tabo nekaj hudo narobe. Glede na to seveda, kakšne traparije pišeš.

Lepo mi je v Ljubljani, živim za Bežigradom in ne bi menjala. Smo živeli na Fužinah in tudi tam je v redu. Kljub temu, da eni z veseljem pljuvajo po Fužinah, imam same lepe spomine in dobre sosede.

S svojim obnašanjem kažeš, da te zelo boli življenje izven Lj. Zakaj sploh pišeš v temo, kjer nimaš kaj prispevati razen svojega negativizma?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close